Weekoverzicht #56: komt een vrouw bij de Spaanse dokter

door | nov 17, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht #56: komt een vrouw bij de spaanse dokter

Deze week stond in het teken van mijn Spaanse dokter bezoek en beter worden in Malaga. Na anderhalve week leek mijn bronchitis nog steeds niet heel veel beter, dus was het tijd om naar een dokter gaan. Dat was nog best een uitdaging doordat ik geen Spaans spreek en zij nauwelijks Engels. De rest van de week heb ik rustig aan gedaan en vooral tijd genomen om aan te sterken om verder te reizen naar Gran Canaria.

Zondag

mijn nieuwe bed in het hostel
Ik werd zondagochtend wakker en ik voelde me nog steeds best beroerd. Geen ontbijt voor mij, maar ik wilde wel in de gemeenschappelijke ruimte zijn om afscheid te nemen van een aantal mensen. Vandaag was de dag dat een hoop mensen zouden vertrekken. Ik lag op mijn vaste stekje en Ian regelde een deken voor me. Ik regelde ook dat ik mocht verhuizen naar een laag bed in plaats van het bovenste bed. De wissel kon pas gebeuren na de schoonmaak, dus hadden ze een blaadje op mijn bed gelegd met mijn naam.
spelletjes met hostelgenoten
Ik was in de middag even met Rodrico en Gabriel wat wezen eten. Zij hadden echt eten en ik at gewoon een broodje wat je bij het eten kreeg. Maar ik hield het binnen! Goed nieuws. Na onze lunch, gingen we spelletjes spelen in het hostel. Zac sloot zich ook aan bij ons en hij wilde heel graag in mijn weekoverzicht!
Het eten dat het hostel voor me had achter gehouden
Luca van receptie kwam naar me toe en zei dat ze die avond ervoor eten voor me apart hadden gehouden, omdat ze wisten dat ik heel erg uit keek naar de curry. Het bord bleek nog in de koelkast te staan, dus ik at een bordje curry!
spelletjes spelen in het hostel
We speelden ook nog een spelletje Exodus Paris Nouveau. Dat bleek best een leuk spel te zijn met een hoop gebluf.

Online

Blogpost: Weekoverzicht #55: Street art en ziek zijn

Maandag

Mijn doorleefde hostelbed
Ik genoot van een rustige ochtend in mijn nieuwe bedje.
uitzicht vanaf het dakterras
Halverwege de middag vroeg iemand of ik mee wilde gaan, wat drinken. Ik besloot dat ik toch even naar buiten moest gaan en ging mee. We liepen een rondje door de stad en besloten een drankje te doen bij de rooftopbar van het Room mate hotel. Het was misschien een iets duurder drankje dan elders in Spanje, maar we hadden wel een mooi uitzicht, ondanks de wolken.
reissectie in boekenwinkel
Daarna gingen we naar de boekhandel omdat Ryan graag een boek wilde kopen. Toen we langs de reisboeken liepen, heette de reissectie Amsterdam en hadden ze wel 5 boeken over Amsterdam. Dat voelt niet helemaal logisch, toch?

Terwijl we naar het hostel liepen, begon ik me steeds beroerder te voelen. Ik begon steeds meer te hoesten en begon wat koorts te krijgen.
goedkope vluchten boeken
In het hostel was ik even wat vluchten aan het opzoeken, omdat ik mijn reisplan iets concreter wilde maken. Ik kwam er achter dat ik voor 5 euro tussen de Canarische eilanden kon vliegen. Ik heb dat nog niet geboekt, maar heb wel een goedkope vlucht naar huis gevonden. Ik kom half december weer terug!

De rest van de avond begon ik echt steeds meer te hoesten en me steeds beroerder te voelen. Dennis, die vorige week ook in het hostel was, was terug voor een dag. We spraken af om de volgende dag naar de Spaanse dokter te gaan.

Online

Blogpost: Mijn dagen in Malaga

Dinsdag

in de rij om een afspraak te maken bij de spaanse dokter
Ik voelde me deze ochtend echt hondsberoerd, koorts en veel gehoest. Samen met Dennis stonden we een hele tijd in de rij om een afspraak te maken bij despaanse dokter. Toen we eenmaal aan de beurt waren, duurde het ruim 20 minuten om mij in het systeem te zetten. De receptionist sprak geen engels, we deden ons best met google translate.
google translate gebruiken bij de dokter
Ik heb allerlei verschillende screenshots van onze communicatie. Uiteindelijk heeft het 2 uur geduurd voor ik een spaanse dokter zag. Hij zei dat ik wel aan de beterende hand was en dat ik met mijn astma medicijnen het wel zou moeten kunnen redden. Ik was niet ziek genoeg om anti biotica te krijgen. Ook wel een goed teken, maar toch voelde het niet helemaal goed. Als ik me slechter zou gaan voelen in de komende dagen, mocht ik altijd terug komen. Dat zou een mooi nieuw avontuur kunnen worden, Veerle op bezoek bij haar spaanse dokter, deel 2.
uitrusten op het strand
Na de doktersafspraak liepen Dennis en ik naar het strand. We wilden zijn laatste dag toch in de zon doorbrengen. Op het strand was het best winderig helaas. Rond 5 uur moesten we toch weer terug naar het hostel, omdat Dennis zijn vlucht moest gaan halen.
whiskey als betermaak kuur
Eenmaal terug in het hostel heb ik een paar uur Paradise Hotel gekeken totdat om 21u het diner geserveerd werd. Het eten heb ik samen met Dorrie gegeten. Dorrie kende ik nog vanuit Split, ze kwam maandagavond opeens het hostel binnen gelopen. Zo toevallig. We hebben de hele avond zitten kletsen. Op een gegeven moment kwam iemand vragen of hij mijn gember mocht lenen, omdat hij zich ook ziek begon te voelen. Als ruil kreeg ik een glas whiskey, in de hoop dat het me beter zou maken.

Online

Blogpost: Welke 7 lessen heb ik geleerd tijdens mijn week in Kroatië?

Woensdag

werken vanuit bed
Ik moest echt nog rustig aan doen, spaanse dokter orders! Hierdoor heb ik uiteindelijk de halve dag in mijn bed doorgebracht. Zonder te realiseren had ik nu het allerfijnste bed van de kamer te pakken. Dit stapelbed stond namelijk tegen verhoging in de kamer aan, waar een ander bed stond. Het is dus het enige bed waar je rechtop in je bed tegen de muur kunt zitten. Ideaal voor een hele dag op je computer zitten.
street art in Malaga
Om toch nog een beetje frisse lucht te krijgen, ging ik een stukje lopen. Daar kwam ik deze street art tegen, in de wijk MAUS.
cearl boom in Malaga
Al een aantal dagen was ik van plan om naar Cereal Boom te gaan. Hoe geniaal is het concept Cereal bar? Deze was wel heel goed uitgevoerd, Wat baal ik er van dat ik uiteindelijk nu pas hier naar toe ging, ik wist toch dat het fantastisch zou zijn? Gelukkig was ik er nu!
Mijn cereal
Ik bestelde per ongeluk 2 bowls, pakte mijn boekje erbij en daar zat deze kaart van Deborah in als bladwijzer.
een leeg hostel
Toen ik terug ging naar het hostel, was de gemeenschappelijke ruimte geheel leeg. Dat maak ik niet vaak mee.

Donderdag

left over ontbijt
Als ontbijt had ik mijn tweede bowl die ik gister per ongeluk besteld had. Toen ik dit klaar maakte in het hostel, kreeg ik een hoop commentaar van een iets wat botte Italiaan. Of dat mijn ontbijt was, ik wist hoeveel suiker erin zat en wat mijn dokter daarvan zou vinden. Het gebeurd niet snel dat ik iemand niet mag in een hostel, maar dit ging zeer natuurlijk en snel.
wandelen en streetart
Het plan om naar Ronda te gaan voor meerdere dagen ging niet lukken, dus was het plan om vrijdag een dagtripje te doen. Om te kijken wat ik aan kon, liep ik een half uur naar een klein winkelcentrum, ook mede omdat ik deze vacuumzakken wil kopen bij de Decathlon. Ik ging met lege handen weer naar huis en liep, luisterend naar podcasts uiteindelijk anderhalf uur. Dat bleek iets te vermoeiend te zijn.
koffie bij Cereal Boom
Eenmaal terug in het centrum besloot ik om weer even naar de Cereal place te gaan. Na mijn kopje koffie en broodjes, kwam Dorrie me gezelschap houden. We besloten om niet naar Ronda te gaan helaas. In Ronda was het maar 12 graden en dat leek me iets te koud te zijn. Mijn spaanse dokter had gezegd dat ik niet te koud moest worden.

Online

Blogpost: Kersttruien van 2019

Vrijdag

Nog meer Cereal boom
Doordat we besloten niet naar Ronda te gaan, kon ik weer naar mijn favoriete plek toe. Dit keer in het gezelschap van twee mannen.
Uitzicht boven malaga
Na het late ontbijt ging ik terug naar het hostel voor een lunch. Dorrie en ik besloten om het Moorse paleis Alcazaba te bezoeken. Daar was ik in mijn twee weken in Malaga nog niet geweest. Dit was het uitzicht vanaf daar. Het bewijs dat het niet altijd mooi weer is in Malaga, het was vandaag 14 graden!
Dorrie maakt een foto
We waren overenthousiast over de zonnestralen en bleven daar maar foto’s van maken!
Ik als decoratie
Ook in het paleis was er een hoop moois te zien.
Eigen avondmaal
Eenmaal terug in het hostel besloot ik voor het eerst in mijn tijd in Malaga om zelf avondeten voor te bereiden. Het was ideaal dat het hostel elke avond een diner voor 3 euro had. Helaas was het menu wel elke week hetzelfde, twee weken op rij gehaktballen met aardappels, was niet helemaal waar ik zin in had. Daarom besloot ik om aubergine, kikkererwten en champignons in een pan te verwarmen en er een hoop kaas overheen te gooien. Het was een heerlijk maaltje.
spoons
Na het avondeten was het weer tijd voor een spelletje kaarten. We speelden weer Slap en speelde ook een keer Spoons!

Zaterdag

bagage in de trein
Mijn wekker ging om 5u omdat ik om 7.40 naar Gran Canaria vloog.

De oplettende lezer heeft door dat ik Malaga verlaat zonder een tweede bezoek aan de spaanse dokter. Ondanks dat ik me nog steeds niet optimaal voel. Ondertussen heb ik het vermoeden dat ik een voorhoofdholteontsteking heb. Kans is dus aanwezig dat ik op Gran Canaria nog een keer naar de dokter moet .
cereal in Gran Canaria
Eenmaal in Gran Canaria, liep ik van de bus naar het hostel en toen liep ik opeens langs de Ceral Factory Cafe, 3 keer raden wat ik heb gedaan
ontbijt in Gran Canaria
Natuurlijk heb ik een bowl gegeten. Deze spot is niet helemaal als hip als degene in Malaga, maar dat maakt het ontbijt niet minder lekker. Ze hebben een spaarkaart systeem, dus de kans is aanwezig dat ik er vaker heen ga. Er blijkt opeens ook nog een andere cereal place vlak bij mijn hostel te zitten. Er gaat een wereld voor me open!
chillen op het dakterras
Na het inchecken in het hostel rond 12 uur, ben ik op het dakterras gaan zitten. Het was best een bewolkte dag, maar dat mocht niet de pret niet drukken toen de zon wel scheen.
gemeenschappelijke ruimte in hostel
De rest van de dag heb ik redelijk in het hostel gechilld. Na een vroege start had ik niet zoveel zin om actief te zijn. Ik heb even een rondje in de stad gelopen en kwam terug met een set hardloop schoenen. Dit is toch de perfecte plek om weer te beginnen met hardlopen. In de avond hebben we een gemeenschappelijke maaltijd gegeten, die in dit hostel 5 euro kosten, maar nog steeds scheelt het een hoop gedoe.

Volgende week

Het was een mooie afronding van mijn tijd in Malaga. De vaste kern vertrok allemaal, maar ik kreeg er Dorrie voor terug. Ik heb een heerlijke tijd in Malaga gehad, ondanks dat ik ziek was. Het was fijn om in de warmte te kunnen aan sterken, na mijn bezoek aan de Spaanse dokter. Hopelijk brengt Gran Canaria ook een hoop warmte. Ik kijk er naar uit om de komende tijd het eiland te ontdekken en te genieten van mijn tijd op de Canarische Eilanden.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht 57: een week in Gran Canaria - […] Blogpost: Weekoverzicht #56: komt een vrouw bij de Spaanse dokter […]

Laat een reactie achter