Weekoverzicht #55: Street art en ziek zijn

door | nov 10, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht #55: Street art en ziek zijn

Het was een ontspannen week in Malaga. Ik was herstellende van mijn bronchitis waardoor ik vooral tijd op het strand wilde doorbrengen. Dat heb ik ook gedaan, samen met mijn nieuwe reisvrienden. Helaas eindigde de week toch ziek in bed in het hostel. Kijk je mee naar dit weekoverzicht?

Zondag

Toen ik wakker werd ging ik ontbijten in het hostel. Daarna leek het me een fantastisch moment om rond te lopen door de stad, richting het strand. Overal waar ik liep, lagen allemaal mooie bloemen op straat. Ik zag een hart op straat en maakte een foto om naar Amanda, mijn travelbuddy van vorige week te sturen.
Ik wandelde naar het strand, waar ik genoot van de heerlijke ochtend. In de middag was het wat bewolkter, ik kwam op het perfecte tijdstip op het strand, het was nog rustig en zonnig!
Op zondag zijn allerlei activiteiten in de stad gratis, waaronder Mirador de Gibralfaro. Om bij de muur te komen, moesten mijn bronchitis en ik deze trappen op lopen.
Het was een wat bewolkt, maar mooi uitzicht vanaf de muur!

Online

Blogpost: Weekoverzicht #54: 2 nachtbussen en 48u thuis

Maandag

Op maandag ging ik samen met een aantal hostel genootjes naar het strand. Daar zagen we deze awesome streetart huisjes.
Olivia en Aaron gingen terug naar het hostel, Rodrigo en ik besloten het strand af te lopen en kwamen deze awesome Frida tegen.

Het werd weer wat bewolkter en we waren een behoorlijk end gelopen, het duurde een eeuwigheid voor we terug waren. Het waaide ook behoorlijk hard dus we waren best wel gesloopt aan het eind van de dag.

Dinsdag

Ik hielp deze ochtend Olivia verhuizen naar een ander hostel. Ze had er voor gekozen om naar een iets luxer hostel te gaan. Aldaar bleek het dakterras daar fantastisch te zijn. In ons eigen hostel mis ik een gelegenheid om op een bank te zitten. Dat hostel heeft dat wel, alleen was het totaal uitgestorven.
Na het chillen aan het andere hostel, zijn we weer naar het Lights hostel gelopen, waar we langs deze streetart kwamen.
Er zit werkelijk waar zoveel street art in deze stad verwerkt. Het is genieten!

Woensdag

Iemand had me verteld dat je in de ochtend vanaf het strand, de zonsopkomst kon kijken. Zo gezegd zo gedaan. Ik zei al 2 dagen dat ik het ging doen, dus deze ochtend moest ik wel echt gaan!
Na de zonsopkomst en het ontbijt besloot ik om met Rodrigo en Dennis mee te doen met de Free Walking tour.
Op die manier leerde ik toch nog iets van de stad kennen!
Daarna gingen we met een club naar het strand, waar het gros ging volleyballen.
Terwijl ik op het strand was, trok ik een aantal kaarten voor mensen. Ik vind dat een heerlijke manier om bewust bezig te zijn met persoonlijke groei.

Online

Blogpost: Waarom ik elke dag een kaart trek

Donderdag

Donderdagochtend ging ik gauw naar het strand. Het was niet heel erg mooi weer, dus uiteindelijk heb ik maar kort onder de palmbomen gezeten. De rest van de dag heeft iedereen in het hostel gezeten en hebben we vooral achter de laptops zitten werken.
Ik ben even naar buiten geweest om te kijken naar wat street art in Malaga

Maar ik besloot toch vrij snel weer naar binnen te gaan, vooral omdat er op zondag ook een street art tour vanuit het hostel georganiseerd word.

Vrijdag

Ik besloot vrijdagochtend lekker naar het strand te gaan en even te luisteren naar een podcast. Toen ik dat aan het doen was, kreeg ik een appje van Rodrigo dat ze met een groepje onderweg naar het strand waren en of ik wilde joinen. Zo gezegd, zo gedaan. We liepen een heel end en gingen ergens een hapje eten.

We hadden heerlijke burgers en juices!
Op de terug weg vroeg ik of Rodrigo een foto van me wilde maken. Ik wilde namelijk een foto die ik kon gebruiken als ik over mijn fantastische sportbh zou schrijven. Deze bh heeft namelijk een zak op de rug en is daarmee de beste uitvinding om mee te reizen!

Online

Blogpost: Rondreizen met Flixbus

Zaterdag

We stonden vroeg op om een mooie dagtocht te maken. We gingen naar Caminito del Rey. Het is een kloof die weken van te voren is uitverkocht. Per dag worden er 100 tickets beschikbaar gemaakt via de treinautomaten. Deze combi kaarten zijn inclusief trein en bus. De kaarten zijn elke dag tussen 6:00 en 9:30 beschikbaar. Wij stonden om 8 uur bij de automaat en kochten 4 tickets. Vervolgens moesten we wachten tot 10:06 op de trein. Na de trein, stond er een bus klaar die ons meenam naar de Noord ingang. Daar liepen we 2,5 km naar de ingang. Tijdens die wandeling was dit ons uitzicht.
Het pad door de kloof is 5km lang en was de enige manier om spullen door de kloof te verplaatsen. In de jaren heen is het een gevaarlijk pad geweest en zijn er een aantal mensen overleden. Sinds het in 2015 weer geopend is, is het heel veilig. Toch blijft het een gek gevoel om daar rond te lopen, op zulke hoogte.
Waar het allemaal om te doen was, was het uitzicht vanaf de brug. Vooral met de zon die erop scheen, was dat een heerlijk uitzicht.
Na deze tocht hadden we nog een uur voordat onze trein terug ging en hebben we een hapje gegeten. Dit was mijn lunch en wat heb ik daar nu een spijt van.
Eenmaal terug in het hostel ben ik me toch een partij beroerd geworden en heb ik de hele avond boven de wc gehangen. Ik heb geprobeerd mijn misselijkheid met cola te bedwingen en een beetje water te drinken, maar alles kwam er net zo hard weer uit. Ik kan je vertellen dat ziek zijn in een stapelbed niet op mijn favoriete dingen in Malaga staat!

Op dit moment heb ik geen plannen. Ik dacht erover om in de komende dagen naar Seville of Ronda te gaan, maar als ik me zo beroerd voel, is die kans erg klein en blijf ik waarschijnlijk toch in Malaga hangen. We zullen het zien. Komende zaterdag vlieg ik in ieder geval naar Gran Canaria!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
4 beste Nederlandstalige meditatie apps

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #56: komt een vrouw bij de Spaanse dokter - […] Blogpost: Weekoverzicht #55: Street art en ziek zijn […]
  2. 2019 in reizen - […] Weekoverzicht #55: Street art en ziek zijnWeekoverzicht #56: komt een vrouw bij de Spaanse dokter […]

Laat een reactie achter