Weekoverzicht #53: elke dag naar het strand

door | okt 27, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht 53: Elke dag naar het strand

Deze week zag ik heel veel zonsopkomsten en zonsondergangen en ging ik elke dag zwemmen! Mijn tijd in Kroatië is fantastisch! Ontspannen en elke dag naar het strand. Wat wil een mens nog meer?

Zondag

Mijn zondag heb ik heerlijk ontspannen in de spa van mijn hotel gespendeerd. Het was heerlijk om een kamer met balkon te hebben en af en toe lekker tot rust te komen op mijn balkon.
In de avond was ik lekker op dreef en heb ik hard gewerkt. Ik werkte zo hard dat ik bijna vergat te kijken naar de ondergaande zon.
Dit was namelijk mijn uitzicht op dat moment. Pretty amazing al zeg ik het zelf!

Online

Blogpost: Weekoverzicht #52: jarig en weer onderweg

Maandag

Ik stond op tijdens de zonsopkomst, wat ook ontzettend mooi was vanaf mijn balkon. Het was namelijk tijd om Villach weer te verlaten. Tijd om de warmte op te zoeken!
Ik heb praktisch de hele dag in de bus gezeten. Ik stapte om 9.20 in op Villach en kwam op 13:15 aan in Zagreb. Het gaf me toch wel een zwaar gevoel dat de bus langs Bled reed.
Volgens Flixbus kon ik alleen een aansluiting naar Split hebben door 3 uur te wachten op Zagreb. Ik was eigenwijs en boekte een andere bus en vertrok om 14:15 alweer. Uiteindelijk was ik om 19u in Split in plaats van 22u. Ideaal. Ik heb wat gegeten in het hostel en heb de hele avond zitten kletsen.

Dinsdag

Ik werd dinsdag weer vroeg wakker en zat met een kopje koffie op het balkon toen ik in gesprek raakte met Alex. Het gesprek was zo fijn dat we de hele dag samen optrokken. Hij wilde graag de free walking tour doen, dus ik liep mee.
Na de walking tour gingen we naar het strand. Het was zo lekker om met 26 graden een duik in het water te nemen!
Rond 5 uur begint het echt wat af te koelen, we dronken een drankje bij de overprijste strandtent en keken vanaf daar naar de zonsondergang. Uiteindelijk kleurde de lucht oranje en roze, toen we in de bus terug zaten.
Dit was het beeld toen we uit de bus stapte.

Woensdag

Woensdag vond ik het vooral jammer dat Alex alweer weg was, ik besloot om in mijn eentje alsnog weer naar het strand te gaan en dit keer een decent zonsondergang te kijken. Ik sprong een beetje onverwacht in de bus naar het strand, dus ik had geen bikini bij me. Dan maar lekker pootje baden.
De zonsondergang was een beetje teleurstellend vandaag, dus ik besloot om alsnog de vroege bus terug naar het hostel te nemen. Maar toch zag de zon er tussen de palmbomen wel fantastisch uit!
Eenmaal in het hostel besloot ik een lekker avondmaal te maken. Dit zijn kikkererwten, aubergine en wat kaas! Makkelijk hostel eten als je een oven hebt.

Donderdag

Natuurlijk was het op donderdag weer tijd om naar het strand te gaan. Dit keer liep ik samen met Brittni naar het strand.
Aldaar kwamen we de rest van de groep tegen en lagen we met z’n allen op het strand. We gingen met zijn allen een burger eten en daarna nog een ijsje halen.
We liepen langs de Split letters en moesten wel even een groepsfoto maken! Het was tenslotte de laatste avond van de hele groep, behalve voor mij.
We gingen die avond uit met een grote groep uit het hostel. In dit hostel passen 22 mensen en we waren met 12 man uit!

Online

Blogpost: Hoe ben ik een nomade geworden?

Vrijdag

Samen met Juliette en Amanda hadden we besloten om de Unicorn Krka tour te boeken die ons hostel georganiseerd. Het was een heerlijke dag! Het was onze missie om het water in te gaan, ondanks dat dat eigenlijk vanaf 1 oktober niet meer mag ivm kou en stromen.
We stonden met zn allen in het water en waren bezig met een groepsfoto te maken, toen een ranger kwam aanlopen om ons een standje te geven.

Doordat we bijna allemaal onze kleding nog aanhadden, wist hij dat we niet gingen zwemmen en zei hij dat het oké was en dat we in het water mochten blijven om de foto’s te maken.
We waren dus bij hele mooie watervallen, maar daar zie je niks van op de foto omdat Ronan ervoor staat!
Na het Krka park bracht onze tourguide ons naar een afgelegen strand. We hebben lekker de hele dag daar gerelaxed en de meest uiteenlopende gesprekken gehad.

Uiteindelijk hadden we het over onze nagels laten doen en een goeie wax salon in split. Sindsdien staat het op de planning om een girls day te hebben!
We keken de zonsondergang vanaf het balkon van het hostel!
Daarna aten we een hapje bij Pandora, wat echt de beste vega place is in Split! Sowieso zijn er echt veel vega(n) opties hier!

Zaterdag

Natuurlijk was dit weer een dag dat we op het strand eindigden. Dit keer was Nathan er ook bij en hij doet aan Acro yoga. Dus hij liet me vliegen!
We hadden gehoord van de hostel eigenaar dat het een mooie zonsondergang zou worden, dus we besloten de berg te beklimmen en naar de zonsondergang te kijken. Terwijl we naar boven liepen, zagen we dit in de berg zitten. Het zijn oude gebouwen die gebruikt werden om in te mediteren.
Terwijl we naar boven liepen, bleef de lucht maar steeds mooier kleuren!
Na de zonsondergang liepen we terug naar het hostel en hadden we een groot familiediner.

Ik kan niet geloven hoe fantastisch mijn tijd hier in Split is. Elke dag mooi weer en naar het strand. De mensen in het hostel zijn fantastisch en we hebben een heerlijke groep tot dinsdag. Op dinsdag ben ik van plan om richting Nederland te gaan, alleen wil het universum me echt geen vluchten laten boeken. Ik zal dus langzaam met de bus komen.

Zaterdag vertrek ik weer naar Spanje! Ik volg de zon!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #54: 2 nachtbussen en 48u thuis - […] Blogpost: Weekoverzicht #53: elke dag naar het strand […]
  2. Welke 7 lessen heb ik geleerd tijdens mijn week in Kroatië? - […] wilt weten over mijn week in Kroatië? Bekijk dan mijn weekoverzichten van die periode, namelijk:Weekoverzicht #53: elke dag naar…

Laat een reactie achter