Weekoverzicht #52: jarig en weer onderweg

door | okt 20, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht #52: jarig en weer onderweg

Het was de week waarvan ik wist dat hij eraan zat te komen. Ik zou Bled gaan verlaten, dat deed ik pas nadat ik mijn verjaardag in Bled, met pizza kon vieren. Kijk je mee naar mijn laatste dagen in Bled en mijn nieuwe avontuur in Villach?

Zondag

We werden wakker in onze villa en voordat we er om 10u uit moesten zijn, speelden we nog een potje basketbal met zijn allen.
Daarna gingen we de rest van de ochtend nog even aan het strand liggen om te chillen bij het Gardameer.
We reden door naar Arco om te lunchen, Arco was een heerlijk klein plaatsje wat zich totaal focust op buitensport. De hele hoofdstraat zit vol met buitensport winkels. Het was goed dat het zondag was, anders zou het niet goed gaat met deze club mensen.
We haalden stukken pizza als lunch, helaas viel de pizza met friet enorm tegen!

De rest van de dag zaten we in de auto naar huis. Het was een lange en saaie rit. Mijn collega’s waren vooral in het Sloveens aan het praten, dus ik ben lekker muziek gaan luisteren.

Maandag

Maandag was het heerlijk weer en besloot ik even een rondje langs het meer te doen. Ik ging bij mijn favoriete plekje zitten, maar het was echt best wel warm. Ik besloot terug te gaan naar huis, om mijn zwempak aan te doen.

Deze foto blijft bewijs dat er wel zwanen in Bled zijn.
Ik moest wel weer even de moed opwerken om erin te gaan springen, ik wist dat het best koud water was.
Maar ik sprong erin en zwom een stukje. Iedereen verklaard me voor gek, dat water is toch veel te koud? Dat was vorig jaar ookal, maar ik vind het heerlijk, even verkoeling.

Dinsdag

Dinsdag werd ik nog steeds wakker met het gevoel dat ik even wat ruimte voor mijzelf nodig had. Ik besloot uiteindelijk toch nog een kamer in Bled te boeken, ik verbleef in Vila Alpina
Het was een enorm herfstige dag met regen, waardoor ik vooral besloot om binnen te blijven
Ik heb lekker de hele middag zitten werken op de bank. Het was een heerlijke en vooral ook goedkope kamer!

Online

Blogpost: Creeër een passief inkomen met Gift Guides

Woensdag

Ik stond woensdag bij tijds op zodat ik nog even aan mijn nomade nieuwsbrief kon werken.
Daarna ging ik gauw naar huis om snel een was te draaien, ik wilde mijn kleren schoon en droog kunnen inpakken op vrijdag, dat vergt enige planning.
Ik had een enorme drive om buiten te zijn, ik hou enorm van de frisse lucht. Op de fiets naar mijn favoriete fiets plekje om daar even een boterhammetje te eten. Oplettende kijken zal zien dat ik deze foto eerder heb gemaakt, maar dan met een andere fiets.
Terwijl ik zat te lunchen, kwamen mijn vrienden steeds dichterbij!
In het hotel had ik gisteren mijn haar weer een kleurtje gegeven, ik was alleen zowel de handschoenen als de Sloveense gebruiksaanwijzing vergeten mee te nemen. Ik had gelukkig nog een handschoen in mijn zak zitten van de bakker (je pakt hier je broodjes met een plastic handschoen aan) en ik vond nog een vuilniszak, maar ik wist niet hoelang het in moest trekken. Het werd een beetje een vaag kleurtje, maar ik vond het wel geinig.
Daarna ging ik koffie drinken met Neza. Ze werkte in het hostel en ik ken haar dus ondertussen alweer een jaar. Ze is één van de mensen die het hostel zo leuk maakte. We hebben in de zomer ook veel met elkaar gesproken, dus ik wilde nu niet weer weg gaan, voordat we koffie hadden gedronken. Neza vertrekt dit najaar naar Australië voor een jaar, ze gaat erover bloggen, dus ik kon haar wat tips geven over hoe dat te doen.

Online

Blogpost: Weekoverzicht #51: wandelen en naar Gardaland

Donderdag

Donderdag was mijn verjaardag en ik vond het wel lekker om rustig wakker te worden en boven te zitten met Bella. Ze heeft een kleine sokken verslaving, maar weet dondergoed dat dat niet mag, dus ik moet elke keer weer sokken redden.
Bella realiseerde zich snel dat ik jarig was en begon me kusjes te geven.
Ik heb dit ding dat ik op mijn verjaardag altijd graag met mijn voeten in het water ben. De weersvoorspellingen waren prima, dus ik had besloten dat ik zou gaan zwemmen. Eenmaal op mijn plekje aangekomen, was het eigenlijk best wel bewolkt en koud. Ging ik erin of niet?
Ik besloot er natuurlijk in te duiken!
Aldaar at ik ook nog even de cake op die ik had gehaald, want ja, wat is een verjaardag zonder taart? Na het zwemmen ging ik met 2 collega’s uit eten, ik ben vergeten daar een foto te maken, maar het was natuurlijk pizza. En we hebben de hele tijd buiten gezeten, omdat het opeens toch wel mooi weer was.

Vrijdag

De dag waarvan ik al een tijdje wist dat ie kwam, was daar. Ik ging Bled verlaten. Maar niet zonder dat ik nog even aan het meer was gaan zitten. Het blijft echt een bijzondere plek voor me. Bled is de plek waar ik tot rust kom, verliefd werd en vrienden voor het leven heb gemaakt.
Het was tijd om de tas weer in te pakken en ik kan je verklappen, het paste niet meer zo goed als op de heenweg. Je moet op de heenweg altijd ruimte overlaten! Wat het grootste probleem van mijn bagage nu was, was dat ik mijn werkkleding had gekregen, een hoodie en een aantal tshirts.
Uiteindelijk was mijn oplossing om mijn blauwe tas als ik extra te gebruiken. Dus nu loop ik met 3 tassen in plaats van 2. Dat is best vervelend als je een bus moet instappen.
In de trein dacht ik dat ik de coupé voor mijzelf had, maar algauw stapte er nog een man in. We hebben de hele rit naar Villach met elkaar gepraat.
In Villach aangekomen ging ik gauw naar mijn kamer.
Mijn kamer heeft een balkon, met dit uitzicht!

Online

Blogpost: Het avontuur gaat verder

Zaterdag

Het hotel heeft twee voordelen, het ontbijt is inbegrepen én het heeft een spa. Na het ontbijt ben ik gauw naar de sauna gegaan en heb ik lekker genoten. Ik heb ook nog in het meer gezwommen. Normliter mag je geen telefoons mee een sauna in, maar hier is het blijkbaar wel normaal? Ik blijf erbij dat ik geen telefoon mee neem, zodat het een bron van ontspanning blijft.
Mijn kaart van de dag
Na een paar uur in de sauna te hebben gezeten en nog wat gechilld te hebben op mijn hotelkamer, was het tijd om naar het centrum te lopen. De winkels zijn hier op zondag gesloten, dus als ik lunch wil hebben, moest ik dat wel op zaterdag halen. Ik besloot naar het centrum te lopen en niet alleen naar de supermarkt, zodat ik nog een beetje een idee had van Villach zelf en niet alleen in mijn hotel zou zitten.
Iedereen heeft op vakantie een tick, toch? Mijn verslaving op reis is haarverf, ik moet in elke winkel even naar de prijzen van haarverf kijken. Blijkbaar zijn ze in Villach niet zo van het felle kleuren in het haar, want het was afgeprijsd. Ik besloot natuurlijk een pakje roze haarverf mee te nemen, aangezien ik de pastel roze haarkleur die ik afgelopen mei had, fantastisch vond. Nu nog even bedenken wanneer en waar ik mijn haar ga verven.
Terug liep ik een iets andere route en kwam ik dit mooie uitzicht tegen.
Na het wandelen had ik toch wel wat last van mijn voet en besloot ik niks meer te doen. Ik keek slechte tv en deed voor het eerst in mijn leven een maskertje. Totale ontspanning, dat is waar dit weekend over gaat.

Deze week lanceerde ik ook de nieuwe cursus Creeër een passief inkomen met Gift Guides.. Ter ere van mijn verjaardag is er een kortingscode in omloop waarmee je met 45 euro korting deze cursus kunt kopen. De code is tot vanavond geldig, dus sla je slag en begin morgen met de cursus!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #53: elke dag naar het strand - […] Blogpost: Weekoverzicht #52: jarig en weer onderweg […]

Laat een reactie achter