Weekoverzicht #50: Mijn eerste week terug in Slovenië

door | okt 6, 2019 | Persoonlijk | 4 reacties

Weekoverzicht #50: Mijn eerste week terug in Slovenië

Dit is de week waar ik al een tijd naar toe leefde. Ik stapte namelijk eindelijk weer in het vliegtuig naar Slovenië. Zodra ik voet zette op Sloveense grond, wist ik dat ik weer thuis was. Dit is het weekoverzicht van mijn laatste dagen in Nederland en mijn eerste paar dagen terug in Slovenië. Dit keer vertrok ik echter wel meteen weer. Kijk je mee naar het vijftigste weekoverzicht?

Zondag

Het fijne van wakker worden in het ouderlijk huis, is dat ik mijn weekoverzicht weer kan maken met Tibbe aan mijn voeteneind. Hij vond het maar niks dat zijn plekje op mijn schoot was ingenomen door mijn laptop. Straalt zijn disspointment niet van zijn gezicht af?
Na het schrijven van mijn weekoverzicht, was het tijd om boodschappen te doen met mijn moeder. Het hele gezin kwam namelijk onverwacht toch mee eten, dus mijn moeder zette weer een fantastische maaltijd op tafel. We gingen samen boodschappen doen, ik had ook nog wat dingetjes nodig om mijn ochtend smoothies te maken.

De rest van de dag heb ik geen foto’s gemaakt die ik wil delen, aangezien mijn familieleden op de foto staan. Het was een heerlijke middag om met zijn allen samen te zijn.

Online

Blogpost: Weekoverzicht #48: Uitrusten, katten en 60km fietsen!

Maandag

Een feest ontbijt omdat ik weer kon ontbijten samen met Tibbe.
Maandag was het tijd voor de evaluatie van Fringe. Ik was dus naar Amsterdam gegaan en ik kwam toen ik in de bus naar ‘huis’ zat erachter dat ik nog geen enkele foto had gemaakt. Hierbij dus het uitzicht vanuit de bus over het ij.
Na de evaluatie waren we nog even wat gaan drinken met collega’s, waardoor het eten er een beetje bij ingeslopen was. Tijd voor een maaltijdsalade dus, die kon ik mooi opeten bij mijn oom thuis.
Ik ging namelijk naar mijn ooms huis om mijn laatste spullen daar op te halen. Mijn festivalkoffer stond daar bijvoorbeeld nog. In deze koffer zitten alle spullen die ik eigenlijk op elk festival nodig heb.

Dinsdag

Dinsdag stond ik vroeg op zodat ik de tijd had om aan mijn boekhouding te werken. Het derde kwartaal was net afgelopen, de perfecte tijd om het kwartaal af te ronden en naar mijn boekhouder te sturen. Het voordeel van vroeg opstaan, is dat ik de kippen kon eten geven. Ze waren er een beetje van ondersteboven en een beetje schuw.
Tibbe daarentegen was iets enthousiaster, hij wist van gekheid niet wat hij moest doen en klom nog even de boom in, voordat hij achter me aanliep om eten te krijgen.

Na mijn boekhouding was het alweer tijd om naar het Grasnapolsky kantoor te gaan. Ondanks dat ik niet meer bij het vaste team van Grasnapolsky hoor, blijf ik me wel betrokken voelen. Het was heel fijn om daar weer even te zijn en te kunnen meedenken met het festival. Vanzelfsprekend ben ik natuurlijk wel gewoon aanwezig bij Grasnapolsky 2020.
Dit waren de schoenen die ik mee had naar Slovenië deze zomer. Ik kocht ze een paar dagen voor mijn vertrek toentertijd. Er zaten na die twee maanden intensief dragen al gaten in, tijd om terug te gaan naar de Bever. Ik hou er van om bij de Bever te kopen, aangezien je daar na een jaar je spullen nog kan terug brengen.
Helaas kon ik moeilijk nogmaals voor dezelfde schoen gaan. Ze zaten heerlijk, maar de slijtage zou dan weer na 2 maanden terug komen. Dus het hele schoen passen begon opnieuw.
Er was een hoop om uit te kiezen. Mijn belangrijkste eis was dat de schoenen licht waren. Met zware schoenen voelt voor mij niet goed. Uiteindelijk liep ik met deze schoenen de winkel uit.

Online

Blogpost:Weekoverzicht #49: street art en lichter leven

Woensdag

Woensdag was mijn laatste volle dag in Nederland. Mijn moeder maakte poffertjes als afscheidmaal!
Eenmaal ingepakt, had ik nog een aantal dingetje te doen, waaronder deze canvastas strijken.
Tibbe vond het maar niks dat ik er weer van door zou gaan. Hij ziet de signalen zoals dat mijn grote tas in de woonkamer staat. Dan weet hij hoe laat het is en wil hij niet meer met me knuffelen.
In de middag brachten mijn ouders me naar Linda haar huis. Het was fijn om nog even met mijn beste vriendin te kunnen kletsen voor ik weer voor onbepaalde tijd vertrek. Toen ik bij haar weg liep, zag ik dit in de wijk hangen. Dit is onderdeel van de Lauwerechtwel Wijksafari.
Het was tijd om in te gaan checken in mijn hotel, het CitizenM bij Schiphol. Dit is mijn favoriete hotel vlakbij Schiphol. Je kan praktisch de hele kamer bedienen met de ipad. Ik vind het vooral fantastisch dat mijn naam dan op de ipad staat.
Het blijft een bijzondere kamer om in te verblijven, met de capsule met de douche en het toilet. Het is een kleine kamer, maar het bed is écht fantastisch. Ik zal nergens anders slapen wanneer ik vroeg vanaf Schiphol vlieg.

Online

Blogpost: Het grote avontuur

Donderdag

Mijn vlucht was om 6.35. Normaliter vertrek ik dan om 5.30 uit het hotel, dit keer had ik toch een tas om in te checken, daarom liep ik dit keer om 5.00 de deur uit.
Ik had precies genoeg tijd om mijn ontbijtje op te eten voor het boarden. Perfect op tijd dus!
Ik boek altijd een plekje aan de linkerkant van het vliegtuig, heb jij ook een voorkeursplek in het vliegtuig?
Ik was weer terug in Slovenië
Ik keek de hele vlucht uit over de zonsopkomst, het was fantastisch. Deze vlucht was best emotioneel geladen. Het voelt alsof er een enorme last van mijn schouders valt, de afgelopen weken zijn enorm druk geweest. Ik denk werkelijk dat als ik zo door was gegaan, ik richting een burn-out zal gaan. Het voelt alsof mijn tijd in Slovenië nu echt voor mij is. Even focussen op wie ik ben en wat ik wil. Als ik niet wil werken, hoef ik niet te werken. De tranen liepen over mijn wangen terwijl ik richting mijn huis vloog. Want zo voelde het echt, ik ging terug naar huis. Ik was weer terug in Slovenië.
Op de airport stond mijn collega Janja op me te wachten. Ik had maandag laten weten dat ik zou komen en een paar uur later vroeg ze me of ze me zou ophalen. Ze had een vrije dag, dus ze nam me mee naar allerlei plaatsen waar ik nog niks geweest was. We gingen naar het oude centrum van Kranj, wat een heerlijk oud Sloveense dorpskern heeft. Vervolgens gingen we wandelen richting Hotel Bellevue, waar je aan fantastisch uitzicht hebt over de berg.

Daarna gingen we naar het centrum van Radovljica en daarna naar deze ruïne van Kasteel Kamen.
Dit kasteel mag je betreden op eigen risico. Ze zijn al jaren bezig met het opknappen en ik heb gehoord dat er zelfs bruiloften worden georganiseerd. Sommige delen zijn wat ruiger dan de andere delen. Deze ruimte was nog redelijk in tact.
Voor de rest staan vooral de muren nog, maar meer niet.
Na onze lange dag door de hele omgeving, gingen we nog uit eten aan de overkant bij Okarina. Hun terras zit letterlijk bij ons aan de overkant en vanuit mijn raam kan ik precies in de gaten houden wat er daar gebeurd. Ik had er nog nooit gegeten, dus het was leuk om daar een keer te zijn. Toen ik thuis kwam, lag deze doerak op me te wachten.

Vrijdag

Dit zie je misschien niet aankomen, maar vrijdag verliet ik Slovenië alweer. Een collega verhuisde naar Zagreb, we besloten er meteen een dag tripje van te maken.
Door Zagreb loopt een grote tunnel, waarbij je ook langs een klein street art parkje komt.
Er is sowieso wel veel streetart in Zagreb te vinden. De muur langs het station zit vol met toffe murals. Ook dit pleintje zaten erg veel leuke dingen.
Ik was samen met Valentina en Janja in Zagreb. Het was heerlijk om lekker rond te wandelen, te kletsen en leuke plekjes te ontdekken.
Aan het eind van de dag betrok het een beetje, dus besloten we terug te lopen naar de auto. Vervolgens hebben we een uur in de file gestaan om terug te gaan naar Slovenië.
Eenmaal thuis kwam Bella bij me liggen om even lekker te knuffelen.

Zaterdag

Ik was al twee dagen in Slovenië en ik had het meer nog niet gezien, dat kan toch niet? Ik besloot dan ook om deze morgen even te genieten van het uitzicht. Er was ook een event met oldtimers gaande, dus ik besloot om toch maar door te lopen.
Ik ging naar mijn favoriete koffie tentje, het Art Café. Eigenlijk was ik van plan om mijn laptop uit mijn tas te halen en wat te gaan werken, maar het was eigenlijk zo warm in het zonnetje, dat ik besloot om even te lezen te genieten van de koffie.
Na een uurtje koffie te hebben gedronken, ben ik daarna in het parkje gaan zitten. Daar heb ik toch ruim 3 uur lekker zitten lezen in het zonnetje. Ik wil mijn tijd hier echt benutten om op mijzelf te focussen. Als ik zin heb om te lezen, ga ik lekker lezen. Als ik zin heb om te werken, ga ik werken. Ik hoef hier helemaal niks te doen.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Miriam Heuvink-Knot

  Wat fijn dat je nu lekker kan bijkomen! Veel plezier in Slovenië!

  Antwoord
  • Veerlez

   Yes, het voelt alsof het precies is wat ik nu nodig heb! 🙂

   Antwoord
 2. Marjolein

  Zo blij om te lezen dat je weer thuis bent. En vooral dat het zo goed voelt. Geniet van alles dat komen gaat!

  Antwoord
  • Veerlez

   Yes, het voelt echt alsof ik weer thuis ben, zo fijn! Dankjewel! Ik zie je weer als ik terug ben 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #51: wandelen en naar Gardaland - […] Blogpost: Weekoverzicht #50: Mijn eerste week terug in Slovenië […]
 2. Weer even thuis - […] Vera met Roller Coaster hoorde op de terugweg. Dat is hét nummer wat ik non stop luisterde toen ik…

Laat een reactie achter