Weekoverzicht #46: de eerste week van Amsterdam Fringe Festival

door | sep 23, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Het weekoverzicht van mijn eerste week van het Amsterdam Fringe Festival. Hoe ging de opbouw en het eerste festival weekend? Je ziet het in dit weekoverzicht!

Het duurde even voor dit weekoverzicht online kwam. Het is de eerste week van het Fringe Festival! Tijdens het festival is het natuurlijk onmogelijk om een weekoverzicht in elkaar te zetten. Daarom hier met enige vertraging mijn overzicht van de eerste week van het Amsterdam Fringe Festival.

Zondag

Het was weer verhuisdag! Het kattenoppas avontuur van deze maand kwam weer tot zijn eind en ik ging al mijn spullen verhuizen naar het huis van mijn oom, waar ik de komende weken mag logeren! Ik had wel iets teveel spullen verzameld.
Het was dus echt tijd om afscheid te nemen van deze heerlijke pluizenbol!
We gingen om Silvano’s verjaardag te vieren, varen over de Amsterdamse grachten.
Fringe is het enige waar ik deze dagen over kon praten, dus ik had iedereen verteld uit te kijken naar de roze posters. We konden er een aantal spotten along the way!
Verder moesten we natuurlijk gewoon genieten van alle andere (roze) rariteiten die je tegenkomt op het water!
Er zijn echt een aantal fantastische stukjes op het water in Amsterdam. Dit is toch wel mijn favoriete spot!
Ondanks dat het zonnetje scheen, kreeg ik het wel nogal koud!

Maandag

Bij mijn oom thuis, vind ik het heerlijk om zonder gordijnen te slapen en vanzelf wakker te worden wanneer de zon opkomt.
Na een ontspannen ochtend, vertrok ik naar het Fringe kantoor om de spullen klaar te zetten waarvan ik dacht dat ik die sowieso nodig ging hebben tijdens het festival.

Dinsdag

Dinsdag begon de opbouw voor Amsterdam Fringe Festival in de Brakke Grond, ons festivalhart. Toen we daar aankwamen, stonden de geen fietsen plaatsen bordjes al klaar!
De opbouw ging voor mij erg voorspoedig. De vrijwilligers hadden op dinsdag al alle vrijwilligerspassen en tasjes klaargemaakt!
Dit topteam was ook al bezig met het ophangen van de lichtstrips!

Woensdag

Ik stond weer vroeg op, lekker een natuurlijk ritme, wat totaal niet handig is zo vlak voor het festival.
De hudson bay zit aan de overkant en ik moest even naar de paperchase afdeling om wat ordners te kopen. Toen kwam ik deze fantastische pen tegen!
Ik besloot na elke werkdag een liftselfie te maken. Het maken van deze selfie had ook te maken met dat ik mijn haar wilde vastleggen voor het weer roze werd.
Aangezien het festival op donderdag echt zou beginnen, was het tijd om mijn haar te gaan verven
Er zat overduidelijk weer nieuw roze in mijn haar!

Donderdag

Het was de dag dat het festival écht ging beginnen! Spannend!
Mijn ochtend begon met als een malle onze huurfietsen te verplaatsen. Deze waren de avond ervoor opgehaald door mijn collega’s en stonden recht voor de deur. Aangezien er binnen een uur een event begon, moesten deze heel snel weggehaald worden.
Wat gebeurd er op de dag van de opening? Juist, de printer stopt ermee. Wij een nieuwe printer kopen, blijkt het aan de kabel te liggen en niet aan de printer. We hebben toch ruim 5 uur niet kunnen printen en dat is op de startdag van je festival, best onhandig!
Als we niet kunnen werken zonder printer, dan gaan we maar vastleggen hoe roze mijn haar is geworden!
Ondanks alle stress vanwege de printer, was onze opening nog steeds purrfect!
Naast dat onze pussies in the box gingen, verdween ook onze festival directrice in de box! Boxes are for pussies!
Na een geslaagde festivaldag stond ik weer in de lift, klaar om te gaan slapen!

Vrijdag

Vol goede moed weer klaar voor de tweede festivaldag!
Het werd weer een dag met printer errors. De inkt gaat op de eerste dagen wel erg snel, dus om dat voor te zijn, willen we genoeg inkt in huis hebben! Dit zijn de foto’s die je dan maakt om naar je collega’s te sturen!
Ik had zowaar even de tijd (en vooral rust in mijn hoofd) om een gedeelte van een show te zien. Dit was de zalige verklootavond van Time Window, waarin de lessen van je mislukkingen werden gedeeld. Hier was Jeffrey Meulman (de directeur van de festivalstichting) aan het woord!
Zo ziet de backstage eruit na 2 dagen festival, totale chaos!
Yes, weer thuis!

Zaterdag

Ik had het er nog met mijn oom over, ik zou vast wel droog overkomen. De regen was later voorspeld. Nou, het begon meteen met regenen toen ik de deur uit stapte!
Ik begon de dag met een rondje lopen langs de huurfietsen, kijken welke fietsen waar geparkeerd waren. Het is nogal chaos in Amsterdam, dus ik wilde precies weten waar elke fiets stond. Ik heb dus echt 100den van dit soort foto’s!
Iedereen was langzaamaan ziek aan het worden (waaronder ik) dus het was tijd om de voorraad pijnstilling even uit te breiden. Op mijn bureau lag dit altijd, samen met honing, gember en strepsils.
Ik vind het altijd leuk om mijn letterbox mee te nemen naar een festival. Zodat je altijd leuke berichten aan de vrijwilligers kan sturen. Hoe dit bericht er op gekomen was, wist ik niet helemaal (Floris!) maar ik vond het wel een grappige. Ik neem nooit zoveel foto’s tijdens het festival, dus dan moeten we maar meteen een foto maken!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
15x de beste dagjesrugzakken
Begin een capsule wardrobe
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
Schildersezel

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #49: street art en lichter leven - […] Blogpost: Weekoverzicht #46: de eerste week van Amsterdam Fringe Festival […]

Laat een reactie achter