Weekoverzicht #42: terug in Nederland!

door | aug 16, 2019 | Persoonlijk | 1 reactie

Dit is een weekoverzicht dat ik al even voor mij uit stelde. Ik wilde helemaal niet dat er een einde kwam aan mijn tijd in Slovenië en dit weekoverzicht bevat mijn terugreis. Het einde. Je ziet hoe mijn terugreis verliep, en hoe ik me meteen tot toerist ontpopte in Nederland. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

Op mijn laatste volle dag was het tijd om met de shuttle bus naar Pokljuka te gaan. Het maakte me niet uit dat de weervoorspelling niet zo denderend was, ik zou daar gaan lopen. Mijn collega gaf me vlak voor ik weg ging nog de tip om naar Visevnik te gaan. Toen ik op de bus aan het wachten was, vroeg Morgan of het de juiste richting was. Toen ze ook bij de laatste halte uitstapte, vroeg ik of ze samen wilde lopen.
We liepen samen binnen anderhalf uur naar boven, terwijl er 2 uur voor staat. Goed op schema dus. Het was een mooi uitzicht en dubbel zo leuk dat ik nu allerlei toppen herkende waar ik op heb gestaan!
Het voordeel was, dat Morgan en ik natuurlijk allerlei foto’s van elkaar konden maken!
Het was een heerlijke laatste dag in de bergen. Ik merkte wel dat mijn knie nog niet helemaal bijgekomen was van de Triglav beklimmen, een korte hike ging net, maar ik moet mijn knie toch wel gaan trainen.
Eenmaal terug in Bled, was Bella een beetje confuus dat we afscheid moesten gaan nemen.
Ze was juist helemaal gewend aan mijn aanwezigheid en wil toch helemaal niet dat ik weg ga. Of projecteer ik nu mijn eigen gevoel op Bella?
De laatste avond dat we alle fietsen naar binnen halen en dat Bella ligt te wachten tot we eindelijk gaan wandelen.
Voor mijn laatste avond hadden mijn collega’s allemaal drinken gehaald en voor mij hadden ze zelfs roze radler gehaald, zo lief! Daarna gingen we pizza eten. Een perfecte laatste avond!

Maandag

Mijn tassen zijn gepakt en het is tijd om mijn laatste dagje in Bled te hebben
Ik ging nog één keer naar Art café om mijn ontbijtje te halen. Dat heb ik de afgelopen 3 weken gehaald en voelde als een mooie routine.
Ik ging natuurlijk afscheid nemen van iedereen en zo kwam ik toch weer terecht op mijn kantoortje waar Bella vandaag aan het werk was.
Opeens stond ik toch nog 2 uurtjes in mijn kantoor. Ik moest wel nog even mijn cider voorraad opdrinken, voor ik weg werd gebracht. Die blauwe bus, dat was mijn vervoer naar het station! Janja nam de tijd om me weg te brengen.
Daar zat ik dan, op het station Lesce-Bled, 3 kwartier te vroeg.
En daar kwam mijn trein, met 7 minuten vertraging. Mijn eerste overstap was 7 minuten, dus ik was wel benieuwd hoe dat zou gaan. Gelukkig wachtte de treinen op elkaar omdat het de internationale trein was.
Mijn hele treinreis heb ik lekker naar buiten zitten kijken, berglandschappen en een ondergaande zon.
Ik had natuurlijk mijn eigen kussen bij me, dus kon in de trein ook wel onderuit gaan zitten en een beetje slapen. Ik had tussen 16u en 21u twee overstappen en daarna kon ik tot 02u een paar uurtjes slapen. Het nadeel was alleen dat het nogal koud was in de ICE.

Dinsdag

Tijdens mijn nachtelijke overstap op Mannheim, was het wat druk in de trein, waardoor ik het eerste stukje op het balkon heb gezeten. Daar kon ik prima slapen omdat het niet zo koud was. Na een uurtje was er wel plek in de coupé en heb ik in de kou liggen slapen tot ik om 6u op Duisburg was.
Vanaf Duisburg ging ik naar Emmerich en vanaf daar in de bus naar Arnhem. Zo’n treinreis van 18u hakt er wel een beetje in.
Maar toen ik om 11u thuis kwam, was Tibbe erg blij om me weer te zien. Hij vond het alleen niet zo leuk dat hij moest wakker worden om me te zien. Chagrijn dat het is.
Na mijn tassen te hebben uitgepakt en mijn tas voor de komende dagen te hebben gepakt, was het tijd om weer verder te gaan naar Amsterdam.
Om mijn thuiskomst te ‘vieren’ was het tijd voor een avondje strand. Het was heerlijk om uit te waaien en even rustig te landen in NL. Wijk aan Zee was een prima strand om even met het jurkje in het water te gaan.

Woensdag

Een dag later was het alweer tijd om te gaan werken. Een hele dag op kantoor bij Fringe om mijn achterstand een beetje in te halen. Ik voelde me wel meteen weer thuis tussen alle roze spullen.
Die avond kwam ik thuis bij mijn oom in Amsterdam.

Donderdag

Donderdag stond ik weer vroeg op de tram te wachten om naar kantoor te gaan!
Ik gebruik alle middelen om meer vrijwilligers te krijgen bij Fringe! Dus ik verstuurde weer een nieuwsbrief naar mijn vrijwilligers.
Na mijn werkdag was het tijd om Jade op te gaan halen. Jade had ik in Slovenië ontmoet en ben ik mee wezen cayonen en we hebben samen Mt Vogel beklommen. Ze was deze dagen in Amsterdam en we besloten samen een hapje te gaan eten. Ze verbleef in Ecomama waar ik haar dus ging ophalen, wat een leuke plek!
We fietsten even een rondje over de NDSM-werf. Een leuke plek om te laten zien
We streken neer bij Pllek om een drankje te doen, daarna hebben we een hapje gegeten bij Skek. Het was zo fijn om nog een stukje Slovenië te hebben in Amsterdam.

Vrijdag

Vrijdag zat ik de hele dag alleen op kantoor. Ik had een aantal kennismakingsgesprekken en was druk met het rooster maken voor Fringe.
Misschien heb ik wel de smeerkaas van mijn laptop afgelikt. Lijkt me niet het hygiëniste om te doen.
In de avond had ik afgesproken met Marlou om elkaar nog even te zien. Marlou zit nu in Oslo voor een paar weken en ik ben natuurlijk even weg geweest. We gingen pizza eten bij Punk Pizza!
Daarna ging ik weer naar mijn ouders, waar een Fringe pakketje bezorgt was. Ik stuurde deze foto naar Ellen om te laten zien dat deel 1 bezorgd was.

Zaterdag

In het kader van dingen die je kan missen, de auto!
Ik reed met mijn vader mee naar het huis van mijn broer en schoonzusje. Daar had ik een logeerfeestje met mijn nichtje. Een lekker onherkenbare foto van ons samenspeeluurtje.
Daarna moest ik snel weg om de trein te halen. Ik ging namelijk naar Kootwijk!
Even lekker uitwaaien op een stormachtige zaterdag. Terug naar Kootwijk, waar ik natuurlijk voor Grasnapolsky gewerkt heb. Het was wel gek om hier in de zomer te lopen, ik ben er enkel in de winter geweest.
Ik hou van lange wandelingen maken en bij voorkeur waar ook zandvlaktes zijn.
Wat een toeval he? Dat ik mijn Grasnapolsky trui aan had, terwijl ik op Kootwijk liep. Het zag er allemaal fantastisch uit met alle heide in bloei.

Het is zo gek om weer in Nederland te zijn. Mijn tijd in Slovenië zit er echt op, voor nu. Want wat ik nog niet eerder verteld heb, is dat ik terug ga. Ik heb een ticket voor oktober. Voor nu ben ik in Nederland en wen ik verdacht snel aan het dagelijkse leven hier.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
3 IJslandse series op Netflix
Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?
Habit Tracker + printable
De mooiste plekken om te suppen in Nederland
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?1 Reactie

 1. ErikB.

  hoi Veerle,
  Wat een leuk verslag weer met mooie foto’s ook.
  En leuk dat jij ook die interesse hebt voor lange wandelingen bij vooral zandvlaktes, dat doe ik zelf ook altijd graag.
  Ik ben zelf nou al een tijdje bezig met het Veluwe Zwerfpad (op 20 april ben ik daaraan begonnen, en mijn doel is om het helemaal rond te lopen) en ik ben daarmee geweest bij Wekeromse zand, Kootwijkerzand en Hulhotsterzand.
  Ik kan het je aanraden om die routes ook eens te gaan lopen.
  Kijk ook maar eens naar wat filmpjes die ik hiervan heb gemaakt op https://youtu.be/XxLiWLTZf9k en https://youtu.be/Fg2glgtUJPg (bij Wekeromse zand), https://youtu.be/v-GaGM-foNs (bij Kootwijkerzand), en https://youtu.be/0qV9t1WqPFw (bij Hulhorsterzand)

  Antwoord

Laat een reactie achter