Weekoverzicht #41: liften en skydiven!

door | aug 7, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht #41: liften en skydiven!

In mijn laatste volledige week in Slovenië ontving ik de foto’s van mijn Triglav reis. Ik ging een avond liften in de regen en ging skydiven. Het was een heerlijke laatste week vol nieuwe herinneringen. Kijk je mee naar mijn avontuur van de afgelopen week?

Maandag

Maandag zat ik weer de hele dag te werken bij de fietsenverhuur. Terwijl ik aan het werk was, stuurde Mato de foto’s van ons Triglav avontuur. En die foto’s waren me toch een partij tof!
Het was pas een aantal dagen geleden en ik kon het nog voelen in mijn lichaam, maar kijk dan dit uitzicht!
Deze foto liet me ook wel grinneken. We waren net bij een waterbron geweest, waar we natuurlijk verkoeling hebben gezocht. Even met mijn hoofd in het water.
En onze groep onderweg naar de top, heerlijk toch?
Toen mijn dienst erop zat, ging ik naar de pizzeria en zat ik rustig te wachten op mijn pizza, tot er opeens iemand foto’s boven mijn hoofd begon te maken. Bleek deze mooierd daar te zitten, later drupte zijn kwijl ook nog op mijn been.
Ik at mijn pizza op terwijl ik aan het meer zat, deze keer had ik niemand bij me om een cheesy foto van me te maken in het Hart van Bled!

Dinsdag

Dinsdag was er heel erg mooi weer voorspeld (in plaats van onweer, wat elke dag voorspeld is, maar nauwelijks komt) en vanwege het mooie weer, had ik een dagje vrij! Ik besloot om in de 1 euro shuttle bus te stappen naar Pokljuka.
Het werd een mooi rondje rijden, want toen ik op Pokljuka was, was het erg regenachtig. Het blijven toch de bergen (en wellicht had ik niet naar het weerbericht voor in de bergen gekeken). Ik besloot terug te gaan naar Bled. Het was vooral erg fijn om de route in zijn geheel te zien en de omgeving nog beter te leren kennen.
Eenmaal terug in Bled stapte ik uit bij de camping. Toen ik daarheen reed, zag ik een grasveldje waar niet heel veel mensen lagen, ik besloot erheen te lopen en daar een heerlijke duik te nemen.
Na het zwemmen, liep ik langs het meer naar de volgende bushalte. Terwijl ik daar liep, spotte ik een zwaan! WEER EEN ZWAAN! Dat moest ik natuurlijk even vastleggen!
Ik was wat vriendinnetjes aan het appen, en stuurde deze foto van mijn locatie. Zucht, wat is het toch mooi!
Ik at nog gauw een ijsje en stapte daarna weer in de bus!
Ondertussen was er best wat regen in de avond voorspeld, maar ik had drie kwartier tot de bus weer terug reed. Ik besloot om naar de Pokljuka Gorge te lopen. Dat was 1,5km volgens het bordje, dus zou ik perfect moeten redden. Ik redde het precies tot het bordje dat ik dichtbij was.
Toen ben ik omgekeerd, want ik wilde wel de bus terug halen en niet nog een uur wachten. Het was ondertussen begonnen met regenen.

Er passeerde me een auto, ik ging aan de kant en liep verder. Een minuut later, kwam hij terug gereden en vroeg de bestuurder of ik een lift wilde. Het is Slovenië, dus ik stapte in. Het was een lokale boer die even naar zijn kudde wilde kijken. Hij bracht me naar de bushalte en daar zag hij zijn buurman en hij vertelde over de paardrijtochten die zijn buurman organiseerde en dat ik dat echt moest gaan doen. Toen we dichterbij kwamen, zag ik dat het de man was bij wie wij onze tochten inkochten. Een hele kleine wereld dus.
Ik zat in de bus terug en genoot van de regen, mijn lift ervaring en de omgeving.
Thuis gekomen was Bella erg blij dat ik er weer was.

Woensdag

Woensdag zat ik een half dagje in mijn kantoor.
Er was weer regen en onweer voorspeld, dit keer was er af en toe een buitje, wat resulteerde in deze regenboog!
Bella geniet van onze avondknuffel momentjes.

Donderdag

Ik had weer een half dagje werken in de planning staan, dus ik besloot nog even langs de DM te fietsen. Ik twijfelde nog steeds of ik blauwe haarverf moest kopen, ik heb het niet gedaan. Ik zag wel dat de roze haarverf er niet meer was! Influencer ben ik toch ook, gewoon de hele DM in Bled leeg gekocht!
Er hingen allerlei mensen in onze tuin rond. Normaliter hangen daar geen wetsuits, dus ik schrok een beetje toen ik dit uit het raam zag.
Na mijn dienst, liep ik weer langs de Bled-bloemen. Vorig jaar werden ze op een gegeven moment herplant, ik blijf checken tot er weer BLE komt te staan, ze groeien nu een beetje uit de letters, dus ik verwacht nog dat het kan gebeuren.
We gingen met een aantal mensen van het team uit eten. We wilden de knappe ober een fooi geven en ik had toevallig nog mijn hartjes tientje bij me. Het was toch een beetje te awkward om dit te geven.
Onderweg naar huis, haalden we nog een ijsje!
En daarna was het weer tijd voor de knuffel sessie met Bella.

Vrijdag

Ik had mijn collega gezegd dat ik de hele dag wel zou werken. Vooral omdat er écht shit weer voorspeld was. Als het hard regent, sluiten we. Mijn collega woont niet in Bled, dus het was wel logisch dat ik dan zou werken. ik hoefde er tenslotte niet een uur voor te reizen om misschien maar een uurtje te werken. Toen ik naar kantoor liep, hingen de wolken al best laag..
Na 2 uurtjes werken, kon ik naar huis. Regenjas aan en gaan!
Lekker naar huis en met Belle kroelen!
Ze wist niet wat ze moest met al deze overdag aandacht!
Na 3 uur realiseerde ik me opeens dat het wel weer mooi weer was en ik mijn kantoor weer open moest gooien. Ik ging terug en had een hele leuke laatste werkdag. Er kwamen vet veel Nederlanders langs voor een praatje, de vrijwilligers uit het hostel kwamen een biertje drinken en we stonden gewoon muziek te luisteren op het pleintje. Een perfecte laatste dienst. Ik realiseerde me ook dat ik nog geen foto had van mijn werkplek, dus ik vroeg gauw of iemand die foto nog wilde maken. Ik geloof dus echt dat het opklaarde die dag, zodat ik mijn werkfoto nog kon krijgen.

Zaterdag

Zaterdag ging ik met mijn collega Janja en een groep Ieren naar Portoroz om te skydiven. Ik wist eigenlijk tot het moment zelf niet of er plek voor me was. Ik ging gewoon mee om wat van het kustgebied te zien! Hoe vet was het, dat ik opeens ook mocht springen!
Ik kreeg zelfs een diploma, mijn eerste Sloveense diploma.
Weekoverzicht #41:
Vervolgens zagen we nog een awesome zonsondergang in Portoroz. Het was een heerlijke dag, een fantastische afsluiter van mijn laatste volle week in Slovenië.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter