Weekoverzicht #40: het hoogtepunt van Slovenië

door | jul 29, 2019 | Persoonlijk | 4 reacties

Weekoverzicht 40

Tijdens mijn voorlaatste week in Slovenië heb ik twee mooie tochten gelopen. Ik heb eindelijk mt Vogel bezocht en heb mt Triglav beklommen. Triglav is de hoogste berg van Slovenië en daarmee was dat ook wel mijn hoogtepunt van mijn tijd hier. Kijk je mee naar dit weekoverzicht?

Maandag

Maandag was het tijd om naar Lake Bohinj te gaan en daar een tocht naar Vogel te lopen.
Ik was heel blij dat ik het gehaald had! Dat was niet helemaal vanzelfsprekend..
Wanneer we bij dit stuk kwamen toen we omhoog gingen, vond ik het best wel spannend. Het was best stijl omhoog en ik ben toch liever wat voorzichtiger. Het bleek gelukkig allemaal wel mee te vallen hoe gevaarlijk het was. Vaak is de angst iets groter dan wat het in realiteit is.
Stiekem vond ik het uiteindelijk super vet en was ik heel blij dat ik dit gewoon gedaan had!
Op de route naar beneden, kwamen we nog een hut tegen waar ook wat dieren rondliepen. Ik heb hele goede kippen skills.
Ik maakte deze foto van de kip!
Eenmaal terug in Bled hadden we antuurlijk een pizza verdiend. Ik kon het natuurlijk niet laten om met het hart van Bled op de foto te gaan.
De pizza aten we op het balkon met uitzicht op deze mooie lucht!

Dinsdag

Na een paar dagen vrij te zijn geweest, was het weer tijd om te werken. Ik nam mijn leftover pizza mee en genoot van een werkdag!
Ik had de afgelopen week Bella niet zo veel gezien, dus die was ook blij me weer op kantoor te zien!

Woensdag

Woensdag had ik de ochtend vrij, dus begon ik met een goed ontbijtje bij mijn favoriete koffie tentje. Ik was ondertussen mijn bullet journal aan het bijwerken om mijn plannen als ik terug was een beetje in kaart te hebben!
Bij het afrekenen zag ik dit en stiekem wilde ik de N even verplaatsen en er ‘Have an ice day’ van maken!
Na mijn dienst ging ik lekker een rondje langs het meer lopen terwijl ik naar een audioboek luisterde.
Omdat ik op deze instappers liep, kreeg ik een blaar, waardoor ik de hele route uiteindelijk op blote voeten liep. Het voordeel van Bled, het is zo schoon!

Donderdag

Donderdag had ik weer een hele dag in het kantoor gewerkt, hier zat ik op de fiets terug om nog even inkopen te gaan doen
Ik was op zoek naar een betere lange broek om in te hiken. Ik heb enorm getwijfeld of ik deze zou meenemen, maar hij had geen zakken. Dat is genoeg reden om hem niet mee te nemen! Waarom ik een betere broek nodig had? Omdat ik grootse plannen had voor het weekend!
Toen ik thuis kwam, stond er eindelijk een bank in de woonkamer! Zo fijn om gewoon een chill plek in huis te hebben. Ik zit de meeste tijd toch wel gewoon in mijn bed. Nu kan ik eindelijk ook in de woonkamer chillen.

Vrijdag

Vrijdag was de dag dat ik eindelijk Triglav ging beklimmen. Ik keek hier al een tijdje naar uit. Dit was hetgeen waarvan ik wist dat ik het moest doen in mijn tijd hier! Ik heb in onze planning blijven kijken wanneer er een groep was die deze trip voor 2 dagen boekte, omdat ik wist dat ik het in 1 dag niet zou kunnen!

Op de eerste dag liepen we naar de hut. Ondertussen kwamen we wat sneeuw tegen en dat was een welkome afkoeling in de hitte.
We liepen langs een heleboel mooie uitzichten
Kijk nou hoe mooi dit is!
We liepen naar de Krederica hut. Daar moesten we met cash betalen voor onze overnachting, diner en ontbijt. Ik had precies genoeg geld in mijn portemonnee en ik dacht even dat ik dit hartje moest aanbreken. Ik heb dit hartje gekregen van Pim en Nynke voor mijn verjaardag en sindsdien loop ik er mee rond. Ik wil er iets speciaals mee betalen. Uiteindelijk bleek dat ik toch ook nog genoeg kleingeld had om het niet uit te hoeven geven.
In de Krederica hut, had ik een hele kamer voor mijzelf.
Terwijl we bij Krederica even pauze aan het houden waren, betrok het weer enorm. Hier links op de foto zou eigenlijk Mt Triglav moeten zijn, maar de welkom verstopten hem een beetje.
Maar ook met al deze wolken, was het nog steeds een bijzondere plek!

Zaterdag

Om 5 uur gingen we weg om daadwerkelijk Triglav te beklimmen. De zon was nog aan het opkomen, wat natuurlijk voor een mooi plaatje zorgde.
Terwijl we naar boven liepen, was het best wel bewolkt en liepen we vooral tussen de wolken. Toen we eenmaal de top hadden bereikt, trok het weer open en hadden we dit uitzicht.
Hier zie je beter hoe we ook echt tussen de wolken liepen!
Dit was het uitzicht! Ik kan niet wachten tot ik de foto’s van de tour krijg. Dit zijn natuurlijk allemaal crappy telefoon foto’s!
Uiteindelijk waren we begin van de middag weer terug in Bled, maar ik was wel helemaal uitgeteld. Mijn knieën vonden het toch wel een onderneming.
Ik heb de rest van de dag in de hangmat gezeten, een boek gelezen en slechte tv gekeken. Ideaal!

Ondertussen is mijn laatste week in Bled aangebroken! Ik kan er gewoon niet bij hoe snel de tijd is gegaan! Over precies een week stap ik in de trein naar Nederland!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
15x gekke feitjes
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hoe gaat dat, ontspullen?
Wandelen rondom Utrecht

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Angélica

  Wat gaat de tijd toch snel!
  Wat een prachtige omgeving is het toch he. En die kippenfoto, ik houd er van haha. De kippenfluisteraar!

  Antwoord
  • Veerlez

   De tijd gaat me echt veels te snel! Ik wil nog helemaal niet weg,vooral nu ik zoveel hikes begin te lopen, ik wil dit nog veel meer doen!
   En het was hetzelfde soort kippen als we thuis hebben, dus ik wist dat ze wel redelijk tam zouden zijn en vooral aangezien ze op een hut wonen, reizigers willen toch altijd met kippen knuffelen!

   Antwoord
 2. ErikB

  hoi Veerle,
  Mooi verslag weer met mooie foto’s erbij ook.
  En wat een prestatie van jou dat je die berg hebt beklommen!
  En nog wel 1 die bijna 3000 meter hoog is, dat is niet zomaar iets.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje! Het was zeker een behoorlijk berg om te beklimmen. In mijn volgende weekoverzicht komen er nog meer mooie foto’s van!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. 2019 in reizen - […] in SloveniëWeekoverzicht #38: een sloveense werkweekWeekoverzicht #39: Seven lakes en een canyonWeekoverzicht #40: het hoogtepunt van SloveniëWeekoverzicht #41: liften…

Laat een reactie achter