Weekoverzicht #39: Seven lakes en een canyon

door | jul 23, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht #39: Seven lakes en een canyon

Het was weer een heerlijke week in Slovenië. Mijn tijd begint een beetje te dringen, dus ik probeer meer vrije dagen te krijgen en leuke dingen te doen. Deze week heb ik met 2 activiteiten mee gedaan en ben ik naar alle drie de uitzichtpunten gelopen. Ik heb gezwommen in Lake Bled en had leuk gezelschap! Kijken jullie mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

Na weer een lange dag werken, heb ik een korte avondwandeling gemaakt en ik kwam dit mooie stukje uitzicht tegen. Dat deze foto gemaakt is door een hek heen, zeggen we er maar niet meer bij.

Maandag

Het was tijd voor left over pizza voor lunch! Dat zijn toch de beste maaltijden.
In de afgelopen 2 weken heb ik 1 dag vrij gehad, dat was wel erg veel van het goeie. Ik ben af en toe maar wat langere pauzes aan het houden om te zorgen dat de werkdagen nog wel interessant blijven. Ik help vaak mensen met vragen over de regio, soms boeken we een tour en we verhuren fietsen. Het loopt niet de hele dag storm, dus af en toe voor 5 minuten weg kan wel.

Dinsdag

Dinsdag was mijn eerste vrije dag. Het was een goeie dag die begon met een goed ontbijt bij mijn favoriete café.
Het was weer eens tijd om de uitzichtpunten te bezoeken. Dit keer alle drie de uitzichtpunten, dit is vanaf het eerste bankje richting Mala Osojnica
Vanaf daar is het nog een paar minuten doorlopen naar het plateau met het uitzicht. Ik ben er nog steeds niet over uit welk uitzichtpunt ik nu het mooiste vind.
Vervolgens was het tijd om naar Velika Osojnica te lopen. Ik heb deze week weer van mensen gehoord dat ze daarheen waren gelopen, maar dit bankje niet hadden gevonden. Het paaltje van het uitzichtpunt staat op het hoogste punt, je moet even verder zoeken naar het mooie uitzichtpunt.
Op de terugweg naar huis, kwam ik voor het eerst een zwaan tegen op het meer. Zwanen schijnen hier echt een ding te zijn, de bootjes hebben zelfs de vorm van een zwaan. Toch zijn er dit jaar niet heel veel zwanen meer.

Woensdag

Woensdag was het weer tijd voor de 7 alpine wonder tour, dit keer ben ik bij de waterval ook naar beneden gelopen.
Vervolgens ben ik ook om de waterval heen gelopen, ik was compleet doorweekt, maar dat maakt het niet minder leuk.
We maakten ook weer een tussenstop bij Soca river, even lekker met de voetjes in het koude water!
’s Avonds was het zo bizar aan het stormen, het bleef buiten maar flikkeren. Ik heb anderhalf uur naar een bizarre onweershow zitten kijken!

Donderdag

Donderdag was ik weer een half dagje werken. Toen ik in de avond boodschappen ging doen, vond ik dit amazing boekje. Wanneer je eroverheen strijkt, veranderd de print. De dochter van een collega van mij heeft een t-shirt met zo’n opdruk en sindsdien ben ik er verliefd op. Nu heb ik mijn eigen opschrijfboekje.
Daarna was het weer tijd voor een hapje bij Public, de vegan place.

Vrijdag

Vrijdag kon ik eindelijk mee met de Seven Like Hike, ik wilde die al zo lang doen.
Hier waren we alweer bij het tweede en derde meer. Het was best een lange hike en we waren met een groep die niet heel snel ging, waardoor we niet alle meren hebben gehaald.
Lopen met sticks heeft misschien een beetje een duf imago, maar wat is het een opluchting! Ik vond het zo fijn om daarmee te lopen. Ik had wel de hele dag het gevoel dat ik ging skiën.
We zijn tot het vijfde meer gekomen, dat was ook wel echt een hoogtepuntje. Een fijne plek voor mijn second lunch
Gelukkig had ik mijn instagram husband mee om zulke foto’s van me te maken!

Zaterdag

Zaterdag was het weer tijd voor Extreme Canyoning! Het was ondertussen de vijfde keer voor mij in de canyon en het was weer een feestje!
Het leuke was dat Urban vandaag de guide was en ik normaal altijd met mijn baas, Jerry, mee ben. Heel leuk om mijn collega zo aan het werk te zien.
Ik had het echt heel erg naar mijn zin!
Zelfs toen ik me hier naar beneden liet glijden en mijn hand open haalde aan de rots.
We hadden een hele leuke groep, we hebben zo veel gelachen! We waren ook best een snelle groep, want we waren best snel weer terug in Bled.
Toen we terug kwamen was het nog best warm en was het nog warm genoeg om weer even te gaan zwemmen in het meer. Dit keer in het badpak van Sophie, wat ze afgelopen oktober vergat in Bled.
Tijdens het zwemmen, kwamen er nog eendjes mijn kant op!
Dit weekend was het de Bled Days, een festival. Op zaterdagavond waren er 10.000 kaarsjes op het meer. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het wel impressive zou zijn, maar het viel een beetje tegen.
Er was ook een Big Band aan het spelen, het hele dorp was natuurlijk uitgelopen om dit allemaal te zien. Komende week zijn er nog meer gekke dingen te doen hier in de stad, ben benieuwd!

Hoe was jouw week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter