Weekoverzicht #37: Weer naar huis in Slovenië

door | jul 7, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht 37: weer thuis in Slovenie!

Ik begon deze week weer in Nederland. Het was wel weer even wennen om in mijn ‘eigen’ bed wakker te worden. Gelukkig vertrok ik binnen 24 uur weer naar mijn huis in Slovenië. De seconde dat ik daar was, wist ik dat ik weer thuis was. Wil je zien hoe mijn week in Slovenië was? Kijk dan mee met dit weekoverzicht.

Zondag

Mijn kleren zijn gewassen en ingepakt, het is weer tijd om naar Slovenië te gaan. Het was zo gek om voor een paar daagjes weer in Nederland te zijn. Met mijn tas op de rug was het tijd om naar de diplomauitreiking van mijn zusje te gaan, de reden waarom ik in Nederland was.
We waren erg vroeg, dus we gingen weer even naar de expositie om naar het werk van mijn zusje te kijken. Aldaar kregen we meteen een ijsje. Toen was het tijd voor de diplomauitreiking, woohoo. Beatrijs kreeg 2 diploma’s, dus ik was een extra trotse zus.
Daarna was het tijd om naar mijn hotelkamer te gaan. Een avond ontspannen en even bijkomen van alles in Nederland. Het viel me eigenlijk best zwaar dat ik meteen weer in het stramien van Nederland zat. Alles was druk druk druk en de ontspannen sfeer die ik in Slovenie had, was meteen weer weg.

Online

Weekoverzicht #36: een paar dagen Nederland

Maandag

Maandagochtend om half 7 vloog ik weer terug. Dus toen ik om half 6 naar het vliegveld liep, was de sky nog een beetje on fire.
Eenmaal thuis gekomen in Bled, wist ik echt even niet wat ik moest doen. Het voelde zo goed dat ik weer thuis zat, maar ik had zo een dubbel gevoel overgehouden aan mijn tijd in Nederland. Het was een enorme bevestiging dat ik hier op de juiste plek ben.
Ik was nog geen half uur op het kantoor en ik werd gebeld of ik bij ons kantoor bij het hostel wilde zitten. Bella zat daar de hele dag met me, wat een gezelligheid.
Toen ik ’s avonds nog even aan het werk was op de laptop, lag Bella totaal uitgeteld in de keuken.
’s Avonds ging ik nog even een rondje lopen en genieten van het feit dat ik weer terug ben in deze mooie omgeving. Ik ben echt zo gelukkig dat ik deze plek thuis mag noemen! Ik heb gewoon altijd mijn eigen huis in Slovenië.

Dinsdag

Toen ik mijn ontbijt ging halen, kwamen ik er achter dat mijn supermarkt het smoothie assortiment heeft verdubbeld! Ik geloof dat ze eindelijk gewend zijn aan het feit dat ik hier ben!
Ik werd weer gebeld of ik alsjeblieft weer op het kantoor bij het hostel wil zitten. Bella en ik claimde het plekje naast de ventilator.
De hele dag werkte het internet niet op kantoor, wat een kleine error was. Dan duurt je dag opeens veel langer..
Het begon enorm te regenen, dus dan sluiten we het kantoor bij het hostel. Ik liep lekker door de regen in mijn goeie regenjas en ging diner halen voor mij en mijn collega’s.
We hadden weer eten gehaald bij mijn favoriete plekje hier, Public. Het is een vegan restaurant en het heeft zoveel lekkers. Ze herkennen me ondertussen en weten dat ik zo’n 2/3 keer per week langs kom.
In de avond klaarde het weer een beetje op en hebben het ons kleine huisje ook open gedaan. Herinner je het huisje wat we afgelopen weken geschuurd en geschilderd hebben? Dat is nu helemaal klaar en we gaan kijken hoe druk het daar is en of we daar ook kunnen promoten. Ik zat hier 4 uurtjes in de avond en zat vooral mijn boek te lezen. Er zaten twee Nederlanders bij het restaurant aan de overkant te eten en ze kwamen even een praatje maken. Ze vonden het zo zielig dat ik in mn huisje zat en er niemand met me kwam praten, maar ze hadden door zodra we in gesprek waren, dat er niks was om me zielig voor te vinden. Ze zeiden dat mijn ogen straalden als ik over mijn werk praatte.

Woensdag

Het is natuurlijk wel typisch om een Nederlands meisje bij een fietsverhuur neer te zetten.
Woensdag was een regenachtige dag, in de avond klaarde het heerlijk op en had ik dit uitzicht vanaf de woonkamer.

Online

Geld verdienen met Pinterest: Hoe kunnen Tailwind Tribes je meer verkeer opleveren?

Donderdag

Donderdagochtend moest ik weer vroeg naar het hostel, maar het probleem was dat iedereen die een sleutel had al op tour was. Mijn sleutel lag in de auto van Jan, dus ik fietste naar de plek waar zijn auto gratis geparkeerd stond, een stukje buiten Bled. Het voelt toch wel gek, elke keer als ik Bled verlaat.
Ik zat weer een lekker dagje tussen de fietsen.
Ik werd aan het eind van de middag afgelost, dus ik besloot een stukje te gaan wandelen. Ik was tenslotte alweer een weer niet bij het uitzichtpunt geweest. Het begon goed met dit uitzicht!
Dit zijn de bordjes die naar de uitzichtpunten wijzen. Normaal ga ik naar Ojstrica voor de zonsopkomst. Vandaag besloot ik naar Velika Osojnica te lopen.
Op een punt lagen er een aantal omgevallen bomen en iemand heeft met stenen een pijl gemaakt om aan te geven waar je heen moet.
Ik kwam boven en ik kon gewoon niet geloven dat dit het was. Een bankje tussen de bomen, met nauwelijks uitzicht. Ik besloot dus nog een beetje verder te zoeken.
Ik kwam een stelletje tegen bij dit schattige bankje. Ze probeerden een polaroid selfie te maken. Natuurlijk heb ik hen geholpen met de foto en vervolgens maakte ze van mij ook een polaroid en nog een kleine fotoshoot.
Vorige week vroeg 1 van mijn collega’s nog of iemand wist waar dit bankje stond. En toen vond ik het opeens. Ik ga dus binnenkort mijn collega’s meenemen hier naar toe.

Vrijdag

Ik vroeg me af waarom ik de afgelopen dagen wat duf was, maar dat kwam dus omdat ik mijn ochtendkoffie niet meer drink. Dus ik besloot weer wat vaker ijskoffie te halen. Dat is met dagen dat het 30 graden is, wel een welkome afkoeling.
Ik had weer een heerlijke dag op kantoor met Bella. Ze is zo een knuffelkoningin. Ondanks dat ik allergisch ben voor honden, vind ik knuffelen met Bella fantastisch!
Het was erg warm, dus de ventilator was weer een welkome toevoeging aan mijn werkdag.

Online

Geld verdienen met Pinterest: Hoe kan je afbeeldingen verbergen in je blogpost?

Zaterdag

Het was weer ijsjes tijd. Ik heb eindelijk de waterijsjes gevonden, heerlijk!
Er was een skateboard festival, Rolka, en het zonnebrillen merk Tishler had een standje daar. Je kon kans maken op fikse korting a 240 euro, wanneer je een foto maakte en hun tagt op insta. Daar deden we natuurlijk wel aan mee.
Ik heb opeens een aantal foto’s met deze fantastische zonnebril van mijn collega. Ik wil sowieso zo’n zonnebril hebben voor ik vertrek, maar ik weet maar niet welke vorm. Alle zonnebrillen zijn handgemaakt van hout. Super tof!
In de avond was er een bingo in het sloveens en daarna speelde er een bandje. Het begon halverwege de avond te regenen helaas. Maar alsnog zo leuk om een festival voor jongeren te hebben in Bled. De meeste dingen zijn toch mer klassieke muziek e.d. Dus dit was een welkom afwisseling.

Hoe was jouw week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter