Weekoverzicht #35: een tiny house en Soca Valley

door | jun 23, 2019 | Persoonlijk | 1 reactie

Het was een heerlijke week waarin ik een aantal hikes heb gelopen en veel zonsopkomsten heb gezien. Deze week is het bijna alle dagen code oranje of geel geweest omdat er veel onweer voorspeld was. Hierdoor heb ik veel tijd in Bled gespendeerd. Het was een week waarin ik veel tijd heb opgetrokken met mijn collega’s en Bella. Kijk je mee naar dit weekoverzicht in Slovenië?

Zaterdag

Mijn vorige week overzicht eindigde op zaterdagochtend na de zonsopkomst. De rest van de dag wilde ik dus nog even met jullie delen. Dit is het kantoor bij het hostel, hier verkopen we ook veel activiteiten. Hier spendeer ik ook aardig wat tijd.
Zaterdag heb ik in het koffietentje gezeten om mijn weekoverzicht voor te bereiden. Lekker vol in de zon, genieten van mijn koffie en tijd hier.
Na het werken op de laptop, ging ik lekker een rondje wandelen en zwemmen. Dit weekend was er een roeiwedstrijd gaande, waardoor het nogal druk was rondom het meer. Je kon ook nog alleen bij het strandje bij de camping zwemmen. Het was dus echt heel druk. Het kon gelukkig de pret niet drukken en ik liep terug met mijn luisterboek in de oren.
In de avond kookte ik voor het eerst thuis. Ik woonde eerst met Mato (één van mijn bazen), zijn gezin had zaterdag de laatste spullen weggehaald. Het huis was druk praktisch leeg. Toen ik na het eten was gaan slapen, zijn Jerry (mijn andere baas) en zijn vrouw hierheen verhuisd.

Zondag

Zondagochtend begon er weer mee dat ik naar het hostel liep voor de zonsopkomsttour. De hele common room lag vol met mensen.
Boven bij het uitzichtpunt was Bella (de hond van Jerry) zich lekker aan het uitsloven. Mooi poseren voor foto’s en spelen!
Het was weer een mooie zonsopkomst. Ik begin hier wel een beetje aan te wennen nu.
Na de zonsopkomst gaan we altijd nog even naar de bakkerij om te ontbijten en koffie te drinken. Deze morgen viel het me pas op dat ze ook pizza koffie hadden.
Na de ochtendwandeling ging ik samen met mijn collega’s Tara, Janja en 2 gasten de panaramic hike doen.
Wat een uitzicht hadden we toch. We waren die ochtend om 7u vertrokken omdat het een hele warme dag zou worden (boven de 30 graden, zoals het eigenlijk al is sinds ik hier ben). Dat ik mijn hoodie hier aan heb, is alleen omdat het traditie is om foto’s te maken met de vlinder.
Ik genoot zo van deze hike. Ondanks dat het naar boven lopen best vermoeiend was door de hitte, was dat het hartstikke waard. Wat een uitzicht!
Na de hike ging ik even naar het hostel en daar kwam ik een aantal leuke mensen eten, we gingen snel pizza eten. Ik had niet heel veel tijd, want ik wilde voor 8u weer thuis zijn zodat ik mijn huis in kon. Ik had nog geen sleutel en was al een keer buiten gesloten.
Ik zat thuis nog even op de laptop te werken, toen ik opeens dit uitzicht had vanuit het raam. Het was een super mooie zonsondergang.

Online:

Weekoverzicht #34: Mijn eerste volle week in Slovenië

Maandag

Maandag stond ik weer lekker vroeg op om weer met een groepje naar het uitzichtpunt te lopen. Ondanks dat ik dit nu al 2 weken doe, is de klim elke ochtend nog best vermoeiend.
Ik maak heel vaak foto’s van mensen bij de zonsopkomst, maar zelf sta ik er eigenlijk nooit op. Gelukkig heeft Mato me deze ochtend vastgelegd.
Ik ging in de middag met Jerry mee naar zijn oude appartement om het schoon te maken. Hij gaat zijn appartement verhuren in het hoogseizoen, dus nog even tijd voor de grote schoonmaak.
Na het schoonmaken ging ik naar het hostel en kwam ik Jon weer tegen. Jon was al een aantal dagen in Bled en had onder andere Mount Triglav beklommen afgelopen weekend. De rest van de groep was die ochtend vertrokken, waardoor we met zijn 2en waren overgebleven. We besloten wat te eten te halen en het bij het kasteel op te eten. We hadden onder andere een stuk Bled Cream Caske wat we deelden.
Het kasteel is vanaf 20u vrij toegankelijk. Het was een bizar mooie avond met een mooie maan.

Dinsdag

We hadden geen zonsopkomsttour omdat het slecht weer zou worden. Achteraf bleek het allemaal mee te vallen, maar het zorgde er wel voor dat ik een ochtend kon uitslapen. Ik ging alsnog in de ochtend naar het hostel. Terwijl ik rustig op mijn laptop zat te werken, kwam Patrik langs en deed me deze hoed op. Die heb ik een groot deel van de ochtend op gehad.
In de middag ben ik lekker gaan eten bij Public, mijn favoriete (vegan!) restaurant hier. Het eten is altijd zo veel, dat ik er de volgende dag ook van kan eten. Genieten toch?

Woensdag

Woensdag deden we wel weer de zonsopkomst tour. We hadden een leuke groep en plaatste deze foto op onze instagram.
Dit huisje staat vlak bij ons kantoor. Ons kantoor is een beetje verstopt en daardoor lastig te vinden. We gaan dit huisje opknappen en kijken of het werkt als informatiepunt. Dit huisje gaat echt mijn project worden, we noemen het dus al mijn tiny house. Eens kijken of ik er nog een matras in kwijt kan.
Ik heb het huisje van binnen en buiten helemaal gesopt, maar nog steeds kan het een behoorlijke opknapbeurt gebruiken.

Online:

Blogpost: Begin een capsule wardrobe

Donderdag

Bij de zonsopkomst maken we elke ochtend een groepsfoto die we dan naar de groep sturen. Elke ochtend probeer ik de groep te laten springen, maar dat doen ze bijna nooit. Behalve deze ochtend, opeens sprong iedereen!
Mato was mee deze ochtend en hij houdt heel erg van fotograferen. Daar krijg je dus zuke afbeeldingen van!
Ik ging verder met het project huisje. Ik begon met alles te schuren en afkrabben. De verf liet behoorlijk los.
In de middag was ik op zoek naar schuurpapier en at ik ondertussen even een ijsje.
Ik verbaas me er elke keer over hoe anders mijn haar word wanneer ik in het buitenland ben. Ik had mijn andere tshirt even aangedaan omdat we nu met het grove geschut aan de slag gingen, een collega had een schuurmachine meegenomen.
Tot het donker werd hebben we met een groepje aan het huisje gewerkt.

Vrijdag

Het was een mooie ochtend.
We reden naar het huis van een collega om nog wat spullen op te halen zodat het sneller zou gaan met ons huisje. Vervolgens gingen we ook nog even verf laten mengen om het huisje ook opnieuw te kunnen schilderen wanneer het weer droog is.
In de middag was er een storm voorspeld, zoals bijna elke dag deze week. Het zag er nogal onheilspellend uit. Dat was een mooi moment om even met de groep te gaan lunchen.
In de regen heb ik even geschuild bij Bella.
Ondertussen hadden we 2 schuurmachines en een verf afbranden en werkte we er met de helft van het team aan!
Het is echt teamwork! Kijk eens hoe we opschieten!

Zaterdag

Het was deze ochtend helaas nogal bewolkt. We hadden het nog gezegd tegen iedereen die mee ging, maar alsnog hadden we een grote groep.
Daarna ging ik weer mee met de 7 alpine wonder tour. We begonnen bij dit mooie plekje waar dit paard duidelijk stond te poseren.
Daarna liepen we naar deze waterval. Het was een regenachtige dag, maar dat kon ons niet deren, bij de waterval word je hoe dan ook nat.
We gingen naar de Soca River, waar Valentina even haar moves liet zien!
De snelste route naar de Soca River is door Italië, we stoppen dan nog even bij dit mooie meer. Ik laat niet alle stops zien van deze tour, zodat je nog iets hebt om naar uit te kijken als je naar Slovenië komt!

Ik verblijf op dit moment 2 maanden in Bled Slovenië om te werken voor Altitude Activities. Alle activiteiten die ik hier doe, zoals canyoning of hikes, zijn te boeken bij Altitude Activities.

Hoe was jouw week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?1 Reactie

Laat een reactie achter