Weekoverzicht #34: Mijn eerste volle week in Slovenië

door | jun 16, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Mijn eerste volle week in Slovenië. Ik heb een aantal (nieuwe) activiteiten gedaan, maar vooral elke ochtend de zonsopkomst gezien. Het was een week vol pizza, zwemmen en knuffelen met de hond. Kijk je mee met mijn weekoverzicht in Slovenië?

Zondag

De ochtend begon weer met een zonsopkomst!
In de middag ging ik eindelijk SUP-pen op Lake Bled. Dat was de reden hoezo ik naar Bled was gekomen vorig jaar oktober, toen had ik het niet gedaan. Des te meer reden om het deze keer zeker te doen. Er is geen bewijs dat ik het heb gedaan, gelukkig had ik wel een foto van de meiden gemaakt met wie ik was.
’s Avonds bestelde een aantal meiden in het hostel pizza, wat voor mij natuurlijk een goede reden was om met pizzadozen op de foto te gaan.

Maandag

Ook maandag begon met de sunrise tour, we hadden een leuke groep en zette de groepsfoto op Instagram.
Ik was gaan lunchen bij de pizzatent en nam daarna een deel van mijn pizza mee terug naar het hostel. Ik zat op mijn vaste stekje en het werd een keer vast gelegd. Ik in mijn natural habitat.
Ik kwam er nu pas achter dat Martine Bijl was overleden, dus ik keek een deel van het eerbetoon. Wat was het een veelzijdig persoon, dat wist ik eigenlijk helemaal niet toen ze in leven was.
In de avond zat ik met een aantal mensen op het dakterras wanneer het begon te onweren boven het meer, aan de andere kant was het juist heel mooi.

Dinsdag

Dinsdag begon natuurlijk weer met de sunrise tour. Elke ochtend is anders, maar ik geniet toch altijd iets meer van de zonsopkomsten met een beetje wolken, omdat het net iets mooier is door de weerspiegeling en zonnestralen.
Dit is de hond van mijn baas en zal binnenkort mijn huisgenoot worden. Ik ben een beetje allergisch en merk het wel aan mijn ogen, maar dit beestje kan je toch niet weerstaan? Ze was deze ochtend mee met de zonsopkomst tour en dat brengt altijd zo een gezellige vibe.
Deze waterval moet je even onthouden. Ik ging deze ochtend mee met de extreme canyoning tour. We moesten eerst 45 minuten omhoog lopen en zagen toen deze waterval. Al gauw bleek dat het ook onderdeel van de tour was.
Het leuke van de tour via Altitude Activities is dat ze ook altijd foto’s maken van alle activiteiten. Je krijgt de foto’s daarna toegestuurd en ze zien er altijd zo goed uit! Ik was zo verbaasd toen ik deze foto zag, het is zo een fijne foto!
Ik hou totaal niet van hoogte en langs randen lopen, dus abseilen voelt voor mij altijd een beetje gek. Het moment dat je over de rand stapt, blijft elke keer lastig. Mijn baas was de tourguide en hij weet dat ik dat elke keer moeilijk vind. Dus elke keer als ik moet abseilen blijft hij bevestigen dat hij me goed vast heeft. Precies de geruststelling die ik dan nodig heb. Wanneer ik eenmaal het randje over ben, vind ik het geweldig.
Oké, weet je nog die waterval die ik jullie eerder liet zien? Hier hang ik bovenin die waterval voor ze me naar beneden lieten zakken. Ik hing dus eerst in de waterval en daarna achter de waterval, het was zo tof.

Ik vond het zo eng toen ik boven aan het randje stond, ik stond echt te shaken. Ik dacht eigenlijk dat de tranen in mijn ogen zichtbaar zouden zijn op de foto haha.

Na het canyonen ben ik als een blok in slaap gevallen en heb ik 14u geslapen.

Woensdag

Gelukkig hadden we besloten om na de drukke dag ervoor geen zonsopkomst tour te doen, dus ik moest lekker uitslapen. Daarnaast probeer ik op woensdagen voor mijn festivals te werken, dus ik heb de hele dag in een café gezeten om gebruik te maken van het wifi. In Bled zijn er aardig wat brutale mussen, deze mus kwam wel heel dichtbij om de kruimels van mijn tosti te eten.
Na een lange werkdag in het café, liep ik naar de supermarkt om een ijsje te halen. Dit deed me een beetje denken aan het stoplicht ijsje, lang niet zo lekker en lang niet zo leuk.
Na het ijsje ging ik nog even zwemmen in het meer, terwijl ik naar mijn zwemspot liep, kwam ik mijn baas met hond tegen en liepen we samen tot mijn zwemspot. Ik was uiteindelijk een uur later in het water dan gepland, maar dat maakte het niet minder fijn. Het is hier al sinds ik hier ben 27+ graden, dus zelfs om 8 uur ’s avonds is het prima om het water in te gaan. Doordat het zo laat was, kon ik mooi rondom het meer lopen, wat mooie foto’s opleverde.
Na mijn lange wandeling ging ik nog gauw een burger eten en bestelde ik een biertje. Dat biertje was iets groter dan verwacht. Het smaakte me eigenlijk ook niet zo goed, dus ik heb behoorlijk wat laten staan. Hierna ben ik weer snel naar bed gegaan, want ik moest weer vroeg op voor de zonsopkomst.

Donderdag

Het was weer een mooie ochtend vanaf het uitzichtpunt. We doen de tour bijna elke ochtend en het is gratis. Tijdens de hike naar boven kletsen we met de gasten en kunnen we een hoop informatie over Bled en de omgeving delen. Het is zo leuk om zoveel reizigers te leren kennen op deze manier.
Toen ik gister naar de winkel was gelopen, had ik een horloge gekocht, ik was zonder horloge vertrokken vanuit Nederland en begon het toch behoorlijk vervelend te vinden. Volwassenen horloges passen me niet, dus ik kocht een mooi roze kinderhorloge.
Ik heb praktisch de hele ochtend en een deel van de middag zitten wachten omdat ik een afspraak met iemand had. Daardoor kon ik wel lekker in de schaduw zitten wachten, dus zo erg was het niet.
’s Avonds kwam ik een groep mensen tegen die naar het kasteel gingen. In de avond kan je gratis naar het kasteel en aangezien ik dat nog niet gedaan had, leek het me slim om het toch een keer te doen. Op die manier kan ik mensen natuurlijk veel beter uitleggen hoe ze er kunnen komen. Het was wel leuk om het uitzicht een keer te zien, maar na alle ochtenden vanaf het uitzichtpunt, vond ik het toch een beetje tegenvallen.

Vrijdag

Vrijdag had ik eigenlijk nul plannen, ik ging in de ochtend naar het hostel om de inschrijflijst voor de zonsopkomsten te brengen. Ik bleef een beetje hangen omdat mijn baas daar was en kletste met wat reizigers. En knuffelde natuurlijk met de hond. Ze herkent me echt na een week al en zoekt de hele tijd mijn aandacht op.
Mijn baas moest onverwacht weg om een tour te doen, waardoor er opeens niemand was om in de fietsenverhuur / informatiepunt bij het hostel te zitten. Hij vroeg of ik even 2 uur wilde inspringen. Voor ik het wist zat ik er 9 uur en weet ik nu redelijk hoe het systeem werkt.

Zaterdag

Het was weer tijd voor de zonsopkomst, natuurlijk.
Er waren opeens meer mensen voor de tour dan zich hadden opgegeven, waardoor er te weinig plaats in de auto was, ik zat in de achterbak om ruimte te creëren.
Na de vroege ochtend liep ik weer langs het meer om naar het hostel te gaan. Er is dit weekend een roeiwedstrijd gaande, dus het is behoorlijk druk op het meer, zelfs om 7u in de ochtend zijn er altijd mensen aan het roeien.

Hoe was jouw afgelopen week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #35: - […] Weekoverzicht #34: Mijn eerste volle week in Slovenië […]

Laat een reactie achter