Weekoverzicht #31: stemmen en lichter leven.

door | mei 26, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Deze week probeerde ik de rust te bewaren, voor de grote drukte van het festival begint. Mijn dagen waren vol met festival werk en met werken op het stembureau. Toch heb ik aardig wat ontspannen momenten weten in te plannen. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

Zondag begon met early morning cuddles met deze mooie kat. Emmy was in het begin nog wat schuw, de eerste dag liet ze zich niet zien, maar daarna wilde ze alleen maar knuffelen. Het is zo leuk om elke keer het karakter van katten te leren kennen.
Hier was ik nog een blij ei toen ik met mijn spullen door heel Utrecht liep. Maar het was best een eindje lopen. Ik kwam toen ik bijna op de plek van bestemming was, nog mijn ouders en zusje tegen, vet toevallig!
Er zwommen allemaal kleine eentjes naast me in het water. Ze leken me wel te volgen, zo lief!
Ik ging spelletjes spelen met Tessa en Marjolein. Nog één keer voor ik vertrek naar Slovenië. We speelde Kolonisten van Catan met de uitbreiding Steden en Ridders. Het was wel weer even uitvogelen hoe het allemaal werkte.
Uiteindelijk besloten we om wat friet en snacks te laten thuisbezorgen.

Online:

Blogpost:Weekoverzicht #30: pizza en uit eten!

Maandag

Na een werkdag in Arnhem, ging ik met een collega mee naar huis om samen te eten. Dit is toevalligerwijs ook het huis waar ik komende week logeer, dus het was fijn om even te kijken waar ik zou logeren. We aten een heerlijke paste en daarna werd ik nog naar mijn volgende afspraak gebracht ook, luxe!
We hadden namelijk een afspraak met de decorploeg van Hoogte80, we gingen in de loods werken.
Dit is dan ook een kleine sneakpeak hoe het festival eruit gaat zien!
Tja, wat zal dit dan gaan worden he? Kom het bekijken op Hoogte80 festival, volgend weekend 30 mei tot en met 2 juni in Arnhem!

Dinsdag

Ik ging dinsdag naar mijn ouders om mijn tassen in de pakken. Mijn tas voor Slovenië moest alvast ingepakt worden. Wat komt het dan toch allemaal dichtbij!
Terwijl ik bij mijn ouders was, ging ik ook even bij de kippen kijken. Ik telde er opeens nog maar drie. Er was er weer eens één ontsnapt.
Ik moest helemaal het kippenhok inklimmen omdat de rode kip nogal de neiging heeft om te vliegen, ze heeft een nestje gemaakt in de klimop in de tuin van de achterburen. Mijn ouders stonden bij de achterburen in de tuin, terwijl ik in onze tuin de kip weer op de juiste plek probeerde te krijgen.
Uiteindelijk was ze weer in het hok, maar het was niet helemaal van harte.
Ik kon weer terug naar mijn plekje van de week en Tibbe vind dat nooit zo leuk. Elke keer als ik weg ga, loopt hij stukken met me mee in de straat.

Online:

Blogpost: Mag je als nomade kieskeurig zijn?

Woensdag

Ik zat de afgelopen week in het huis van mijn broer en schoonzusje. Jaren geleden heb ik deze mok aan mijn schoonzusje cadeau gegeven. Ik vond het zo leuk om hem in de kast tegen te komen en genoot ervan om mijn ochtendkoffie er in te drinken. Dus tip: zorg echt dat je bijhoudt van wie je welke cadeaus krijgt, en zet deze in het zicht als mensen op bezoek komen!
Ik leende mijn schoonzusje haar fiets en die fiets schreeuwt Veerle. Ik wil ook een fiets met roze wielen!
Ik had een werkdag van Fringe in Amsterdam. In de avond hadden we een afscheidsborrel voor me, vrijwilligers waren welkom en een paar collega’s gingen mee. Toen we daarheen liepen, kwamen we dit bordje tegen. Dit schreeuwt mijn zusje, dus ik heb haar meteen een foto geappt.

Donderdag

Ik was woensdagavond gebeld of ik toch voorzitter wilde zijn op mijn stembureau. De oorspronkelijke voorzitter was onbereikbaar, dus ik kreeg een upgrade. Ondertussen zit ik al 9 jaar op het stembureau en bemoei ik me er toch altijd tegenaan. Dit een keer als voorzitter zitten, leek me geen probleem.
Ik zat op het stembureau bij mijn oude huis om de hoek. In de pauze ben ik dan ook even bij mijn zusje langs gegaan en kon ik even met de konijnen knuffelen. Toen ik bij mijn zusje was, kon ik ook even binnenkijken in mijn oude appartement. Zo leuk om te zien hoe het ook ingericht kon worden.
Ik heb natuurlijk ook mijn stem uitgebracht. Ik mocht dit keer ook voor mijn broer en schoonzusje stemmen, dus drie stemmen. In Utrecht hadden we een hele goede opkomst, beter dan de landelijke opkomst. Het stemmen tellen ging gelukkig ook wel vlot op het eind, uiteindelijk waren we om 23u al klaar!

Vrijdag

Vrijdagochtend reed ik nog even naar mijn ouders, aangezien ik bij het inpakken wat spullen was vergeten. Ik was zo gefocust op het inpakken van mijn tas voor Slovenië, dat ik vergat om bijvoorbeeld tshirts mee te nemen voor deze week. Na een aantal dagen in dezelfde kleding, wilde ik wel een schoon tshirt aan.
Daarna reed ik door naar Breda, waar ik naar het event van Deborah de Poorter ging. Het was een heerlijke middag vol inzichtingen, bewustwording en inspirerende ondernemers.
Ik heb eigenlijk helemaal geen foto’s gemaakt, omdat ik echt volledig wilde focussen op het event. Alles zag er fantastisch uit en was zo inspirerend. Eenmaal weer thuis besloot ik ook offline te gaan en lekker in bad te gaan. Ontspannen en genieten.

Zaterdag

Zaterdagochtend besloot ik wat langer mijn offline momentje door te pakken. Ik moest nog ‘mijn’ fiets ophalen, die had ik bij het stembureau laten staan. Ik moest ook mijn nieuwe wandelschoenen inlopen, gecombineerd de perfecte ochtendbesteding. Ik ging naar de andere kant van Utrecht lopen om dat te combineren.
Terwijl ik de route aan het bepalen was in mijn hoofd, realiseerde ik me dat ik maandenlang niet bij mijn favoriete spot zou komen. Ik besloot om gauw nog even koffie te drinken bij Koffieleute. Het is zo een leuke plek, de jongens herkennen me ook elke keer. Ik kom er altijd tot rust, zonde dat ik de komende maanden niet langs kan gaan.
Ik liep nog langs de domtoren, die ondertussen is ingepakt. Ik zou die avond nog naar de Domtoren reunie gaan, aangezien ik daar gewerkt heb. Maar ik was het totaal vergeten in de avond. Zo jammer dat ik er uiteindelijk niet bij was.
Ik liep nog langs deze mooie straathaiku.

Vergeet de regels,
lees mijn hartslag mijn waarde,
ruk me uit mijn vorm.
Ik ging weer naar het huis van mijn ouders, waar de kippen zich allemaal hadden ingegraven. Ik had een rustige avond vol inzichten en rust.

Het was de laatste rust voor de storm van het festival. Maandag beginnen we met de opbouw van Hoogte80 Festival en meteen daarna vertrek ik naar Slovenië. Ik durf niet te garanderen wanneer het volgende weekoverzicht online komt. Ik ga mijn uiterste best doen!

Hoe was jouw afgelopen week?

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Suppoort

Suppoort Veerle

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
Geld verdienen met Pinterest

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter