Weekoverzicht #3: Taart bakken en de Dom beklimmen

door | apr 4, 2016 | Persoonlijk | 6 reacties

week3_maandag

Afgelopen week was een druk, maar eigenlijk wel doorsnee weekje. Veel verschillende activiteiten en veel knuffelen met Daan. Toch was het niet een hele gewone week, want ik bakte een taart én beklom de dom. Dingen die ik toch al 20 jaar niet meer gedaan had! Ik deed nog een aantal dingen deze week, kijk je mee?


Ik plaats dit weekoverzicht op maandag, gewoonweg omdat het zondag te mooi weer was om achter mijn laptop te zitten. Hierdoor paste opeens de zondag ook in mijn weekoverzicht. Dat is toch weer een leuk voordeeltje toch?

Maandag

Het was tweede paasdag en dat vraagt om een ontspannen activiteit. Zoals jullie ookal in mijn maandoverzicht hebben kunnen zien, ben ik taart gaan bakken. Suuz en ik kozen voor een heerlijke bananentaart. En heerlijk was hij zeker! Hij zag er alleen niet zo smakelijk uit, vooral niet vergeleken met het voorbeeld. Wellicht was het ook wat hoog gegrepen voor een taartnoob als ik. Maar de smaak maakte een heleboel goed! Snel maar weer een taart bakken!
Daarna ben ik met mijn zusje naar Schaft gegaan, een foodtruck festival wat in de MetaalKathedraal werd georganiseerd. Het was op loopafstand, dus ideaal. We hebben heerlijk gegeten bij allerlei verschillende tentjes. We gingen hierheen om te vieren dat we een weekendje Londen hebben geboekt!

Dinsdag

Dinsdag was een Daandag. Omdat het taart bakken maandag wat langer duurden dan ik had verwacht (ik herhaal; taartnoob) moest ik de auto dinsdag terug brengen naar mijn ouders. Dat was mooi te combineren met een werkdag bij het festival. Om één of andere reden maak ik nooit foto’s op de werkvloer. Hierdoor heb ik van dinsdag eigenlijk alleen maar foto’s van dat ik met Daan aan het knuffelen was én dat ik mijn bril vergat toen ik bij mijn ouders de auto terug bracht. Gelukkig dacht ik er op tijd aan en hoefde ik niet de rest van de week brilloos door het leven.

Woensdag

Woensdag vertrok ik vroeg naar Amsterdam om weer te assisteren bij de training voor Praten over Verlies. Het was de laatste training uit een reeks van drie. We sloten af met het kwaliteitenspel, waarbij we kaartjes met kwaliteiten aan elkaar gaven. Ik ontving:

 • Organisator
 • Genieter
 • Krachtig
 • Tactvol

Mooie score toch?

Vervolgens wandelde ik lekker door Amsterdam. Ik kwam langs deze mooie graffiti muur en wandelde langs de bloemenmarkt. Ik moest me daar enorm inhouden om niks te kopen. Wat een heerlijke plek is dat toch (als je door de toeristen heen kan kijken) ’s Avonds zat ik lekker aan mijn bureau te genieten van de tulpen die ik van Marlou kreeg, een kop thee en kaarsjes.

Donderdag

Ik begon de ochtend met het trekken van een winnaar voor mijn winactie. Anne kwam eruit als winnaar. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je lekker gaat genieten van je hangmat!
Vervolgens ging ik naar kantoor, waar ik een beschaafde werkdag had, wat een heerlijke team hebben we toch. Al gauw moest ik weer weg, aangezien ik naar de personeelsvergadering van de Domtoren moest. Ik kan er toch zo van genieten, hoe die Domtoren altijd in je uitzicht opduikt als je door de stad loopt. Soms verwacht je het gewoon niet. Na de personeelsvergadering ging ik gauw nog een brief posten en naar huis, lekker knuffelen met Daan.

Vrijdag

Voor mijn werkdag bij de Domtoren begon, wilde ik nog snel de foto maken voor mijn April doelen. Het is elke maand weer een puzzel wat ik nu weer als achtergrond ga gebruiken. Dit keer werd het mijn nieuwe tafeltje. Wellicht geen meesterwerk, maar wel doeltreffend. Na mijn werkdag bij de Domtoren werd ik gebeld door een vriend van me, of ik een drankje kwam doen op Tweetakt. Ik ging dus gauw nog een drankje doen, hopelijk heb ik daar komende week nog een keer tijd voor. Wat is Tweetakt toch fijn! Na het uurtje in de saloon op de Neude, ging ik gauw naar huis om pizza te eten met mijn achterbuurvrouw.

Zaterdag

Ik ben nog moe als ik aan zaterdag terug denk. Ik had een vriendinnetje op bezoek wat al jaren niet meer in Utrecht woont, daarom leek het me leuk om samen de Dom te beklimmen. Dat voel ik nu (maandag) nog steeds aan mijn benen! Wat ben ik blij dat ik niet dagelijks die toren op hoef! Maar wat is het toch een geweldig machtig gebouw en wat heb je een heerlijk uitzicht! Ik wil nog veel vaker de Dom beklimmen. Gelukkig kan dat ook gewoon!

Zondag

Dit was niet helemaal een zondag zoals hij normaal is. Mijn zwager moest spelen met zijn big bang in Het Gegeven Paard, als onderdeel van Culturele Zondag. Ik zat dus onder het genot van een cappucino naar een concert te luisteren. Dat is toch een goed begin van de zondag! Vervolgens besloot ik in het zonnetje naar huis te wandelen. Een heerlijke wandeling, via catherijnesingel. Ik had daar nog niet gelopen sinds er water in de singel zit.

De rest van de middag heb ik heerlijk in de tuin van mijn achterburen gezeten. Wat was het een heerlijke dag! Ik kon voor het eerst dit jaar op mijn Toms lopen, wat was dat genieten!

Heb jij ook zo genoten van het fijne week afgelopen week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Beste tips voor roze haar
4 beste Nederlandstalige meditatie apps
Maandoverzicht van juni 2022
6 tips voor de perfecte to do list
Het verhaal van een vleesboom
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. Djuli

  Superleuke foto’s! Dat foodtruck festival ziet er leuk uit! En wat was het gisteren heerlijk weer he?

  Antwoord
  • Veerlez

   Het foodtruckfestival was ook wel echt heel leuk, hoe ideaal dat het gewoon op loopafstand is! Er zijn dit jaar nog veel meer van dat soort festivals in Utrecht, fijn toch? 🙂

   Antwoord
 2. Anne

  Wat ziet dit er uit als een fijne week, Veerle! 🙂 Nou helpt het sowieso ook al dat het echt even heel lekker weer was, maar dan nog. Fijne week!

  Antwoord
  • Veerlez

   Het was ook een heerlijke week, het mooie weer scheelt natuurlijk sowieso! Jij ook een fijne week, als het goed is krijg je een dezer dagen een pakketje! 😉

   Antwoord
 3. Mariska

  Haha die taart :’) Zo herkenbaar. Ik ben ook een ramp met taarten decoreren. Ze doen of het allemaal zo makkelijk is…

  Antwoord
  • Veerlez

   haha ja, vooral voor een noob als ik is dat helemaal niet zo heel makkelijk. Maar mijn ‘normale’ eten ziet er ook nooit presenteerbaar uit haha. Jij bent daar volgens mij wel echt beter in 😉

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. April maandoverzicht - […] Maar ik beklom de domtoren ook voor het eerst in 20 jaar weer! Dit konden jullie al even zien…

Laat een reactie achter