Weekoverzicht 28: Roze haar en tulpenvelden

Weekoverzicht #28: kattenspam, roze haar en tulpenvelden

Weekoverzicht 28: Kattenspam, roze haar en tulpenvelden.

We gingen de tulpenvelden bezoeken, ik verfde mijn haar blond en roze, ik pakte mijn spullen en vertrok naar Amsterdam, werkte in Arnhem en knuffelde veel met katten. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

We hebben tulpen gevonden
Het was eigenlijk het plan om op zaterdag richting de tulpenvelden te gaan, maar door de voorspelde regen besloten we op zondag te gaan. We reden richting Zeewolde voor de tulpenroute.
gekopte tulpen
Helaas bleek al daar dat al een heleboel tulpenvelden gekopt waren en er dus zo bij lagen. Dat is niet helemaal waar je voor gaat, toch? Er waren gelukkig nog wel een aantal velden die er wel mooi bij lagen.
Veerle en Tessa bij een tulpenveld
Dit was toch wel ons favoriete veld, we reden er aan het begin van de route langs, maar toen wisten we nog niet helemaal hoe en wat. En de route begon een stukje verder. Hierdoor wisten we de gehele route dat dit mooie roze veld er nog aan kwam!
Veerle in een tulpenveld
We leerden tijdens de route de reden waarom je niet in de velden mag lopen Wij dachten dat het was omdat je de tulpen dan zou beschadigen, maar dat is niet het geval. Tulpenvelden worden vaak gemaakt voor de bollen. Wanneer de tulpen in bloei zijn, koppen ze de tulpen en daarna halen ze alle bollen uit het veld. Onder de velden zitten netten voor dat proces. Wanneer iedereen de tulpenvelden in loopt, wordt de aarde rond de netten teveel aangestampt en kunnen ze de bollen niet rooien.

Online

Blogpost: Weekoverzicht #27: een geblokkeerde betaalpas

Maandag

haar verven
Maandag besloot ik dat het tijd was om mijn haar weer blonder te verven. Aangezien het nomade bestaan nu echt van kracht gaat, heeft het geen nut om de pakjes ongebruikt bij mijn ouders te laten staan. Zoals je op vorige foto’s kunt zien, was het ook wel nodig om mijn uitgroei bij te werken. Ik vroeg mijn moeder om me te helpen.
Veerle is blond
Het resultaat was dat ik behoorlijk wat blonder was, maar ook dat het niet egaal geverfd was en ik nogal wat gekke plekken had. Nou moet ik eerlijk bekennen dat het me niet zoveel doet hoe mijn haar eruit ziet. Maar mijn ogen bleven wel getrokken werden naar de donkere plekken bij de aanzet aan weerzijdes van mijn hoofd.
Tibbe languit op de bank
Tibbe wist dat ik weg zou gaan en claimde alvast zijn bank terug.
Roze haar!
Dinsdag besloot ik wat roze in mijn haar te gooien, dat maskeerde de vreemde vlekken in mijn haar. De vlekken zijn nog wel zichtbaar, maar met roze valt het wel minder op.
Tibbe gaapt
Dit vond Tibbe van mijn vertrek, boring!
kleurenpalet onderweg
Een beetje een vage foto, maar ik vind hem wel leuk, aangezien het kleurenpalet zo leuk zichtbaar is. Mijn paarse jas, kleurrijke sjaal en blauwe tassen gecombineerd met mijn roze haar. En het is natuurlijk het bewijs dat ik nu écht onderweg ben.
Veerle in de lift
Ik ging naar Amsterdam om de sleutel op te halen voor mijn stekkie van de week. Die nacht logeerde ik nog even bij mijn oom.

Woensdag

mooi beestje
Na een dag werken op het Fringe kantoor, was het tijd om naar mijn nieuwe tijdelijke huis te gaan. Ik mag deze week op het huis van mijn collega passen inclusief haar mooie twee katten.
knuffelen met kat
Kijk nou wat een heerlijke pluizenbolletjes dit zijn!
fijn plekje in huis
En het is echt een fantastisch uit, met veel licht en rust. Ik heb lekker de rest van de dag in de keuken gestaan om mijn avond eten en lunch voor de volgende dag voor te bereiden. En vervolgens heb ik lekker de hele avond met katten op schoot in mijn journal geschreven.

Online

Blogpost: Het belang van de huisstijl van je blog

Donderdag

knuffelen met de kat
Tijdens mijn ochtendroutine wilde deze mooierd toch nog even met me knuffelen.
wandelen in Arnhem
Lekker aan de wandel naar het kantoor in Arnhem. Ik luister in de trein altijd naar podcasts zodat ik gemotiveerd en ontspannen aankom.
rooster maken op kantoor
Doordat het vakantie is, is het nogal rustig op kantoor. Ik had de hele dag de hele ruimte voor mijzelf en dat zie je dan ook meteen. Ik verspreid altijd vrij snel mijn spullen over een ruimte, maar deze keer was het wel extreem. Ik was hier erg druk met het uitwerken van alle rooster voorkeuren van de vrijwilligers van Hoogte80. Volgende week ga ik het eerste rooster maken.
wonder woman kijken
Eenmaal weer thuis kwam ik er achter dat Wonder Woman op Netflix staat, die ging ik kijken en de kat wil graag meekijken.
kat op gaskachel
De andere kat bleef liever op zijn vaste stekkie zitten op de gaskachel (die niet aanstaat, wees gerust)
knuffelen in bed
Na de film ging ik vroeg slapen en kwam deze mooierd nog even knuffelen in bed.

Vrijdag

flufbal
We beginnen de dag met een kattenfoto, een mooie traditie die op mijn Twitter ontstaat.
uitzicht in Amsterdam
Ik hou er zo van om door Amsterdam te lopen! Ik vind het veel fijner om te lopen dan om te fietsen. Het fietsverkeer gaat me vaak ietsje te snel.
in de trein
Op met de trein naar Arnhem voor weer een dagje op kantoor
De hele dag selfies maken
Ik stuurde de hele dag selfies naar mijn zusje met alle Instagram filters. Ook meteen een manier om eindelijk wat foto’s te hebben van mijzelf met roze haar. Om één of andere reden heb ik daar nooit mooie foto’s van.
We kregen een gratis dakhaas biertje
Na het werken ging ik naar Marlou om samen te eten en om even sleutels van haar huis na te maken. Daarna gingen we samen naar de lancering van de nieuwe dakhaas. We hadden helaas niet heel veel tijd om daar te zijn. Maar het was leuk om de Dakhaas even te lezen en een echt Dakhaas biertje te krijgen.
Veerle fietst door de regen
Daarna moest ik snel door de regen fietsen omdat we een trein moesten halen. Ik probeer mijn roze haar nog een beetje onder de capuchon te stoppen, want ik wil niet dat het vervaagd door de regen.
Is het een boekenkast of toch een deur?
We gingen namelijk naar het feestje van Esther in Amersfoort. Het was in een sjiek restaurant in de cocktailbar, die verstopt zat achter deze kast.
Veerle in een cocktailbar
Het was echt een hele bijzondere ervaring. Je voelt je heel speciaal als je met een geheime code een deur moet open maken om op een feestje te komen. Daarnaast was de setting gewoon heel leuk. Ik was blij!
Onze Lieve Vrouwentoren in Amersfoort
Het was zo fijn om weer even in Amersfoort te zijn. Ik heb er gestudeerd en een tijdje gewoond, dus het zorgt er altijd wel voor dat ik me meteen thuis voel.

Zaterdag

hele dag werken
Zaterdag was de dag dat ik helemaal niks hoefde te doen. Ik heb lekker de hele dag op de bank gezeten en zitten niksen. Ik heb eindelijk al mijn reistips ergens gebundeld. Elke keer wanneer iemand me vraagt wat mijn tips zijn in Portugal, moest ik allerlei verschillende lijstjes bij elkaar zoeken. Ik besloot een middag te besteden aan al mijn tips uitzoeken. Je kan ze hier bekijken.
fluffball rekt zich uit
De beestjes genoten wel van mijn aanwezigheid de hele dag. Kijk deze fluffbal nou. Zoveel haar!

Komende week ben ik nog een aantal dagen in Amsterdam en dan vertrek ik weer richting Utrecht. Ik heb weer een aantal dagen dat ik naar Arnhem moet voor Hoogte80, ik ga het rooster afmaken en opsturen. Erg spannend dus.

Hoe was jouw afgelopen week?

One thought to “Weekoverzicht #28: kattenspam, roze haar en tulpenvelden”

Laat een reactie achter