Weekoverzicht #27: een geblokkeerde betaalpas

Weekoverzicht #27: een geblokkeerde betaalpas

Het was een weer vol paasactiviteiten en daarmee lekkere brunches. Tibbe was deze week extreem knuffelen en dat is ook te zien in het weekoverzicht. Mijn betaalpas werd geblokkeerd en daardoor gaf ik de hele week geen geld uit, ideaal! Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

Veerle als paashaas
Het was zondag natuurlijk eerste paasdag. Voor de gelegenheid had ik me verkleed als paashaas.
paas eieren verstoppen
Ik had, samen met mijn ouders, allemaal eieren in de achtertuin verstopt. Ik had van elk ei een foto gemaakt, zodat we achteraf nog konden kijken of al mijn eieren gevonden waren. Niet elke foto was even duidelijk als deze, maar het hielp wel. En door mijn foto’s hadden we toch nog 1 ei op het eind gevonden.
paasbrunch deel 1
Daarna zaten we lekker met het hele gezin in de achtertuin de lunchen. Uiteindelijk was iedereen tot het bijna etenstijd was in het ouderlijk huis. Ik heb mijn zusje nog even naar huisgebracht, waardoor ik met eigen ogen zag dat mijn oude stekkie eindelijk verhuurd is. Het was een behoorlijk intensieve paasdag, met eieren zoeken, Pandemic spelen en bijkletsen, dat we de rest van de avond uitgeteld op de bank hebben gelegen.

Online

Blogpost: Weekoverzicht #26: kippen, hard werken en lekker eten

Maandag

paasbrunch deel 2
Tweede paasdag ging ik met vriendinnen brunchen. Het is een traditie die in de afgelopen jaren is ontstaan, we komen op tweede paasdag en tweede kerstdag samen om te brunchen. Dit doen we vooral één van ons vanuit Zwitserland naar Nederland komt om de feestdagen met familie en vrienden te vieren.
ballen scoren
We hadden een goeie brunchdeal gevonden bij de Jeu de Boules baan in Utrecht. We betaalde 17,50 voor een brunch met 2 drankjes én een uur jeu de boules, goeie deal toch?
Jeu de boules
Ik moet zeggen dat het jeu de boulen toch vrij snel verveelde. We hebben het allemaal als kinderen ook gedaan, dus we konden het allemaal beter dan we gedacht hadden. Het werd wel de sport om de but weg te ketsen, daar was vooral mijn team erg goed in.
Leven als nomade
Op de terugweg hielp Linda mij nog even door wat foto’s te maken. Ik wilde voor mijn site een aantal bepaalde foto’s hebben, maar ik wist dat ik die zelf niet zo goed kon maken. Dus daar was Linda to the rescue.
Tibbe uitlaten
Na het brunchen ging ik weer naar huis en ondanks dat het tweede paasdag was, waren zelfs in het dorp de winkels gewoon open. Ik ging nog even naar de Lidl om wat groentes te halen voor mijn sapjes. In de Lidl kwam ik er achter dat mijn pinpas geblokkeerd was. Ik moest dus de Walk of Shame naar huis doen om cash te halen. Tibbe vond dat geweldig en liep een stuk met me mee naar het eind van de straat.
Geld halen
Gelukkig had ik thuis in mijn portomonnee nog cash zitten, anders was het meenemen van mijn boodschappen wel iets lastiger geworden.
Sapjes maken met de slowjuicer
Ik kon gelukkig lekker aan de slag met het maken van mijn sapjes.

Dinsdag

Bankzaken regelen
Ik begon mijn ochtend natuurlijk bij het ING kantoor, want ik wilde wel weten wat er nou fout was gegaan. En de online klantenservice was echt een drama. Ze reageerden niet en zeiden dat het kwam door de feestdagen openingstijden, maar dat neemt niet weg dat ze op dinsdag ochtend ook nog alle tijd hebben gehad om te reageren.
Wachten op de nieuwe bankpas
In het kantoor heb ik ook nog een behoorlijke tijd moeten wachten tot er een goede oplossing was. Wat er aan de hand was, was dat mijn huidige betaalpas 05-19 verliep, die was geblokkeerd. Blijkbaar is het procedure dat dat 2 weken voor de deadline gebeurd? Logisch..
Er wordt altijd maanden van te voren al een nieuwe pas opgestuurd, dus normaal zorgt dit niet voor problemen. Mijn pas was al vanaf 1 februari in productie. Dat moest dus wel een hele mooie pas worden met 2,5 maand. Doordat de pas in productie was, kon hij niet geblokkeerd worden en kon er geen nieuwe pas aangevraagd worden. Dit moest iemand hoger in het proces doen, waardoor het langer duurde.

Uiteindelijk werd mijn pas in productie ook geblokkeerd. Dit zorgde ervoor dat ik geen huidige betaalpas meer had en ze een hele nieuwe pas gingen maken. Dat werd dus een nieuwe pas met een nieuwe pincode. Na 18 jaar 21 jaar moet ik gedwongen aan een nieuwe pincode. Wellicht is het ook wel veiliger als ik een nieuwe code krijg, want hoeveel mensen kunnen hem wel niet weten te komen zijn in al die tijd? Ik ben benieuwd hoevaak ik mijn pincode fout ga intypen in de komende maanden.
verzenden van nieuws brief
Na het hele bankpas gebeuren vervolgde ik mijn reis naar Nijmegen, waar ik met Milou had afgesproken. We hebben eerst een tijd zitten kletsen en daarna de laptops open getrokken om nog even samen te zitten werken. In die tijd verstuurde ik weer een mailing naar mijn vrijwilligers. Dat is ook meteen de enige foto die ik gemaakt heb daarvan. Oeps.

Daarna had ik in Nijmegen nog een aantal kennismakingsgesprekken met vrijwilligers voor Hoogte80 staan. Ook daar heb ik geen foto van gemaakt. Ik heb de hele namiddag in de stationhuiskamer gezeten en kon daar gelukkig betalen met mijn credit card.
Veerle blij met kapsel
Ik kwam rond 8u eindelijk thuis en verbaasde me nog even hoe goed mijn haar eigen zat. Ik ben zo tevreden met mijn haar. Ik ga het echt vaker knippen.

Woensdag

dames in het kippenhok
Woensdagochtend begon weer met dat ik het kippenhok open deed en de dames braaf op me wachtte tot ze eten kregen. Daarna ging ik snel door naar Amsterdam!
Veerle met noice canceling headphones
Op de heen weg realiseerde ik me dat ik geen laptoplader mee had genomen, omdat ik die de voorgaande dag niet nodig had gehad. Hij zat dus niet in mijn tas. Het werd een iets korter dagje op het Fringe kantoor. Ik had wel heel veel lieve mails van vrijwilligers die zich al vroeg hebben ingeschreven! Vorige week hebben we de vrijwilligers inschrijving namelijk open gegooid! Woohoo. Dat betekent dat ik weer een hoop liefde in mijn inbox krijg
Amsterdamse grachten
Wanneer het mooi weer is, probeer ik altijd vanaf kantoor terug te lopen naar Amsterdam Centraal. Een heerlijke wandeltocht door de Jordaan.
Wakawaka powerbank
Ik was dus vroeg thuis en heb nog even in de tuin zitten werken. Ik maakte ook nog een extra foto die ik nodig had voor mijn nomade pagina. Ik was bezig met een overzichtspagina van mijn nomade planning en producten.

Online:

De pagina waarin ik aankondig wat mijn planning gaat zijn. Dit is ook de plek waar je je kunt inschrijven voor de nieuwsbrief over mijn leven als nomade. Ik ga natuurlijk ook op mijn blog van alles updaten hierover.

Donderdag

Tibbe gebruikt de boom als krabpaal
Tibbe was weer eens door het dolle heen toen ik ‘s ochtends het kippenhok open deed en hem eten ging geven. Dan moet hij even ravotten en soms rent hij dan de boom in, maar meestal valt hij mijn benen aan. Het is een gek beest.
plattegrond Arnhem
Ik werkte de hele dag in Arnhem, daar heb ik eigenlijk geen fotos van gemaakt, behalve deze. Deze foto is voor mij als reminder wat de omliggende buurt is van het Hoogte80 park en daarmee het festival.
pulpburger als avondeten
Toen ik thuiks kwam, aten we een pulpburger. Ik was die ochtend vroeg opgestaan om weer mijn selderij sapje te maken en te zorgen dat we genoeg pulp hadden. Mijn moeder vond het een leuk experiment om pulpburgers te maken. Deze bestond vooral uit selderij en wortel, ik hoop de volgende wat gevarieerder te maken.

Online

Blogpost: 5 tips voor meer inspiratie
Blogpost: E-book geld verdienen met Pinterest

Vrijdag

Tibbe kan de deur niet vinden
Ik sta eigenlijk elke ochtend als eerste op, waardoor ik het kippenhok open doe en Tibbe eten geef. Tibbe verliest zichzelf soms een beetje in zijn enthousiasme en vergat vrijdagochtend mee naar binnen te lopen. Vervolgens ging hij bij de deur zitten bedelen tot hij weer naar binnen mocht. Hij heeft gewoon een kattenluik, maar dat vergeet hij soms.
Tibbe slaapt uit
Het zit in mijn ochtend routine om lekker op de bank te zitten met mijn dekentje en een kopje koffie te drinken. Vrijdag werd die routine aangevuld met Tibbe die lekker met mij kwam knuffelen. Het was natuurlijk ook de dag dat Taylor Swift met nieuw materiaal kwam. Ik heb hier al een tijd naar uitgekeken en wat is het toch weer goed. Het nummer ME! staat al een tijdje op repeat. In de clip zitten hints verstopt naar de titel van het album en de volgende single. Dat doet Taylor toch wel slim, hierdoor gaan fans de clip nog meer bekijken. Ik denk dat het album Awesome komt te heten en de single Lover. Al zou de album wat mij betreft ook nog Pastel Butterly of Rainbow Butterfly kunnen heetten. Mogelijkheden…
Tibbe heeft er geen zin in
Hij heeft werkelijk de hele ochtend bij mij op schoot gezeten. Normaliter verplaats ik halverwege de ochtend richting de tafel om daar te zitten werken. Maar deze ochtend maakte ik een uitzondering en had ik mijn laptop maar op schoot genomen op de bank, zodat Tibbe naast me kon blijven liggen.

Zaterdag

Goedemorgen kippen
Ik heb in dit huis de routine om elke ochtend een foto van de kippen op de kat te maken en op Twitter te plaatsen. Ik ben benieuwd of ik dit ook in mijn volgende verblijfplekken kan doen.
samen met Tibbe op de bank
De zaterdagochtend begon wederom met Tibbe naast me op de bank. Ik had een hele productieve ochtend met veel inspiratie. Ik las een e-book en schreef een blogpost.
koningsdag kijken
Vervolgens keken we naar de koningsdag in Amersfoort. Wat was het toch een heerlijk festijn. Ik vind onze prinsessen echt opgroeien tot mooie dames.

De rest van de dag heb ik weer lekker zitten werken achter de schermen van Geld verdienen met Pinterest.

Online

Blogpost: De kracht van routine

Het was een heerlijke ontspannen week. Ik geniet nog van de laatste dagen in mijn ouderlijk huis, vanaf komende week zal mijn leven als nomade echt beginnen. De komende weken zit ik verspreid over Amsterdam en Utrecht. Er zullen dan ook niet meer zoveel katten- en kippenspam komen. Geniet dus nog maar extra van deze week!

Hoe was jouw week?

3 thoughts to “Weekoverzicht #27: een geblokkeerde betaalpas”

    1. Ja ik kan me helemaal bedenken hoeveel gedoe dat kan opleveren! Ik heb een umlaut in mijn achternaam wat ook vaak voor de nodige problemen zorgt. Sommige systemen kunnen dat blijkbaar niet aan en dat zorgt ook altijd voor veel ergernissen!
      Wacht maar op mijn weekoverzicht van afgelopen week, daar zitten weer hele mooie poezenfoto’s in!

Laat een reactie achter