Weekoverzicht #2: Amsterdam, graffiti & dierenliefde

door | mrt 20, 2016 | Persoonlijk | 0 Reacties

Het is weer tijd voor een weekoverzicht. Ik vond het 2 weken geleden heel erg leuk om te maken, daarom besloot ik deze week weer een weekoverzicht te maken. Het was een drukke week maar gezellige week. Helaas resulteerde het wel in anderhalve dag ziek thuis zitten. Maar ik heb genoten van het spenderen van mijn dagen in Amsterdam, het wandelen en de mensen om me heen. Het was een heerlijke week, kijk je mee?

Maandag

Het fijne van maandag is, dat de werkdag iets later begint. Ik hoef pas om 11uur te beginnen, waardoor ik nog heerlijk de ochtend thuis kan besteden aan huishoudelijke klusjes of knuffelen met Daan. Dat hoef ik Daan ook niet vaker te zeggen, dus ze komt meteen bij me zitten en wijkt niet meer van mijn schoot af. Op mijn gemak ga ik richting de Dom en ik geniet weer van het uitzicht. Ik kreeg deze dag ook mijn werkkleding, ik ben nu dus ook herkenbaar! Dat moest ik meteen even vastleggen. ‘S avonds ben ik aan de slag gegaan met mijn habit tracker. Ik moest nog even de post afmaken.

Dinsdag

De dag begon met werken van uit huis. Posts schrijven, mailtjes beantwoorden, Daan knuffelen. Die dagen zijn zo fijn. Uiteindelijk ben ik bijtijds naar Amsterdam gegaan, zodat ik buiten de spits ging en dus wel korting zou hebben. Alles om een paar centen te besparen. Maar ik had pas om 6uur met mijn oom afgesproken. Dit gaf mij de tijd om even in de bibliotheek te zitten lezen en lekker door Amsterdam te wandelen. Ik wist helemaal niet dat het Flevopark zo mooi was! Mijn oom en ik zijn samen uit eten geweest (gezellig!) waarna ik heel hard naar de tram moest rennen om nog op tijd te zijn bij het concert van Sam Hunt in de Melkweg! Het was een korte show, maar wat een geweldige nummers heeft hij toch. Jullie kennen hem vast van Take Your Time! Na het concert ging ik terug naar het huis van mijn oom, waar we de voetbal wedstrijd keken.

Woensdag

Wakker worden in Amsterdam, dat heeft toch ook wel wat. Deze dag begon met het assisteren bij de training voor nieuwe vrijwilligers bij Praten over Verlies. Een leerzame ochtend. Daarna ben ik lekker door het zonnetje richting het museumplein gelopen. Wat is Amsterdam toch mooi als de zon schijnt. Ik heb bij het Van Gogh museum lekker zitten genieten van de zon, tot we naar binnen gingen. Het Van Gogh museum blijft toch één van mijn favorieten. Altijd goede tentoonstellingen, ditmaal de tentoonstelling Lichte Zeden. (tot en met 19 juni!) Ga dat zien!
Na dit fijne bezoek gingen we door naar de Kop van Jut, waar we een heerlijke gratis amuse kregen via Yelp. Alleen bleek het restaurant helemaal geen samenwerking met Yelp te hebben. Toch kregen we dit heerlijke hapje gratis. Zeker een tip als je vlakbij het Leidseplein een hapje wilt gaan eten. De gerechten zijn heerlijk, niet te duur en de bediening is zorgzaam en vriendelijk!

Donderdag

Donderdag was ook weer een heerlijke dag. Wat was het mooi weer! Ik ging met de bus naar De Bilt waar het Beschaving hoofdkantoor momenteel zit. Achteraf had ik best kunnen gaan fietsen, wat een heerlijke dag was het toch. Volgende keer op de fiets!
Ik deed een verjaardagskaartje op de post, kocht nieuwe schoenen bij de Invito 70% uitverkoop en was heel erg blij dat ik thuis kwam. Daan was denk ik net zo moe als ik. ‘S avonds kwam Johan eten. Johan is al 11 maanden bezig met het project Digiminderen, waarbij hij totaal offline leeft. Hij kwam mij deze avond interviewen over mijn ervaringen met internet. Ik zal binnenkort ook in zijn nieuwsbrief verschijnen. Hij vroeg ook of ik mee ging doen met zijn laatste week. Hij kan wel wat steun gebruiken en hij wil dan ook zoveel mogelijk mensen vragen om mee te doen met zijn offline leven van 18 april tot en met 25 april. Ik ga die week zeker mee doen, maar ik moet nog even bedenken op welke manier ik mee ga doen. Voor werk moet ik gewoon bereikbaar zijn. Maar wie weet dat ik die week stop met facebooken, whatsappen of dat ik mijn telefoon alleen tijdens werktijd mag gebruiken. Ik ga er nog even over nadenken.

Vrijdag

Ik werd vrijdagochtend wakker met een enorme hoofdpijn. Ik had er zoveel last van dat ik al vrij gauw doorhad dat ik niet in staat zou zijn om te werken. Ik heb bijna de hele dag in mijn bed gelegen. Halverwege de middag moest ik van mijzelf toch even naar buiten, frisse lucht is tenslotte altijd goed. Ik ging een rondje wandelen in mijn wijk. Ik had al via verschillende kanalen gehoord dat er in de Aardbeistraaat in Ondiep Utrecht, heel veel mooie graffiti was. Het was de vraag of er al hekken om heen stonden, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ik genoot heel even van de graffiti en ging al gauw weer naar huis, omdat de hoofdpijn toch te aanwezig was.

Zaterdag

Dagen als deze vind ik toch lastig. Het was een hele sociale dag maar dat zie je niet terug op mijn foto’s, aangezien ik geen foto’s van mijn familie deel. Gelukkig hebben mijn familieleden wel huisdieren, die wel erg fotogeniek zijn. De dag begon dat ik op bezoek ging bij mijn zusje, zij heeft 2 konijnen, wat een heerlijke beestjes zijn het toch. Ze moeten altijd even ontdooien, maar uiteindelijk vonden ze mijn camera ook wel interessant. Ik was bij mijn zusje op bezoek omdat haar huisgenootje moest oefenen met het geven van massages voor haar opleiding. Dus mijn linkeronderbeen kreeg een massage! Ik was meteen om, ik wil vaker massages!

Daarna ging ik door naar mijn ouders, aangezien mijn vader jarig was. Helaas is mijn vader momenteel ziek waardoor de verjaardag voor familie niet door kon gaan. We zijn wel met het gezin samen gekomen en hebben alsnog heerlijk gegeten en gesnoept van al het lekkers wat mijn moeder al weken in de keuken had voorbereid. Tibbe geniet altijd enorm van alle gezelligheid en lag aan het eind van de avond dan ook uitgeteld op schoot.

Blog

Deze week stonden er 2 artikelen op mijn blog. Namelijk de uitleg hoe ik voor 50 euro boodschappen heb gedaan in een maand tijd. En het artikel over de habit tracker. Hier zat voor het eerst een printable bij. Wat een heerlijke en positieve reacties kreeg ik daar op. Misschien dat ik wel vaker zulke dingen ga delen. Heel erg leuk! Dank voor jullie lieve reacties! Ik ben vooral benieuwd of jullie de habit tracker gaan gebruiken!

 

Hoe was jou week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. April doelen - […] weekend offline Om te beginnen wil ik een weekend offline zijn. Zoals ik laatst in het tweede weekoverzicht vertelde,…
  2. Maart maandoverzicht - […] Ik was 2 dagen in Amsterdam omdat ik naar het concert van Sam Hunt ging én assisteerde bij de…

Laat een reactie achter