Weekoverzicht #17: Grasnapolsky, radio en griep

door | feb 17, 2019 | Persoonlijk | 2 reacties

Het is een week geleden dat Grasnapolsky gaande was, Hierdoor bestaat dit weekoverzicht uit niet één, maar twee weken! Hier zie je alles wat gebeurd in de week voor het festival, de opbouw, tijdens het festival en vooral na het festival. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Maandag

Ik begon maandagochtend met nog gauw mijn trui maken. De opdruk van deze trui is de raamsticker die bezoekers in hun bungalowpakketje krijgen. Ik heb deze met transferpapier op mijn trui gestreken!
Maandgaochtend 9 uur stond ik met een aantal collega’s de eerste bakwagen in te laden. Alles wat op kantoor stond, moest richting Groningen! De rest van de dag heb ik in de auto naar Groningen gezeten, afmeldingen voor het festival verwerkt en heel hard gewerkt. Niet zoveel foto waardige momenten.

Dinsdag

Dinsdagochtend begon weer lekker achter de laptop, samen met een aantal collega’s die niet aanwezig op het bouwterrein hoefde te zijn.
Het voordeel was dat we nu de fancy keuken hadden en ik dit als lunch kreeg. Het is elk jaar op Grasnapolsky weer een ding, ik moet onthouden dat ik écht moet eten. Normaliter is Jessy er, die mij eraan helpt herinneren te eten. Dit jaar kon Jessy niet bij Grasnapolsky zijn, dus moest ik zelf extra goed opletten.
Jessy appte me wel dat ik af en toe wat moest eten en drinken, dus verwacht maar een hoop eten en drinkende foto’s! Dit is bewijs dat ik wel genoeg drink.
We zaten met het hele team op één locatie. Wanneer je ruim 30 man op 1 locatie stopt, moet je natuurlijk wel zorgen dat deze mensen ook kunnen eten en drinken. Hier gingen we dus weer op pas om een keer boodschappen te doen. Dit waren de boodschappen voor 1 avondmaal en een ontbijt.

Woensdag

Woensdagochtend was de eerste keer tijdens de opbouw dat ik naar de fabriek toe ging. En wat lag ze er toch mooi bij!
Woensdag was ook de eerste keer dat ik op de radio kwam. KINK bood aan om te helpen met het oproepje voor vrijwilligers. We hadden een behoorlijk aantal ziekmeldingen, dus alle hulp was welkom. Ik vond het super spannend maar ook super leuk om op de radio te zijn. Woensdag voor het festival was het oproepje en maandag na het festival was ik ook nog kort om iets te vertellen over hoe het gegaan was. 
Iedereen die Wie is de Mol kijkt, weet toch precies waarom ik deze foto gemaakt heb toch? Er liep opeens een L voorbij!
Ik vond dit zo een mooi beeld toen ik er voorbij liep. De kleur in de ramen. Het is zo een mooi gebouw.
Er kan natuurlijk geen festival voorbij gaan zonder dat ik op de foto sta met pizza. Ik had niet echt pizza gegeten, een vrijwilliger had dit mee genomen. Helaas zat ik in bespreking, anders had ik ook een slide mogen hebben. Maar het was wel even een mooie mogelijkheid om op de foto te gaan met een pizzadoos.

Donderdag

Goedemorgen! Ondertussen is het alweer donderdag en de oogjes worden al kleiner op de foto’s. Ook tijdens de opbouw maken we lange dagen. Je begint eigenlijk al aan het ontbijt met overleggen of je mailbox bijwerken en dat gaat door tot je gaat slapen. Er zijn nog zoveel overleggen die er gepleegd moeten worden.
Langzaamaan begint de ruimte binnen ook steeds meer af te worden.

Vrijdag

De eerste dag van het festival. Het begon dat ik met mijn team naar het bungalowpark ging waar de vrijwilligers slapen. Ik moest de overdracht doen, sleutels ophalen en daarna gauw door naar het terrein. Hier hadden we er nog zin in haha
Een paar uur voor opening, er staan nog auto’s op het terrein, de locatie aanduiders worden nog naar de juiste plekken gedragen. Je zou niet denken dat het festival bijna klaar is voor een opening! Maar niks is minder waar, wat een top team was het!

De vrijdag verliep heel snel. Omdat de eerste shifts allemaal rond hetzelfde moment beginnen, komt de eerste grote bups met vrijwilligers op hetzelfde moment binnen. Dat is ongeveer op hetzelfde moment als de opening van het festival is. Ik heb dus eigenlijk niks meegekregen van de festival opening, terwijl dat dit jaar écht een spectakel was. Gelukkig is het wel gefilmd.

Gelukkig heb ik vrijdag in de drukte ook nog tijd gevonden om te eten! Één van mijn assistentes was ziek, waardoor ik ook de nacht moest pakken. We hadden een hele mooie verdeling gemaakt waardoor we niet crazy dagen zouden maken, maar helaas. De eerste 18,5 uur durende werkdag was een feit.

Zaterdag

De eerste foto van de zaterdag was wederom van het eten. Je ziet hier al dat ik behoorlijk afgepeigerd ben. Maar het ging écht heel goed, wat een fijne vrijwilligers hadden we toch.
Zaterdagavond was de eerste avond dat ik even vrij zou hebben. Ik stond klaar om iets mee te krijgen van een optreden, maar werd tijdens de aankondiging alweer gebeld of ik even naar het productiekantoor kon komen. Het scheelt dat ik zelf ook absoluut niet los kon laten wat er allemaal nog moest gebeuren, ontspannen rondlopen op een festival waar ik werk? Denk niet dat dat ooit mogelijk is.
Om toch nog een beetje te ontspannen, had ik zaterdagavond mijn vrienden geappt. Zij liepen ook als vrijwilliger rond en ik wist dat ze vrij hadden. We gingen dus even in het jenevercafé zitten. Ik moest nog naar huis rijden, en ik rij niet wanneer ik 1 druppel alcohol heb gedronken, dus ik deed mee met het proosten met de kaars die op tafel stond.
Toen ik later op de avond weer wat vrijwilligers tegenkwam, kreeg ik een eierbal in mijn handen geduwd. We verkochten helemaal geen eierballen op het festival, dus ik trok erg veel bekijks met een eierbal in mijn hand!

Zondag

Zondagochtend werd ik wakker met het bericht dat een andere assistent ziek was. Dit resulteerde erin dat ik meteen Marlou en Linda heb geappt, of ze me wilde komen helpen. En gelukkig heb ik zulke goeie vriendinnetjes dat ze dat ook gewoon voor me doen. Mental suppoort en iemand die het vrijwilligershonk bemand, wanneer ik weer heel hard aan het rondrennen ben. 
Zondagavond heb ik weer avond gegeten, wat een score!
We maakten nog een groepsfoto met een aantal van onze runners! Wat een top team dit jaar!
Onze vrienden van koffieleute staan al een aantal jaar op Grasnapolsky! Super leuk dat dat ook dit jaar weer het geval is. Goeie koffie tijdens het festival is behoorlijk essentieel! Ik moest erg lachen toen ik zondagavond laat langs liep en zag hoe ze aan het afbreken waren.
Zondagnacht was er na de sluiting van het festival natuurlijk nog een proostmomentje met alle crew die nog op het terrein was. Een heerlijk moment om debiele groepsfoto’s te maken. (Ik zal jullie de rest besparen)

Maandag

Om de afbouw op maandag door te komen, heb je aan behoorlijke lading aan suiker nodig. Nou, ik was voorbereid! Mijn maandag begon natuurlijk met de oplevering van de vrijwilligersaccomodatie en zorgen dat iedereen het park op tijd had verlaten. Daarna was ik weer even op de radio.
Ik was maandag vooral heel moe. Ik heb de hele dag in de auto gezeten. Mensen heen en weer rijden, spullen weg brengen, noem maar op. En dat was maar goed ook. Want met 2 broeken en 2 truien aan, bleef ik maar rillen. Ik had het zo koud. 
Het is zo gek om te realiseren, maar dit was mijn laatste Grasnapolsky als vrijwilligerscoordinator. Het zit erop!
Maandagavond zaten we met wat collega’s nog een spelletje te spelen en een chippie te eten. Ondertussen werd mijn koorts echt sky high. Ik ben maar naar boven gegaan om vroeg te slapen. Ondertussen werd het plan in werking gesteld ‘hoe komt deze zieke Veerle thuis?’

Dinsdag

Een nacht slapen deed me gelukkig goed, de koorts was iets afgenomen en zo kon ik dinsdagochtend samen met collega Cees naar Utrecht rijden.
Gelukkig maakte we een pitstop voor deze fantastische lunch. Vooral die smoothie had ik écht nodig!
Thijs gekomen deed ik mijn laptop open en vond ik meteen het portofoon lijstje, wat moest ik hier om lachen. 
Ik ging nog even Wie is de Mol kijken, maar eigenlijk kon ik mijn hoofd er totaal niet bij houden!
Wantja, ondertussen was de koorts weer helemaal terug.

Woensdag

Ik voelde me nog lang niet goed. Ik heb 16u geslapen en Daan wijkt niet van mijn zijde.

Donderdag

Ik zie er weer iets frisser uit, voelde me ook beter. Ik had eindelijk de energie bij elkaar geraapt om te douchen en kleren aan te trekken! Woohoo.

Zaterdag

Op zaterdag ben ik eigenlijk nog steeds heel slapjes. Ik ga voor het eerst naar buiten, in mijn winterjas terwijl het lente is. Ik heb het koud en val bijna om terwijl ik in de AH sta. Genoeg reden om de rest van de plannen van het weekend af te zeggen en verder op de bank te verblijven. Gelukkig heb ik Dirty John en The Bridge om te bingen!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
15x de beste dagjesrugzakken
Begin een capsule wardrobe
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
Schildersezel

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. Anne

  Zo leuk! Volgend jaar ben ik er écht bij. Trouwens: ik zie dat jij Marieke kent (op de afbeelding van de instagramstory), zij is het nichtje van mijn nichtje (jaja..). Ik wist wel dat zij ook op festivals werkt maar ik heb gewoon NOOIT de link gelegd dat jullie elkaar kennen. Haha!

  Antwoord
  • Veerlez

   Aaawh leuk dat je er bij bent dan! Ik ben dan geen coordinator meer, maar dat hoeft de pret niet te drukken! En ja, ik had het er met Marieke nog over laatst. Ze had de link gelegd omdat we allebei CT hebben gedaan. Volgens mij is Marieke zelfs de festivals in gegaan nadat ze voor het eerst bij Grasnapolsky gevrijwilligd had, zo leuk!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #18: een afscheidsfeestje en het begin van het nomade bestaan. - […] Weekoverzicht #17: Grasnapolsky, radio en griep […]
 2. Weekoverzicht #72: werken op een festival - […] mij alweer vaste prik, dat werken op een festival. Mocht je het interessant vinden, dan is hier het weekoverzicht…

Laat een reactie achter