Weekoverzicht #14: een verassing in Groningen

door | jan 21, 2019 | Persoonlijk | 4 reacties

Het tweede weekoverzicht van 2019! Het was een afwisselende week, met verschillende afspraken en festivals op de planning. Het eindigde met een lang weekend in Groningen met een lach en een traan. Lees je mee met mijn weekoverzicht?

Zondag


Op Zondag ging ik met mijn nichtje en zusje naar het Nijntjemuseum. Het was het hele weekend uitverkocht en er stond een enorme rij. 


We waren er in het laatste tijdslot en deden het museum in omgekeerde volgorde. Hierdoor hadden we de benedenverdieping uiteindelijk redelijk voor ons zelf. 

Nu 2019 weer begonnen is, ben ik weer lekker aan het lezen geslagen. Ik had dit boek gereserveerd bij de bibliotheek, omdat hij in een aantal jaarlijstjes voorbij was gekomen. Toen ik helemaal geïnstalleerd op de bank lag, met Daan op schoot, kwam ik tot de conclusie dat ik het boek al gelezen had. 

Online

Blogpost: Weekoverzicht #13: Ilse, Pizza en kennismakingen

Maandag

Maandag was weer een dag dat ik veel heen en weer ben gefietst. Ik had verschillende afspraken door de stad. Hier was ik weer op weg naar een kennismakingsgesprek met een vrijwilliger voor Grasnapolsky.
Maandagavond was het tijd voor de pubquiz bij Lijn4. We deden mee met Team #ophef! 

Dinsdag

Dinsdag had ik de hele dag op kantoor gezeten. Dat zorgde niet voor de meest spannende foto’s. Deze week was een goede week voor mijn Untappd account. 

Woensdag

Woensdag zat ik weer de hele dag op kantoor, tot ik de auto ging ophalen. Doordat ik met de auto naar Groningen ging dit weekend, moest ik ook wat spullen meenemen. Op deze foto fiets ik met 5 tassen en een kleed op mijn fiets naar huis.
Het voordeel van de auto ophalen bij mijn ouders, is dat ik weer even met Tibbe kan knuffelen.

Online

Blogpost: Hoe maak je het beste een reisverslag?

Donderdag

Donderdag zat ik de hele dag op het Fringe kantoor te werken. Ik word zo vrolijk van deze Best of Fringe Tour poster. Als je tijdens Amsterdam Fringe de beste voorstellingen gemist hebt, kan je ze nog zien tijdens onze tour door het land. Ga het zien!
 • 11 februari 2019 | Amsterdam | Theater Bellevue (met pop-up pauze act van Rikkert van Huisstede)
 • 16 februari 2019 | Utrecht | Theater Kikker (met pop-up pauze act van Rikkert van Huisstede)
 • 20 februari 2019 | Den Haag | Het Nationale Theater – Zaal 3
 • 21 februari 2019 | Arnhem | Theater aan de Rijn
 • 23 maart 2019 | Rotterdam | Theater Walhalla (met pop-up pauze act van Rikkert van Huisstede)
Ik bleef in Amsterdam hangen zodat ik na het werk uit eten kon met Linda en Nicoline. We gingen naar Skek! Heerlijk eten en nog betaalbaar ook!
Vervolgens liepen Linda en ik nog een gedeelte van het Amsterdam Light Festival. We wilden natuurlijk vooral deze highlight zien. Door de kou en regen hebben we de helft van de tour gelopen, volgend jaar de hele!

Vrijdag

Vrijdag gingen we naar Groningen omdat we met Grasnapolsky een goeie pre-party hadden tijdens ESNS. 
Overal hingen natuurlijk Grasnapolsky posters en ik heb de toiletten ook even vol gezet met de flyers!
Helaas was ik verstandig en ben ik eerder vertrokken van het feestje. Hierdoor had ik onze hotelkamer lekker voor mijzelf en kon ik nog even in bad.

Zaterdag

Zaterdag werd namelijk een intense dag waar ik wel uitgerust voor wilde zijn. Het was namelijk de dag dat we mijn oma gingen uitstrooien in haar geboortedorp. Daarvoor ging ik nog even naar Landgoed Ekenstein in Appingedam. Dat is de plek waar we ’s avonds nog gingen eten en waar we met een klein gezelschap ook bleven slapen.
Het was echt de mooist denkbare dag. Tot nu toe is het elke keer als in Groningen ben, zonnig weer. Ik geniet zo van om door Noord Groningen te rijden.
Dit is de kerk van Zeerijp, de plaats waar mijn oma geboren is. We hebben oma uitgestrooid op het strooiveld. Oma is weer thuis.
Het was echt een mooie dag.

Zondag

Zondagochtend stonden we vroeg op om voor het ontbijt nog een ochtendwandeling te maken. Het was zo mooi en sereen.
En deze stilte zagen we natuurlijk ook de nodige beestjes. 
Ik vraag me toch altijd af hoezo je tijdens vakanties en weekendjes weg altijd zulke mooie dingen doet. Opstaan voor de zonsopkomst of mooie wandelingen maken. Dit zou ik thuis ook veel vaker willen doen, al is het vinden van een mooie spot in de stad toch lastiger.
We reden nog even langs Zeerijp om nog een keer bij oma’s geboortehuis te kijken. De kerk staat er naast, dus we zijn ook nog even naar het strooiveld gelopen. 
Na nog een bezoek aan de Theefabriek, was het alweer tijd o naar huis te rijden. Het was toch een intensief weekend geweest. Zo mooi om dit met zijn allen te kunnen doen.

Komende dagen

Het gaat een rustige week worden, die geheel in het teken zal staan van de voorbereidingen van Grasnapolsky. Daarnaast hoop ik al een goede voorbereiding te treffen voor het opruimen van mijn huis. 

Hoe was jouw week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Beste tips voor roze haar
3 IJslandse series op Netflix
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Siroon

  Leuk dat je weer met weekoverzichten begonnen bent! Ik ben nu al fan 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Aaawh Dankje, wat leuk om te horen! Ik ga mijn best doen om het bij te houden!

   Antwoord
 2. Anne

  Ja, weekoverzichten! <3 Ik ga er ook weer mee beginnen. En wat een mooie foto's van je zondagochtend, wauw.

  Antwoord
  • Veerlez

   Oeehw ja, zou leuk zijn als je ook weekoverzichten gaat doen! Ik ga mijn best doen het vol te houden! Zondagochtend was inderdaad zo mooi, ik heb zoveel foto’s gemaakt, heerlijk!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #15: pizza, sneeuw en vriendinnen - […] Blogpost: Weekoverzicht #14: een verassing in Groningen […]
 2. Weekoverzicht #72: werken op een festival - […] Lees meer over het uitstrooien van mijn oma, ook wel het verassingsfeestje genoemd. […]

Laat een reactie achter