Weekoverzicht #12: taart, festival & kattenspam!

door | feb 5, 2017 | Persoonlijk | 4 reacties

Het is alweer even geleden dat er een weekoverzicht op veerlez.nl/blog is gepubliceerd. Ik geniet elke week zo van Melle haar kiekdag en sinds kort ook van de weekoverzichten van Deisy, dat het me wel weer leuk leek om weer een weekoverzicht te maken. Dit was een week vol lekker eten, fijne werkdagen en veel poezen! Kijk je mee?

Het maken van weekoverzichten

Het viel me deze week op dat toen ik nog wat regelmatiger weekoverzichtjes maakte, ik veel bewuster bezig was. Ik had toen veel meer focus in de weken. Het was er in de afgelopen maanden totaal bij ingeslopen om weekoverzichten te maken, vooral omdat ik te weinig foto’s maakte. Ik miste het maken van foto’s enorm. Ik realiseerde me halverwege januari hoe moeilijk het zou worden om een maandoverzicht te maken, omdat ik gewoonweg nog nauwelijks foto’s had gemaakt. Dit was voor mij genoeg reden om weer te starten met een dagelijks foto project. Ik maak elke dag minimaal 1 foto die ik upload op mijn persoonlijke, afgeschermde tumblr account. Het motiveert me om meer foto’s te maken. Want ik merkte dat ik zelfs in de afgelopen maanden nauwelijks foto’s van Daan had gemaakt.

Doordat ik opeens een aantal foto’s had, realiseerde ik me dat ik wel weer kon beginnen met het plaatsen van weekoverzichten. Dus er leek me geen beter moment dan meteen te beginnen. De foto’s zijn nu nog niet zo bewust geschoten voor het weekoverzicht, maar goed, lekker eten en huisdieren, wie wordt daar nou niet vrolijk van?

De week


Deze week begint eigenlijk met het verhaal dat ik in het weekend de auto van mijn ouders had opgehaald, die had ik nodig om op maandag mijn oma op te zoeken. Hierdoor stond mijn fiets nog bij mijn ouders en dat was niet echt praktisch aangezien ik een aantal afspraken in de stad had staan. Ik koos er maandagochtend voor om naar mijn eerste afspraak te wandelen. Ik vind het eigenlijk heel fijn om te beginnen met een wandeling. Vooral omdat deze wandeling door mijn oude buurt was en ik even genoot van de grauwe ochtend en het uitzicht op de Domtoren.


Ik wandelde naar mijn afspraak met Rob, van Roodgras. We hebben fijn bij gekletst onder het genot van deze koffie en taart, die we door het fijne Uutlükt boekje met korting kregen.


In de avond bezocht ik, samen met mijn zusje, mijn oma. Ze was vorig weekend 97 geworden en dat moesten we natuurlijk vieren met nog meer taart! Ik heb ter ere van mijn oma’s verjaardag maar weer een taartweek gedaan. Ze wordt tenslotte maar 1 keer 97!


Op dinsdag en woensdag was ik heel erg gefocussed aan het werk voor Grasnapolsky. We zaten de hele dag in de Kwantumkeet. Al dat roze motiveert mij enorm. Ik trok ook meteen mijn roze bloementrui en bloemenschoenen aan.


Daan is altijd extra knuffelig als ik niet thuis ben geweest. Ze kwam dan nu ook helemaal tegen me aan gekropen onder de deken. Zo lief!


Op woensdag ging ik iets eerder weg, omdat mijn reisbuddie onverwacht op de stoep stond! We hadden elkaar al een aantal maanden niet gezien, dus we konden fijn bijkletsen en een nieuw tripje plannen, terwijl Daan er rustig bij lag te chillen. Het volgende tripje dat we samen hebben gepland is dat we in april gaan liften naar Berlijn!


Op donderdag ging ik de auto weer terug brengen naar mijn ouders, waardoor ik weer even wat quality tijd met Tibbe had.


Mijn moeder en zusje hadden zich uit staan sloven in de keuken, terwijl ik hard aan het werk was achter mijn laptop. Als je even niet op let, dan maken ze dus overheerlijke sushi!


Ik zag donderdag ook opeens dat eindelijk mijn reservering van Master your Mindset van Michael Pilarczyk bij de bibliotheek binnen was. Ik besloot om meteen maar te beginnen met lezen, want ik wil hem bij voorkeur meerdere malen lezen, voor ik hem over 3 weken weer moet inleveren. Eigenlijk wil ik dit boek al een tijdje kopen, maar ik ben al mijn geld even aan het sparen, zodat ik wat fijne reisjes kan maken dit jaar. Gelukkig heb ik mijn bibliotheek abonnement, waardoor ik het boek alsnog kan lezen.


Vrijdag was het weer een Grasnapolsky dag. We gingen de loods leeghalen en daar kwamen toch een aantal pareltjes voorbij. Hekken die in het verleden gebruikt zijn, de naam borden van de verschillende locaties en nog veel meer. Het werd een kleurrijk zooitje bij elkaar, dat moest ik natuurlijk even vastleggen.


We hadden een hele bakwagen volgeladen met zijn tweeën. Dat doen we gewoon! Ik zal er maar niet bij vertellen hoeveel spierpijn ik de dag erna had. Het grappige is dat ik op het laatst nog met een bord stond waar Grasnapolsky op stond. Ik heb het zo neergezet dat je het nog kon lezen en je dus zag dat alle spullen van Grasnapolsky zijn. Ik vond het wel een foto waard.


Mijn nieuwe hobby is om gifjes te maken van huisdieren, dat kon je ook al zien in mijn januari maandoverzicht. Ik kon het niet laten toen ik eindelijk de kleine katjes bij mij in de wijk in het raam zag zitten. En dit keer ook gewoon allebei! Dat was alweer even geleden dat ik die had gespot.


Ze zijn nog zo speels en makkelijk te foppen. Ik heb er hier even mee staan spelen door het raam heen. Als ik dit zo zie, dan wil ik echt weer een kitten. Maar ik geloof dat ik dat Daan niet aan kan doen.


Ik geniet zo van dit winterse weer deze week, het was hartstikke mooi weer. Een fijne temperatuur met een blauwe lucht.


Ik sloot de zaterdag af met een heerlijk Strawberry Daiquiri ijsje terwijl ik How to Get Away with Murder keek. Het tweede seizoen staat sinds 1 februari op Netflix. Natuurlijk heb ik alle afleveringen binnen 4 dagen weer gekeken. Zeker een aanrader!


Ik maakte ook op de valreep nog even een foto om te laten zien hoe het met mijn haar gaat. Dit was de derde week dat ik zonder shampoo mijn haar was. Ik zit nog geheel in de overgangsfase en dat zie en voel ik zelf heel erg. Het is ook zeker zichtbaar voor de buitenwereld, dus ik draag het liefst mijn haar vast of een muts. Speciaal voor jullie even een foto met mijn haar los.

Wat staat er voor komende week op de planning?

Komende week vind natuurlijk Grasnapolsky plaats, dus zal ik mij verplaatsen naar Radio Kootwijk. Dit kan niet anders dan een heleboel mooie foto’s opleveren. Toch gaat er volgende week niet weer een weekoverzicht komen, aangezien het wat lastig is om tijdens het festival een weekoverzicht in elkaar te zetten.

Heb jij genoten van afgelopen week? 

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Paul

  Veel plezier op Grasnapolsky, ik ben er komend weekend ook bij als bezoeker.

  Antwoord
  • Veerlez

   Geniet ervan! Het gaat een mooie editie worden!

   Antwoord
 2. Wendy

  Ik weet niet of het alleen bij mij is, maar ik zie alleen de eerste en laatste foto. 🙁

  Antwoord
  • Veerlez

   Oeehw dat is vervelend, dat ligt niet aan jou! Dan lag de photobucket er weer uit! Ik moet maar eens gaan nadenken waar ik het gros van mijn foto’s wil gaan opslaan, dit gebeurd best vaak 🙁 Als het goed is kan je het nu wel weer zien!

   Antwoord

Laat een reactie achter