Weekoverzicht #11: vakanties plannen & helden ontmoeten

door | sep 26, 2016 | Persoonlijk | 2 reacties

weekoverzicht11

Wat een week, wat een week! Ik begon concretere vakantieplannen te maken en ontmoette Jess Lively, wie een groot voorbeeld voor mij is. Een week vol inspirerende gesprekken en mooie plaatsen. Ik heb genoten en baal er wel een beetje van dat deze week alweer voorbij is. Gelukkig kan ik nog even nagenieten met dit weekoverzicht. Kijk je mee?

Leuk achterover en droom van je vakantie. Dat zal ik doen. Ik bestelde maandag in een behoorlijke impuls ein-de-lijk een ticket voor IJsland! Ik ga gewoon weer naar IJsland!! Het was deze week ook een jaar geleden dat ik in IJsland zat. Dat alleen leek me al genoeg reden om een ticket te boeken.

Dinsdag ging ik samen met mijn vader naar mijn oma toe. Ze was de afgelopen week wat ziek geweest, genoeg reden om haar te verrassen met een bezoekje. Op de terugweg reden we nog even langs deze molen, die bij oma’s oude huis om de hoek is, zoveel herinneringen.

Ik bleef in Amsterdam na het bezoek bij mijn oma, omdat ik naar de meet up van Jess Lively ging. Wat was het leuk om bij zo’n meeting te zijn. We waren voornamelijk met internationals en maar 3 nederlandse. Ik had verwacht dat we veel meer nederlanders zouden zijn. Ondanks dat ik nauwelijks met Jess heb gepraat, heb ik een geweldige avond gehad. Het was vooral er leuk om eindelijk Deisy te ontmoeten.

Deisy en ik moesten natuurlijk ook even vastleggen dat we elkaar ontmoet hadden.

Woensdag reisde ik af naar Nijmegen omdat mijn beste vriendinnetje mee deed aan de Bruggenloop. Ze liep 10km in 1:08:19, ik ben zo trots!

Het was ook wel mooi om tijdens de zonsondergang langs een brug te staan. Een fijne avond om mijn bestie aan te moedigen!

Ondanks dat ik pas woensdag van huis was vertrokken, was het wel fijn om op donderdag alweer even met Daan te gaan knuffelen. Wat is het toch een lief poezenbeest. Donderdag was sowieso wel een dierendag, want ik begon ook met mijn snap reeks over de kippen.

We sluiten de kippen op wanneer ze op stok zijn gegaan, dit omdat de eerste kippen zijn opgegeten door een vos. Dus elke ochtend doe ik, zodra ik wakker ben, het kippenhok open. Het zorgt voor een leuke reeks snaps. Als je het ook wilt volgen: voeg me toe op snapchat onder de naam veerlez.

Tibbe zal natuurlijk ook vaak genoeg op de snaps voorbij komen, eigenwijs beestje is dat toch.

Op vrijdag ging ik weer langs oma, ze was ondertussen alweer behoorlijk opgeknapt. Ik maakte deze foto omdat oma altijd zo geniet van mijn sjaal, die we ook wel liefkozend tafelkleed noemen. Een heerlijke, warme en grote sjaal.

En Badhoevedorp, waar mijn oma woont, hebben ze de chocolade apotheek. Ik had er wel over gehoord, maar had geen flauw idee waar hij zat. Binnenkort als oma weer naar buiten kan, moeten we daar maar een keer naar toe. Want ik ben me toch benieuwd.

Zaterdag was het dan eindelijk tijd voor het snorfestival. Vorige week kon je al zien dat Marlou en ik de bewegwijzerings-bordjes maakten. Dit weekend was dan ook het festival.

Het Snorfestival is ontstaan omdat Uitgeverij Snor op een grootse manier de nieuwe boeken wilde lanceren. Er is dan ook een heuse boekenwinkel op het festival.

Dit werd de bloggersmarkt, later op de dag stonden al deze tafels helemaal vol met fantastische spulletjes.

Ik kon het toch niet laten om onze bordjes nog even te fotograferen. Wat stonden ze er leuk bij met die kleurrijke ballen.

Anki had de Kwantum keet ingericht. Dit zijn wel lifegoals hoor, alles in het roze. Ik vond vooral het bloemenbehang met het kleed fantastisch.

Op zondag waren er werkzaamheden tussen Den Bosch en Utrecht, waardoor mijn zusje problemen had met naar haar werk komen. Toen ze ‘s ochtends vertrok zei ik nog ‘als er iets is met de treinen, moet je het maar zeggen, dan rij ik je wel.’ Ik geloof dat ik dat beter niet had kunnen zeggen, want er bleek inderdaad opeens vanalles aan de hand te zijn. Op de heenweg was het niet meer sneller om haar op te halen, maar op de terug weg wel. Daarom gingen Marlou en ik wandelen op de Loonse en Drunense Duinen.


We kozen een wandeling waarbij we een gedeelte door het bos liepen, langs de heide en over de zandvlakte. Een heerlijke diverse wandeling. Fietste ik vorige week nog door de Hoge Veluwe waar ik – naar eigen zeggen – de Death Valley van Nederland had gevonden. Liep ik nu opeens door de ‘Woestijn van Brabant.’ Het was genieten.

Toen moesten we gauw naar Den Bosch rijden om mijn zusje op te halen. Toen we door de binnenstad liepen, kwamen we deze tekst tegen, zomaar in de straat.

Focus van de week

Dit was een week waarin ik meer werd geleefd door mijn agenda, dan ik aanvankelijk had verwacht. De dagen dat ik niets op de agenda had staan, waren binnen mum van tijd gevuld, zonder dat ik het door had. De focus lag deze week dan ook op het vinden van de balans tussen wat anderen willen en verwachten en mijn eigen rust bewaren.

Realisatie van de week

Ik wil nog even terug komen op mijn realisatie van afgelopen week: ik kom niet verder omdat ik niet over mijn plannen praat. Deze week heb ik dat meteen in de praktijk gebracht. Ik heb dinsdag zo een fijn gesprek met Deisy gehad. Een goede motivatie om vaker dit soort gesprekken te voeren.

Deze week realiseerde ik me dat mijzelf nog teveel rem door mijn angsten. Ik vind het toch spannend om alleen op reis te gaan, ik durf toch nog niet helemaal te dromen over alles wat ik wil. Soms denk ik bewust niet over bepaalde dingen na, omdat ik bang ben voor de uitkomst. Ookal is de uitkomst iets positiefs. Soms voelt het veiliger om stil te staan, dan om altijd door te groeien. Goed om me hier weer bewust van te zijn, want dan kan ik het aanpakken.

Hoe gaat het met The Journey?

Ik denk dat ik niet elke week antwoord moet gaan geven op deze vraag, omdat er binnen een week wellicht te weinig voorderingen zijn. Dus ik ga deze vraag voortaan in mijn maandoverzichten beantwoorden.

Wat staat er op de planning voor de komende week?

Deze week heb ik 2 activiteiten met Praten over Verlies, ga ik naar de boeklancering van Dagmar Valerie en de opening van de Vershal en hebben we een familiedag! Ik zit deze week nog in het huis van mijn ouders, dus ik zal ook lekker rustig aan doen. Ook zal ik aan het eind van de week weer naar mijn eigen huis gaan en weer even met Daan knuffelen. Daar kijk ik ook wel weer naar uit!

Hoe was jou week?

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
Wat is vrijheid voor jou?
Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?2 Reacties

 1. Sanne

  Super leuk overzicht Veerle! Wat tof dat je mensen hebt ontmoet die je al tijden wilde ontmoeten, lijkt me heel leuk en spannend. En wat gaaf dat je hebt meegeholpen aan het Snor festival! Moet ik ook eens naar toe. Help je er vaker aan mee?
  Tof overzichtje 🙂 mooie wandeling door het zand en wat fijn dat je naar je oma gaat, wat lief :).
  En ohja de foto die je nu hebt, rechts op je blog, vind ik zo ontzettend leuk!
  Liefs

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankjewel voor je fijne reactie! 🙂 Ik heb nog nooit eerder meegeholpen met Snor Festival, het was wel echt heel erg leuk om te doen, dus ik zal de volgende keer wel weer meehelpen 🙂 Moet je ook een keer doen 😉
   Liefs

   Antwoord

Laat een reactie achter