Waaraan ik merk dat ik al bijna 30 ben..


Ik heb eigenlijk nooit echt problemen gehad met ouder worden. Als klein kind keek ik altijd het hele jaar uit naar mijn verjaardag, ik kon niet wachten.. Eigenlijk is daar niet heel veel in verandert, ik hou nog steeds van het jarig zijn, het heeft wel iets magisch. Maar de laatste jaren begin ik er toch een beetje tegen op te zien, elk jaar kom ik weer dichter bij de 30 en dat is toch wel een klein beetje beangstigend.

Bijna 30

Ik merk aan allerlei dingen dat ik ouder word, het voelt alsof het meer negatieve dingen zijn, maar gelukkig zijn het ook positieve dingen.

Ik zit zo lekker in mijn vel, alles lijkt op zijn plaats te komen.
Ik ben sneller moe, ik kan niet meer zoveel hebben als bijvoorbeeld mijn 16 jarige ik.
Ik bevind me dagelijks in het openbaar vervoer, lekker samen met alle andere forenzen. Er zijn zelfs een paar mensen die áltijd precies dezelfde bus nemen.
Concerten duren zo lang, ik begin rond 10 uur toch écht op mijn horloge (Ik draag nog steeds een horloge, ik zei toch dat ik oud was!) te kijken omdat ik het tijd vind om naar huis te gaan.
Mijn ogen zijn slechter geworden, maar het voordeel is dat ik nu een hele toffe bril heb!
Ik ga nooit meer uit, want ja, punt 2 en 4. Gelukkig heb ik nog wat ‘jonkies’ om me heen, die sleuren me af en toe mee.
Ik hoef niet meer elk moment rekening te houden met mijn banksaldo, ik kan gewoon lekker eten kopen als ik daar zin in heb, een concertkaartje hoef ik niet een maand minder voor te eten, enige stabiliteit.
Ik krijg bijna nergens meer korting, want ik ben geen student meer en een jongere ook al bijna niet meer. Gelukkig heb ik nog tot mijn 30e mijn CJP pas, voel ik me toch nog een beetje jong!
Ik maak lijstjes die bestaan uit welke verzekering ik nog moet afsluiten, of wanneer welke vaste last van mijn rekening wordt afgeschreven, yak, volwassen he?
Ik ken mezelf veel beter dan voorheen, ik herken mijn eigen grenzen en kan ze nu ook zoveel beter bewaren (maar je bent er natuurlijk nooit, blijven leren!) ik kies nu liever voor mijzelf dan dat ik me verplicht voel om iets te doen.
Iemand tegen komen die verdomd veel op de vader van een oud klasgenoot lijkt, maar niet die oud klasgenoot een berichtje durven te sturen, omdat je toch bang bent dat de vader wellicht niet meer leeft. Steeds meer ouders van leeftijdsgenoten komen te overlijden.. best eng idee..
Ik begin last te krijgen van ouderdoms dementie, ik weet niet eens meer hoe lang en hoe ik bepaalde vrienden ken..
Het zilveren ANWB lidmaatschap wat op mijn deurmat viel.
Ik merk dat hoe ouder ik word, hoe meer ik wil bijdragen in de wereld, goed doen door mijn afval te scheiden, goed doen door vrijwilligerswerk etc. etc. etc.
Tegenwoordig denk ik na over wanneer ik welke boodschappen doe, door mijn maaltijden vooruit te plannen, heb ik meer rust in de avonden en weet ik zeker dat ik gezond eet, alleen nu nog de wil om elke keer te koken vinden!
Om te compenseren dat ik ouder word, sta ik soms (in het openbaar) heel hard mee te zingen en dansen met Taylor Swift (en soms One Direction)

Hoe zit het met jou, heb jij last van het idee dat je ouder wordt?

19 thoughts to “Waaraan ik merk dat ik al bijna 30 ben..”

 1. Haha wat een briljante post en stiekem ook wel heel erg herkenbaar. Ik gaf Mirjam laatst als cadeautje een robotstofzuiger en realiseerde me toen dat ik a) echt een oud wijf ben geworden en b) een luie huisvrouw ben. 😉

  1. Haha mijn aanschaf van een robotstofzuiger had ik er ook best in kunnen zetten ja, daaraan merken we toch ook dat we ouder zijn, een eigen huishouden zijn, bah dat klinkt veel te oud!

  1. Zeker leuk, want daardoor ga ik toch sneller een weekendje weg of koop ik concertkaartjes die ik voorheen te duur vond. Maar gelukkig let ik nog wel heel erg op mijn uitgaven, want ik ga er niet vanuit dat ik het altijd zo breed zal hebben 😉

 2. Haha! Zo herkenbaar. Ik word dit jaar 30, maar ik vind het eigenlijk helemaal niet erg. Ouder worden en volwassen zijn geeft je zoveel vrijheid, maar tegelijk kan je zo jong en dartel zijn als je zelf wil. Het beste aan volwassen zijn is echt wel dat je snoep en koekjes kan kopen en opeten waar en wanneer je wil, zonder dat er een mama is die op je vingers kijkt en zegt dat dat niet mag. Koekjes eten als ontbijt is het allerbeste dat er bestaat! Ha!

  1. haha Zeker waar! Ik hou er ook heel erg van om een dag lang alleen maar toetjes te eten of ‘s avonds mijn ontbijt cereals te eten 🙂 Dat soort dingen kan allemaal omdat ik bijna 30 ben 😉

 3. Haha ochjee herkenbaar :O haha. Ik heb t soms over “vroeger” (“vroeger deed ik dit en dat”) ook zoiets 😉 maar dan vind ik weer niet dat ik recht van spreken heb, maar toch voelt de jaren 90 en begin 20 zijn als vroeger 😛 .

  1. Oewh ja, tegenwoordig bij jaren 90 feestjes voel ik me ook heel oud, omdat ik echt alles kan meezingen en tegenwoordig niet iedereen dat kan 😉

  1. Wellicht moet ik er dan bij vertellen dat ik al 20 jaar met hetzelfde merk horloge loop 😉
   Maar een horloge is zooooo fijn! Hij was laatst stuk en mijn telefoon viel uit en ik moest ergens op tijd zijn en dan is opeens nergens een klok, dan voel je je heel ontheemd! Een paar dagen later was mijn horloge dan ook gemaakt 😉

 4. Pingback: #fitforspring

Laat een reactie achter