Toekomstdromen | The Journey

door | aug 30, 2016 | Persoonlijk | 10 reacties

Daar sta je dan, de zee in te staren. Druk aan het nadenken over je leven, over waar je staat en waar je heen wilt. Dit zijn de momenten dat je ergens voor kiest, een nieuwe richting op gaat. Voor mij zijn dat de momenten waarop je oplaadt en je weer opnieuw gemotiveerd raakt. Twee weken geleden had ik zo een realisatie moment. Er ging een knop om. Hier vertel ik je welke keuze ik maakte en wat dat voor een invloed heeft.

Een nieuwe start

Het werd mij vorige week duidelijk dat er iets niet goed ging. Het ging eigenlijk hartstikke goed, want ik heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten, mijn conditie is goed, ik heb leuke mensen om me geen, maar toch was ik niet over alle aspecten in mijn leven tevreden. Ik was teveel aan het werk bij mijn bijbaantje. Teveel, omdat ik te weinig tijd voor mijzelf kon vrij maken. Teveel, omdat het werk niet mijn joy sparkte. Teveel, omdat het te lange dagen waren en ik daarna niet kon opladen. Het voelt dan ook als een opluchting dat mijn contract niet verlengd wordt. Er begint een nieuwe tijd in mijn leven.

Opladen

De afgelopen 2 weken heb ik, tussen het werken door, op het huis van mijn oom gepast. Een mooi huis op een fijne locatie in Amsterdam. Ik had bedacht om allerlei leuke dingen te ondernemen en met vrienden af te spreken. Maar het kwam er eigenlijk op neer dat ik even tijd voor mijzelf moest nemen. Leuke dingen doen wanneer ik die wilde doen, een avondje genieten in bad en soms gewoon een zak chips eten omdat ik er zin in had.

The Journey

En nu die twee heerlijke weken op zijn einde komen, is het tijd om weer te gaan beginnen met het ‘gewone’ leven. Maar hoe wil ik dat mijn ‘gewone’ leven eruit gaat zien? Daar moet ik weer opnieuw over gaan nadenken. Ik had aan het begin van dit jaar mijn leven lekker op orde, ik wist wat ik wilde doen en ik deed het. Maar ondertussen ben ik dat beeld toch een beetje kwijt geraakt. Dus ik ga nu weer aan de slag om te ontdekken wat ik wil. Die journey wil ik hier gaan vastleggen. Ik wil weer gaan bloggen terwijl ik de tijd neem om uit te zoeken wat ik écht wil.

Wat ga ik dan allemaal doen?

Hoe gaat deze journey eruit zien?

Dat weet ik nog niet, het plan ontstaat as-we-speak. Elke dag komt er weer een nieuw idee bij.De ene dag ben ik als een malle aan het plannen voor mijn blog en de andere dag leg ik een mooie fietstocht af. Had ik al verteld dat ik ein-de-lijk van Utrecht naar Amsterdam ben gefietst!!! én ook weer terug? Het is een tijd waarin ik mijn dromen wil waarmaken, ook al zijn het kleine dingen, zoals die fietstocht die al sinds 2005 op mijn bucketlist stond. Ik wil al deze dromen hier op mijn blog uitwerken, ik wil mijn progress vastleggen, maar hoe precies, dat weet ik nog niet. Wie weet door elke week een update te geven, maar misschien ook minder vaak. We moeten het maar gaan zien.

Ik ga in ieder geval hard aan de slag, jullie horen van me!

Heb jij wel eens het roer om gegooid?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
4 beste Nederlandstalige meditatie apps

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?10 Reacties

 1. iliveformydreams.com

  Heel veel succes hiermee en goed dat je het gaat doen. Ik ben ook druk bezig mijn leven zo vorm te geven dat het extra leuk is. Hoewel ik, net als wat je hierboven verteld super gelukkig ben wil ik toch wat bewuster met dingen bezig zijn en van dingen genieten.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje! Het gaat ongetwijfeld lukken! 🙂 Wat zijn de dingen voor jou die je leven extra leuk maken? Hoe inzichtelijker je dat maakt (lijstjes!) hoe makkelijker je het kan integreren in je leven!

   Antwoord
 2. Melle

  Zo mooi! En perfect om dit op een ochtend te lezen. Inspiratie ten top! Ik vind na de zomer ook altijd zo’n moment voor een nieuwe start. Echt zo’n moment van bezinning, van wat wil ik volgend (school) jaar graag doen en hoe ga ik dat aanpakken. Ik vind het inspirerend hoe jij jezelf de tijd daarvoor geeft, dat je zo bewust bent van wat je voelt en hoe het met je gaat. Echt hoor, heel goed!

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje, ik haal de inspiratie ook van veel verschillende plaatsen vandaan, zoals bijvoorbeeld jou blog! Het voelt nu echt alsof ik op een keerpunt sta, dat er zoveel nu kan gaan veranderen, doordat ik de tijd neem om goed na te denken over wat ik wil veranderen. Ik ben benieuwd wat de komende tijd gaat brengen!

   Antwoord
 3. loesjezaakjes

  Heel veel succes! Ik moet ook eens zoiets gaan doen. Misschien doe ik mee aan de meditatiechallenge.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje! Ik ben heel erg benieuwd hoe de meditatie challenge gaat zijn! Leuk als je ook mee doet! Dan kunnen we elkaar misschien motiveren!

   Antwoord
 4. Jenny - ikreis.net

  Bijzonder dat je meteen concrete doelen stelt. Heel knap.

  Ik gebruik iedere zomer om te inventariseren waar ik sta en wat ik anders wil. (Dat doe ik vaker, maar in de zomer net wat extremer.) Ik maak er echter geen doelen van….

  Belangrijkste doel voor mij is momenten van rust inlassen. En loslaten.

  Antwoord
  • Veerlez

   Het valt toch wel mee hoe in hoeverre ik concrete doelen stel? Alleen het bloggen is een long term doel, de rest zijn kleine stappen die niet zoveel tijd in beslag nemen.
   & de zomer is een mooi moment om te kijken naar wat je wilt, wat kwam er dit jaar uit? 🙂

   Antwoord
 5. Deisy

  Wat een inspiratie meis. Whoee! Hou er zo van. Ik kan mij dat gevoel echt zo voorstellen hea. Een tijdje geleden heb ik het ook gehad en daar profiteer ik nog steeds van. Ik weet dan ook zeker dat deze reis je zoveel gaat bieden en dat je nog meer gaat groeien. Inspiratie ten top hier! X

  Antwoord
  • Veerlez

   Het is inderdaad een heerlijk gevoel! En er liggen zoveel mooie dingen in het verschiet, ook dingen waarvan ik nog helemaal niet weet dat ik ze wil. Ik kan niet wachten tot het allemaal gebeurd! En het is zo fijn dat er zoveel fijne blogs zijn die je inspireren, ik ga nu meteen weer jou blog lezen! 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #8: focus, inzichten en een museum - […] tijd voor een weekoverzicht. Maar wel een weekoverzicht in de nieuwe stijl. Ik schreef in mijn post Toekomstdromen |…

Laat een reactie achter