Tips om warm de winter door te komen

door | okt 10, 2022 | Healthy Life, Ontwikkeling, Persoonlijk | 0 Reacties

Tips om warm de winter door te komen

Voor vele van ons gaat het een koudere winter worden. We willen allemaal de kachel zo lang mogelijk uit houden om kosten te besparen, maar laten we wel wezen, we willen ook er een beetje warm bij zitten.

Recentelijk pastte ik op een huis waar het heel koud was en ik voelde daar met de dag mijn gemoedstoestand verder afzakken. Het werd mij wel duidelijk, koud wil ik deze winter écht niet zijn.

Dus ik ben gaan nadenken over hoe ik met zo min mogelijk kosten, zo warm mogelijk de winter door kon komen. Hier vind je dan ook mijn tips om warm de winter door te komen.

Er zijn natuurlijk de standaard tips, om thermo kleding te dragen, een muts op te doen of een deken om te slaan. In dit artikel wil ik net een stapje verder gaan en andere oplossingen aandragen. Alle dingen vragen wel enige investering, maar er zijn vaak ook wel budget oplossingen te vinden, tenzij het echt over warmte elementen gaat.

Hoe blijf je warm in huis met thuiswerken?

Naast de juiste kleding en spullen, zijn er natuurlijk nog een klein aantal andere dingen waar je op kunt letten. Hieronder noem ik deze dingen nog even op. Je zult deze dingen waarschijnlijk wel weten.

  • Zorg dat je goed eet. Je zult sneller koud worden wanneer je honger hebt.
  • Beweeg regelmatig, vooral wanneer je veel achter de computer zit te werken. Je moet af en toe even opstaan om je lichaam weer aan het werk te zetten.
  • Zorg voor 30 minuten inspanning per dag, zodat je een betere bloedsomloop hebt.
  • Je kunt het beste je voeten, handen en hoofd warmen, dan blijft de rest van je lijf ook warm.
  • Werk het liefst in een kleine ruimte, die warmt sneller op.
  • Leg een kleed op je tafel, dan straalt dat meer warmte uit.
  • Werken met een kat opschoot is altijd warmer

Pantoffels

Kijk, ik weet ook wel dat iedereen weet om pantoffels aan te trekken. Ik ben iemand die zelfs haar pantoffels meeneemt naar kantoor om op die manier warmte voeten te hebben. Maar ik wilde toch even specifiek mijn favoriete paar pantoffels noemen. De afgelopen jaren heb ik een behoorlijk aantal pantoffels versleten. Jarenlang dacht ik dat de spaanse sloffen het fijnst waren, maar boy was I wrong. Dit zijn echt de beste sloffen ooit, de Falke Cosyshoe. Je kunt hier namelijk ook lekker je broek in stoppen, waardoor je geen warmte verliest.

Dus doe jezelf een plezier en investeer deze winter in een echt goed paar pantoffels. Ze hebben ze ook in andere kleuren, je hoeft echt niet mijn roze variant te kopen 😉

Warmte paneel voor onder tafel

Je hebt waarschijnlijk nu overal de kleine elektrische kacheltjes gezien om je huis op een gerichte plek te verwarmen, maar waar is het fijner dan onder je bureau? Met dit infrarood warmte paneel kan jij je werkplek aangenaam warm krijgen. Je besteld hem vandaag nog op Amazon of Bol.

Elektrische deken

Je kunt een elektrische deken natuurlijk gebruiken om warm in bed te stappen, maar je kunt hem ook gebruiken op je stoel of op de bank. Wanneer je de verwarming echt niet aan wilt zetten, is dit misschien een mooie tussenoplossing om toch net iets warmer te worden.

Let wanneer je een elektrische deken koopt wel op hoeveel standen hij heeft, welk formaat hij heeft en met wat voor een stekker hij wordt geleverd. Daar zijn mensen wel eens mee de mist in gegaan. En deze winter zullen er natuurlijk ook steeds meer ‘aanbiedingen’ zijn, waar je opeens een iets te klein formaatje koopt.

Pittenzak

Een goed alternatief voor een kruik, is een pittenzak. Als je de gas- en energie crisis een beetje hebt zien aankomen, heb je wellicht al wat kersenpitten verzameld toen het kersenseizoen was. Geen grap, ik ken mensen die al hun kersenpitten hebben bewaard. Kersenpitten werken erg goed om te warmen en zijn comfortabel om tegenaan te zitten.

Als je geen kersen hebt gespaard deze zomer, dan kan je bij de HEMA deze pittenzak kopen.

Kruik

Er gaat natuurlijk niets boven aan lekkere kruik. Die kun je alvast in je bed leggen, zodat je warm je bed in kunt stappen. Op reis heb ik natuurlijk geen kruik bij me, dan gebruik ik vaak mijn dopper. Of ik een vul een beugelfles met kokend water. Dat gaat beide ook heel goed. Maar een kruik is natuurlijk het lekkerst en comfortabelst. Ook wanneer je met een kruik in je stoel of op de bank wilt zitten.

Met een kruik let ik er wel vaak op dat deze niet direct tegen mijn huis aan zit. Je kunt er natuurlijk één met een hoes kopen, of je kunt hem gewoon in een handdoek wikkelen.

Handschoenen zonder toppen

Wanneer je lang stil zit achter de computer, is de kans vrij groot dat je koude handen gaat krijgen. Hét antwoord daarop is, om handschoenen zonder toppen te dragen. Op die manier glijden je vingers niet van de toetsen, maar zijn je handen wel iets warmer.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dunne oude handschoenen te gebruiken en de toppen af te knippen, maar dat gaat zo rafelen. Daarom is het toch iets fijner als je ze ook kan wassen. Bestel ze daarom nu bij de Decathlon!

Elektrische voetenwarmer

elektrische voetenwarmer om warm te winter door de komen

Als je koude handen krijgt van het stilzitten achter de computer, dan zal je ongetwijfeld ook koude voeten krijgen. Nou zijn vaak koude voeten wel op te lossen met warmere sokken of pantoffels, maar misschien ben jij iemand die écht koude voeten krijgt en daar niet tegenop de kleden is. Dan is deze elektrische voetenwarmer iets voor jou. Je stopt je voeten erin en warm! Ideaal.

Goedkope tip

De goedkoopste Terracotta potten die ik kon vinden, haal je bij Dille & Kamille.

Hoe ga jij deze winter zorgen dat je warm blijft? Heb je nog tips die ik hier niet bij heb gezet? Ik hoor het graag van je!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter