The best of 2018

door | jan 1, 2019 | Persoonlijk | 2 reacties

Het jaar zit er weer op en daarmee is de tijd aangebroken om een jaaroverzicht te maken. Dit doe ik al sinds 2002 en sinds 2014 staan ze ook online op dit blog. 2018 is voor mij een dubbel jaar geweest. De eerste maanden heb ik stil gestaan door de operatie en daarna heb ik alles op alles gezet om mijn droomleven na te streven. Kijk je mee naar mijn 2018 jaaroverzicht?

Gezondheid

2018 begon niet al te goed qua gezondheid. Op oudejaarsavond viel ik om 5 voor 12 in slaap doordat ik gesloopt was van alle pijn die ik had. Die pijn is de rode lijn geweest door het eerste kwartaal van 2018. Gelukkig werd ik geopereerd en werd mijn sinaasappel verwijderd. Het herstellen kon beginnen en beetje bij beetje kwam mijn conditie weer terug. Ik kon alles weer doen wat ik wilde en genoot daar vol op van. Helaas moet ik zeggen dat ik het eind van 2018 weer dezelfde klachten had als eind 2017, maar dat mag de pret niet drukken.

Werk

Er waren een aantal terugkerende festivals die ik deed, waaronder Grasnapolsky, BuitenLand Feest en Amsterdam Fringe Festival. Ik deed ook een aantal festivals / evenementen voor het eerst, waaronder Hoogte80 Festival en SummerCamp Oosterdok. Ook stond ik met de LimoFabriek op een aantal festivals. Het was een heerlijk evenementenjaar.

In 2018 heb ik mij ook gericht op Pinterest Affiliate Marketing. Tijdens mijn herstel periode kon ik mij mooi verdiepen in deze wereld. Nu aan het eind van het jaar kan ik zeggen dat ik een aardig zakcentje verdien met Pinterest en mijn blog. Een mooie groei die ik in 2019 hoop voort te zetten. Ook kreeg ik in 2018 een baan aangeboden in Slovenië. Op dit moment ben ik nog met verschillende partijen aan het overleggen hoe we dit kunnen gaan uitvoeren.

Reizen

Over mijn 2018 in reizen heb ik natuurlijk al een apart artikel geplaatst. De reis die ik dit jaar heb gemaakt is er één die me zeker bij zal blijven. Ik heb fantastische mensen ontmoet, fijne nieuwe plaatsen ontdekt en er zijn zeker plaatsen waar ik vaker heen zal gaan. Vooral tijdens mijn trip vond ik het erg belangrijk om mijn grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen aan te gaan.

2018 is een goede basis geweest voor de plannen die er nu in 2019 liggen. Als ik dit jaar veel tijd zal spenderen in Slovenië, ga ik natuurlijk ook naar Kroatië en andere stukken van de Balkan ontdekken. Ondanks dat mijn ervaring in Portugal dit jaar niet fantastisch was, weet ik wel zeker dat ik komend jaar de winter in een warm gebied wil spenderen, wellicht wel Portugal.

Vriendschappen

In 2018 is zowel de eetclub ontstaan als mijn knutselclubje. Allebei een fantastische club meiden waar ik zo dankbaar voor ben dat ze zo een groot onderdeel van mijn leven zijn geworden. Ik kijk elke keer weer uit naar de avonden samen. Maar naast de clubjes die er ontstaan zijn, ben ik zo dankbaar voor al mijn vrienden. Ik ben niet de makkelijkste om bevriend mee te zijn, omdat ik door mijn festivalwerk lang niet altijd beschikbaar ben en soms gewoon tijdenlang in het buitenland zit. Ondanks dat heb ik zo een fijne groep mensen om me heen verzameld. Zoveel mensen die zeggen dat ze me wel komen opzoeken wanneer ik langere tijd in Slovenië zit.

Pizza

Ook 2018 was weer een goed jaar voor pizza. Het is ondertussen alweer ruim 6 jaar een traditie dat ik op de foto ga met heel veel pizza’s.

Gelukkig nieuw haar!

In 2010 beloofde ik mijn oma dat ik mijn haar niet meer zou verven, zolang als zij leefde. Heel af en toe ging er wel een spoeling in, als ik haar een lange tijd niet zou zien, maar echt permanente verf is er sinds die tijd niet meer geweest. Toen mijn oma dit jaar overleed, moest ik ook daad bij woord voegen en mijn haar daadwerkelijk verven. Sinds begin september is mijn haar weer blond en ik heb dat zo erg gemist. Ik schrik nu serieus weer wanneer ik foto’s zie met mijn echte haarkleur. Het af en toe roze verven is ook echt genieten. Mijn haar heeft sinds begin september geen enkele dag meer dezelfde kleur gehad. Dat gaan we volhouden in 2019!

Favorieten

Favoriet Museumbezoek: Atelier Des Lumieres in Parijs

Favoriete Film uit 2018: Peter Rabbit

Favoriete Serie: de 12 van Oldenheim

Favoriete Festival: BuitenLand Feest

Favoriet Concert: Bluebirds in Tivoli

Favoriete Artiest: Taylor Swift

Liedje van 2018: Miss Montreal – Nothing Left to Say

Favoriet Boek: Jelle Dercks – Verlangen naar Minder

Favoriete vakantie: Balkan trip

Favoriete blogpost: Geld verdienen met Pinterest

Wijste les geleerd: Blijf alles doen met volle overgave

Beste mislukking: Mijn tripje naar Lissabon

Leukste ontdekking: Pinterest, het is zo divers in gebruik, ik plan er vakanties mee, ik verdien er geld mee. What’s not to like?

Meer jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 201420152016 en 2017.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
10 manieren om online geld te verdienen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

    • Veerlez

      Dankjewel! Het was een lekker divers jaar. Voor jou natuurlijk ook al het beste gewenst voor 2019!

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mijn favorieten van 2018 - […] van de weinig films die écht uit 2018 komen. Daarom wel voor mij de beste film van 2018 in…
  2. Mijn jaaroverzicht van 2020 - […] jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en […]

Laat een reactie achter