The best of 2017

door | dec 31, 2017 | Persoonlijk | 6 reacties

best of 2017

Net als afgelopen jaren was ik alweer even in de weer om mijn jaaroverzicht samen te stellen. Ik geniet elk jaar weer van het uitzoeken van alle foto’s van het jaar, het nadenken over alle hoogtepunten van het jaar en om dat op een zo’n fijn mogelijke manier vorm te geven. Ik maak jaarlijstjes, collages, top 10s, noem maar op. Vooral als je op het eind van het jaar alle jaarlijstjes bij andere bloggers en twitteraars voorbij ziet komen, dan kriebelt het weer om mijn eigen lijstje samen te stellen. Een overzicht van alle fijne momenten bij elkaar, daar word je toch vrolijk van? Kijk je mee naar mijn best of 2017?

Terugblik

Ik had van te voren niet durven hopen dat dit jaar zo mooi zou worden, als het geworden is. Ik had mijzelf van te voren wat doelen gesteld, al wetende dat ik dat nooit zou gaan doen. Een voornemen wat in mijn hoofd zat, maar niet op papier stond, was dat ik elke maand een reisje wilde maken. En daarmee stond dit jaar dan ook in het teken van reizen.

Dagen in het buitenland: 74
Aantal landen bezocht: 12
Nieuwe landen bezocht: 5

En dat reizen, dat smaakt naar meer. Dat wil ik nog veel vaker gaan doen. Het gevoel van vrijheid, de warmte op je lichaam, het ontmoeten van nieuwe mensen, het reizen heeft zoveel fijne aspecten. Ik zou dan ook willen gaan kijken hoe ik het reizen meer in mijn dagelijkse bestaan kan integreren.

Het begon met een mail in mijn inbox, waardoor ik opeens een tripje naar Sofia boekte. Wie had kunnen weten dat ik verliefd zou worden op Bulgarije.

Ik ging in mei voor het eerst naar Sofia en nam me toen, ter plekke, voor om in oktober terug te komen. Ik ging in oktober daarheen, niet wetende wanneer ik terug zou komen en waar ik nog meer heen zou gaan. Thats the way to live. Ik reisde wat rond en besloot zelfs voor mijn verjaardag weer terug te gaan naar Sofia.

Balkantrip

Ik kwam eind oktober terug in Nederland en dat voelde niet goed. Dus ik boekte een reisje naar Portugal. Het was een kort tripje, veels te kort, maar het was zo divers en met zulke leuke mensen. In november en december had ik nog mijn 3 weekend tripjes, achter elkaar met de nachtbus. Ik ging kort op en neer naar Zurich, Berlijn en Leipzig.
Portugaltrip

The best of 2017

Favorieten

Favoriet Museumbezoek: Fries Museum – Beladen Landschap

Favoriete Film uit 2017: Beauty & the Beast

Favoriete Serie: Designated Survivor

Favoriet Concert: KT Tunstall

Favoriete Artiest: Dylan Scott

Liedje van 2017: Chet Faker – I’m into you (acoustic)

Favoriet Boek: Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar

Favoriete vakantie: Deze is dit jaar heel lastig om te beantwoorden. De trip naar Portugal was heel fijn, maar de Balkan trip heeft zoveel verschillende en fijne momenten gehad. Maar zonder mijn Bulgarije reisje in mei was dit alles niet gebeurd. Kan niet kiezen.

Favoriete blogpostHow to: Bullet Journal

Wijste les geleerd: Je hoeft niet altijd een strong confident woman te zijn.

Leukste ontdekking: noice cancelling headphones, ik heb in november eindelijk een paar gekocht en zou willen dat ik deze al eerder tijdens mijn reizen. Hoe fijn is het om een lange busreis te doen en al het achtergrond geluid te kunnen wegfilteren!

 

Meer jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 20142015 en 2016.

Wat was jou hoogtepunt van 2017?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Beste tips voor roze haar
3 IJslandse series op Netflix
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. Anne

  Wat klinkt je jaar fijn, Veerle! Al die reisjes 🙂 En zo’n goed teken eigenlijk, dat je gewoon niet kan kiezen.. Hoop dat 2018 minstens zo mooi wordt. Liefs!

  Antwoord
  • Veerlez

   Het was ook een fantastisch jaar, ik hoop dat 2018 maar net zo fijn mag worden! Ik wens jou ook zo een mooi 2018 toe! (en het gaat hoe dan ook leuk worden, want we gaan elkaar zien!)

   Antwoord
  • Veerlez

   Het was heerlijk! 🙂 Ik wens jou ook een fijn 2018 toe!

   Antwoord
 2. Romy

  Wauw, wat gaaf dat je zo veel verschillende reisjes hebt gemaakt en heel wat tijd in het buitenland en ook in voor jou nieuwe landen hebt doorgebracht. Zo te lezen heb je heel wat mooie plekken bezocht. Ik wens je een heel mooi en minstens zo reislustig 2018 toe 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Het was een fantastisch jaar, ik heb nog nooit zoveel gereisd, extra genieten dus! Ik hoop dat jou 2018 ook zo mooi gaat worden, misschien nog een tripje naar Lissabon? 😉 Ik wil die in ieder geval wel gaan plannen haha

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn jaaroverzicht van 2020 - […] jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en […]

Laat een reactie achter