The best of 2016

door | dec 31, 2016 | Persoonlijk | 8 reacties

bestof2016

Elk jaar weer geniet ik zo van de laatste weken van het jaar. De dagen zijn kort en koud, de stad is versiert met lichtjes en ik zie mijn familie veel door de feestdagen en verjaardagen. Iets wat december nog mooier maakt, is dat er overal jaarlijstjes verschijnen. Jaaroverzichten van mijn favoriete bloggers of overzichtjes met de leukste films van dat jaar. Ik geniet er ook elk jaar weer van om mijn eigen jaaroverzicht in elkaar te zetten. Een overzicht van alle fijne momenten bij elkaar, daar word je toch vrolijk van? Kijk je mee naar mijn jaaroverzicht van 2016?

Terugblik

2016 is een fantastisch jaar geweest. Ik heb zoveel fijne dingen gedaan en van (bijna) elke minuut genoten. Ik heb hard gewerkt en rust genomen. Ik ben buiten mijn comfortzone gestapt en heb een aantal momenten meegemaakt die ik nooi zal vergeten. Ik heb fijne reisjes gemaakt en inspirerende gesprekken gehad. De focus lag dit jaar op persoonlijke ontwikkeling en op bewust genieten. Ik ben zo dankbaar voor alle inspirerende mensen die ik heb ontmoet, de plaatsen die ik heb mogen bezoeken en de kansen die ik heb gekregen.

portugal

Het voorjaar stond in het teken van werken, op festivals en bij de Domtoren. Tussen het werken was er nog genoeg tijd om te genieten. Ik bezocht een aantal fijne concerten en festivals. Ik at heel vaak pizza en genoot van alle fijne mensen om me heen. Ik bezocht 2 keer de Efteling en hoefde dit jaar helemaal niet zo vaak naar de tandarts. Ik heb mijn oma trouw elke maand bezocht en soms wel vaker. Mijn haar was weer even roze en ik genoot vooral van al het moois.

pizza

Het najaar stond in het teken van uitrusten. Ik had eindelijk vakantie. Ik fietste naar Amsterdam, want voor een ander wellicht wat heel klein lijkt, maar voor mij een heel groot ding was. Ik ging zwemmen op fijne plekken, ik ging op vakantie naar Portugal. Ik zou er best aan kunnen wennen om in oktober nog de zon op mijn lijf te voelen. Ik ging naar IJsland en ik wist meteen dat ik daar nog heel erg veel vaker naar toe zou willen. Ik sprak aldaar al meteen over volgend jaar, het is dus even kijken wanneer we dat werkelijkheid gaan maken.

ijsland

 

 

Favorieten

Favoriet Museumbezoek: Het bezoek aan de Kunsthal KAdE  in Amersfoort met de tentoonstelling Self-Fiction heeft het meeste indruk gemaakt. Het was een ongepland museum bezoek om de tijd te doden en het werd het inspirerende bezoek in tijden. Het motiveerde mij om mijn schilderspullen weer op te halen en wellicht thuis weer wat te gaan doen. Ik wil er in januari nog een keer heen zodat het me écht kan motiveren.

Favoriete Film uit 2016: Sully

Favoriete film niet uit 2016: Spotlight

Favoriete Serie: Marvel Daredevil (maar eigenlijk nog steeds Nashville, maar ik wilde iets anders noemen.)

Favoriet Concert: Damien Rice

Favoriete Artiest: Sam Hunt

Liedje van 2016: Bastille – Good Grief

Favoriet Boek: op zelfhulpniveau is het The Miracle Morning van Hal Elrod, maar als leesboek heeft De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje van Jonas Jonasson de meeste indruk gemaakt dit jaar.

Favoriete vakantie: Moeilijke keuze tussen mijn Portugal trip & IJsland reisje

Favoriete blogpost: The Miracle Morning

Wijste les geleerd: je mindset bepaald alles, verander je mindset en de rest zal volgen.

Leukste ontdekking: Bulletjournalling, sinds ik mijn bujo gebruik, heb ik altijd overzicht.

 

Meer jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 2014 en 2015.

Wat was jou hoogtepunt van 2016?

Deze post bevat een affiliatelink.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?8 Reacties

 1. Shirley

  Mooi jaaroverzicht. IJsland lijkt me heel gaaf! Mijn hoogtepunten waren toch mijn vakanties, al klinkt dat een beetje afgezaagd.

  Antwoord
  • Veerlez

   Niks afgezaagds aan, dat is bij mij ook grotendeels zo! Vakanties zijn momenten waar je naar toe leeft en die anders zijn dan het dagelijkse leven, als je het zo bekijkt is het toch niet meer dan logisch? 🙂 IJsland was heel gaaf, ik raad het je zeker aan om naar toe te gaan 🙂

   Antwoord
 2. Deisy

  Yay! Mooi overzicht en zo dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten dit jaar. Wat ben je toch een mooi mens. Heb je artikel dan ook met heel veel plezier gelezen: het geluk spat ervanaf. Ik wil je een hele mooie jaarwisseling toewensen en een prachtig 2017 met nog meer inspirerende gesprekken tussen ons haha 😉 X

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankjewel voor je mooie complimenten en je haalt me precies de woorden uit de mond. Ik ben zo dankbaar dat ik die dag, ondanks dat het een zware dag was, alsnog naar die meeting ben gegaan. Anders zou ik jou nooit ontmoet hebben en zou ik zoveel minder geïnspireerd zijn. Je bent een mooi mens! Ik hoop je in 2017 maar vaak te zien! We gaan er een fijn jaar van maken!

   Antwoord
 3. Mariska

  Ja hoera voor IJsland! Kon natuurlijk niet anders dan dat die in je lijstje zou komen te staan 😀

  Antwoord
  • Veerlez

   haha inderdaad, IJsland is het hoogtepunt van het jaar! Ik wil elk jaar wel naar IJsland! 😉

   Antwoord
 4. Jenn

  Mooi overzicht, gelukkig nieuwjaar!

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankjewel! 🙂 Jij ook een fijn 2017 gewenst!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn jaaroverzicht van 2019 - […] jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 2014, 2015, 2016, 2017 en […]
 2. Mijn jaaroverzicht van 2020 - […] jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en […]

Laat een reactie achter