Een tekening per dag

Één van de doelen (doel 29) die ik mijzelf dit jaar stel, is om 100 dagen lang een tekening per dag te maken. Ik ben daar begin november mee begonnen en ondertussen heb ik alweer 50 dagen lang een tekening gemaakt! Ik las laatst dat je een maand lang iets moet doen om er een gewoonte van te maken. Ik kan je vertellen dat dit een gewoonte is die ik wel wil behouden. Het stimuleert me om elke dag weer iets op papier te zetten en inspireert me om meer te maken. Kijk je mee welke tekeningen ik allemaal heb gemaakt?


Dit doel ontstond eigenlijk doordat ik een keer koffie aan het drinken was met Rob van Roodgras. Ik vertelde dat ik eigenlijk vrij weinig inspiratie had om nog te tekenen of schilderen. Rob gaf mij de wijze raad om gewoon elke dag een tekening te maken. Daar ben ik diezelfde week nog mee begonnen en zie hier het resultaat. Ik moet er wel bij zeggen dat het niet gaat om hoe mooi de tekening is. Het gaat echt om de routine van het elke dag tekenen en dat je daardoor je eigen stijl ontwikkeld.

Het duurde toch 3 weken tot ik doorhad wat ik het liefste maak en welke materialen ik daar het liefste voor gebruik. Het allerliefste teken ik met mijn Staedtler pen maat S. Ik kleur mijn tekeningen het liefste met 3 kleuren in, het liefste met Promarkers, maar de Graph’it markers die ik heb zijn ook prima. Momenteel teken ik dit in een boekje van de Ikea, speciaal voor dit project. Ik vind dit wel fijner tekenen dan de dummy’s die ik normaal gebruik. Wanneer mijn Ikea boekjes vol zijn, ga ik zeker op zoek naar beter papier. Wellicht heeft iemand van jullie een tip?

In deze laatste weken zie ik mijn stijl toch weer meer terug komen, het lijkt toch nog steeds op de portretjes die ik eind 2013 maakte. Ik heb mijzelf nieuwe stiften gegund in verschillende grijstinten. Ik ben heel erg benieuwd of ik in de komende 50 tekeningen ook steeds meer een eigen stijl ontwikkel.

veerlez

Dit is mijn eigen favoriet! Wat is jou favoriet? En ik ben ook wel benieuwd of jij ooit zo een project hebt gedaan of zal doen?

11 thoughts to “Een tekening per dag”

 1. ooooh zoveel leuks! ik ben fan van (de tekening van) je oma, de post, uitslapen en inderdaad ook die met de IJslandse trui (is het echt een IJslandse? zo mooi). grappig ook hoe herkenbaar je ook bent bij de post door je vest en het beetje groen erop, hihi.

  en hmmmmm, ik ging in m’n agenda checken of ik je 7 december zag maar dat is niet zo. maar toch vind ik hem een beetje op mij lijken? :v

  1. haha volgens mij zagen we elkaar toen niet, maar een paar dagen later. Ik teken niet elke dag wie ik zie of wat ik doe, soms neem ik gewoon een foto en teken ik die na. Dus je bent het inderdaad wel, goed gespot!

 2. Goed bezig! Dit moesten wij ook eens doen op de kunstacademie en het is wel waar, je krijgt veel sneller ideeën en bent veel creatiever. Een van de dingen die me is bijgebleven op de academie is dat je gewoon dingen moet doen, inspiratie komt vaak niet door maar na te gaan zitten denken. Gewoon gaan tekenen, dan komt er vanzelf iets!
  ik heb ook wel een tijdje zoiets gedaan, later nog. maar na een tekening of 30 ben ik er toch mee gestopt, eigenlijk wel zonde! Mmm…

 3. Oh en ik vond Moleskine’s altijd heel fijn. Die heb je in dun papier maar ook van heel erg dik papier (maar daar ben je dan wel zo doorheen). Verder kocht ik vroeger altijd gewoon dummy’s bij de boekenwinkel en gebruik ik nou het liefst zo’n A4 ‘schriftje’ van goed, blanco papier bij de Kwast. Ik zou gewoon naar een ‘tekenwinkel’ gaan en daar lekker rondneuzen 🙂

  1. Ja Moleskines zijn inderdaad wel fijn, daar zuigt de inkt niet zo in, zoals bij dummy’s wel gebeurd..
   Ik was laatst in Den Bosch en toen was de Kwast echt een openbaring voor mij, wat een heerlijke zaak! 🙂

 4. Wat super- superleuk zeg! En ik kan duidelijk zien dat je een eigen stijl hebt, wat gaaf! Ik heb dat ook wel eens gehoord ja, dat je iets voor een bepaalde periode elke dag moet doen om er een gewoonte van te maken. Eens kijken of dat in 2016 gaat lukken met sporten :p.

Laat een reactie achter