Oktober maandoverzicht

door | nov 7, 2016 | Persoonlijk | 8 reacties

oktober_maandoverzicht

Wat is oktober een heerlijke maand geweest. Oktober is de maand dat ik op vakantie ging en jarig was. En daarmee is eigenlijk ook meteen alles wel gezegd. Kijk je mee hoe mijn vakantie was en vooruit, wat ik nog meer gedaan heb in oktober? Hier is mijn oktober maandoverzicht.

Oké, ik waarschuw je even, in deze maand zal je voornamelijk vakantie fotos zien én taart. Ik heb wel andere dingen gedaan, maar ik vergat het een beetje vast te leggen.


Er zijn zoveel mooie kastelen te vinden in Portugal. Van die kastelen met kantelen zoals je ze vroeger tekenden. Eigenlijk heb ik nog nooit écht zo een kasteel in Nederland gezien, deze vakantie konden wij onze pret niet op. Eerst het fasntastische kasteel in Lissabon en vervolgens deze in Sintra.


Altijd als ik op vakantie ga, dan draag ik deBeschaving met me mee. Het was deze dag te warm om mijn vest aan te hebben, dus ik besloot een sticker mee te nemen.


Peniche was ideaal voor mooie zonsondergangen, wat een fijne spot is dat zeg. Het mooie was dat bij deze geweldige zonsondergang, al onze apparatuur errors gaf. Lege batterijen, waterschade of gewoon errors. Dit is zo ongeveer de enige foto die genomen is die avond, een verdomd goeie, al zeg ik het zelf.


Oké, we waren dus naar Peniche gegaan omdat dat een ideale surfspot is. Maar tijdens het plannen van onze reis, kwamen we foto’s van Berlengas tegen. En dat is echt dé plek waar je heen moet als je een keer in Lissabon of Peniche bent. Dit eiland is magisch! Hier zie je het strandje wat naast de ‘haven’ ligt. Het is niet echt een haven te noemen, eerder een drop punt. Dit strandje hebben we heerlijk gezwommen, tussen de vissen. Elke keer als ik dit zie, heb ik meteen heimwee.


En dan is er ook nog dit fort. Het was helaas gesloten toen wij er waren, maar de tocht er naar toe was alsnog geweldig. Iets met een heleboel trappetjes. Ik had het gevoel alsof ik genoeg work-outs had gehad voor de rest van het jaar!


En dat water was zo helder. Echt, heimwee.


Oh, Peniche ♥


Ik hou enorm van foto’s namaken, bepaalde series creeeren. Dat is jullie vast niet ontgaan. In het vorige maandoverzicht zat er een Texel serie. Deze brug deed mij denken aan de Golden Gate en daar heb ik in 2012 ook een aantal fotos gemaakt. Ik zal binnenkort eens mijn favoriete fotoseries bundelen.


De laatste avond in Lissabon maakten we een mooie wandeling richting Bélém. We passeerden eerst deze vuurtoren. Bij het zien van deze vuurtoren realiseerde ik me dat ik wel iets met vuurtorens heb. Wellicht moet ik dat een keer schilderen of tekenen.


Bélém. Met de ondergaande zon was dit een dromerig plaatje. Ik zou zo weer terug willen.


Het voordeel van thuiskomen van vakantie is dat Daan extreem knuffelig is.


Ik bombardeerde mijn verjaardag tot een taart eet route door Utrecht. Ik begon met dit heerlijke stukje cheesecake bij Broei, samen met Marlou en Nathalie. Er hingen zelfs slingers in Broei (al was dat voor de heropening!) Het was een goed begin van een fijne taartroute en een week die de boeken in zal gaan als cakeweek. Ik geloof niet dat ik eerder in mijn leven zoveel taart, soesjes of cake heb gegeten. Volgend jaar ga ik dit zeker weer doen!


Ik was met Luus in de Hema en toen kregen we een stukje Red Velvet!


Jaris zijn is een reden tot een feestje geven. En dat feestje gaf ik op 22 oktober, een mooie gelegenheid om Taylor Swifts 22 te draaien en als thema te bombarderen.


Ik had een dagje niks gepland staan en besloot naar de film te gaan in Amersfoort. Maar ik was er wat eerder en had daardoor bedacht om naar Kunsthal KAdE te gaan. De tentoonstelling Self-Fiction raakte me zo, dat ik besloot om niet naar de film te gaan en allerlei schilderspullen op te halen bij mijn ouders en mee te nemen naar huis. Vervolgens heb ik er nog niks mee gedaan. Typisch.


Ik ging wandelen met een goede vriend in het bos bij mijn ouders. We liepen tegen een stuk heide aan, waarvan ik niet wist dat het er was. Althans, ik had het nog niet eerder in deze vorm gezien. Ik weet dat ik daar vaker heb gelopen, in het voorjaar, maar het was me nog nooit zo opgevallen. Een mooi plekje voor een Beschaving on tour foto.

Veerlez ultimate playlist

Door mijn 32 dingen lijst, heb ik nu ook weer een extra toevoeging in mijn maandoverzicht. Welke 3 liedjes hebben voor mij deze maand gekenmerkt?

The Chainsmokers – Closer

We hoorden dit nummer op de radio op vakantie en het bleef meteen zo hangen, ik kon niet wachten tot het weer voorbij kwam. En gelukkig, dit nummer wordt erg veel gedraaid op RFM (de radio in Portugal die de meeste hits draait!) Het staat hier al weken op repeat!

Jonah Blue Dakota – Fast Car

Dit nummer bestaat natuurlijk al even, maar dit kwam ook zo vaak voorbij op vakantie, heerlijke roadtrip herinneringen zijn dit.

Niall Horan – This Town

Ik kwam dit nummer per ongeluk tegen doordat ik in Spotify zat te klooien met afspeellijsten. Ik herkende natuurlijk meteen Niall zijn naam als een One Directioner zijnde. Mijn nieuwsgierigheid was meteen geprikkeld, het nummer werd aangezet en heeft meteen 10 keer achter elkaar gedraaid. Wat een heerlijk nummer. Een lief, klein liedje.

En dat was het (muzikale) maandoverzicht weer. Ik kijk nu al uit naar November. November is ondertussen alweer even begonnen en deze maand begon voor mij weer met vakantie. Dit keer zit ik in Reykjavik, IJSLAND! ♥

Hoe was Oktober voor jou?

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Geld verdienen met Pinterest
Habit Tracker + printable

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?8 Reacties

 1. Anne

  Wat heerlijk! Zo’n vakantie in oktober is echt nog heel fijn he?

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja het was echt genieten! Ik moet zeggen dat een vakantie in november ook heerlijk is! Liefs uit IJsland 🙂

   Antwoord
 2. Shirley

  IJSLAND. Zo gaaf, heel veel plezier! De maand beginnen met een vakantie is nooit vervelend.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja IJsland is fantastisch! Ik geniet ervan!

   Antwoord
 3. Angélica

  Jaaa je bent in IJsland! Heerlijk! Ben wel een beetje jaloers… twee jaar geleden was ik er ook precies nu in November…
  Mooie foto’s uit Portugal! En ik zie dat je al goed aan het oefenen bent voor de travel selfie, goed bezig! 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik heb natuurlijk geleerd van de beste 😉 het gaat me nu best goed af, die foto’s maken, alleen valt m’n telefoon af en toe uit van de kou 🙁 ik laat je binnenkort de resultaten zien!

   Antwoord
 4. Mariska

  Sintra! Gekke kastelen zijn dat toch 😀 Wel leuk om te zien natuurlijk

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja, heerlijk om te zien, ik krijg meteen weer de kriebels om terug te gaan 🙂

   Antwoord

Laat een reactie achter