Oktober Maandoverzicht

door | dec 11, 2017 | Persoonlijk | 3 reacties


Oktober was de maand waarop ik door de Balkan aan het reizen was. Ik heb veel mooie plekken ontdekt, fijne mensen gezien en volop genoten. Het was ook wel fijn om weer in mijn eigen huis thuis te komen na een paar maanden weg geweest te zijn. Het was ook nog eens de maand waarin ik jarig was en voor het eerst ooit niet met vrienden of familie was. Een fantastische maand om op terug te kijken. Kijk jij mee naar mijn oktober maandoverzicht?

Oktober


Ik was bij het verhuizen mijn portomonnee met bulgaars geld vergeten, wat best onhandig was, aangezien mijn trip in Bulgarije begon. Ik ging dus nog heel even langs huis en knuffelde weer even met Daan.


Vroeg opstaan om de tourbus te halen, waardoor we een mooie zonsopkomst meepikte.


We gingen naar de 7 Rila Lakes, wat natuurlijk een perfecte plek was voor een Beschaving on tour foto.


De groep van de dag


De volgende dag liepen we naar een waterval toe!


Groep van de dag


Vanuit Veliko Tarnovo is het maar 2 uur rijden om naar Buzludza te gaan. Ik had het geluk om iemand met een auto tegen te komen die mij daar graag mee naar toe wilde nemen. We kwamen onverwacht in een sneeuwstorm terecht, wat voor mooie, maar creepy plaatjes zorgde.


Het was heel spooky om hier rond te lopen.


Het sneeuwde best hard, we waren wat gehaast omdat we bang waren met de auto vast te blijven zitten. Dat gecombineerd met de gladheid, zorgde ervoor dat ik op een trap onderuit ging en op mijn stuitje viel. Hierdoor heb ik 3 weken lang nog pijn met lopen gehad.


In de avond gingen we nog naar het fort om de Light and Sound show te bekijken. We hadden een thema avond waardoor we alle hoeden die in het hostel te vinden waren op hadden gezet.


Vervolgens kreeg ik een lift naar Plovdiv, gelukkig maar, want met een bus reizen was met de pijn in mijn stuitje echt niet te doen. Plovdiv is een fantastische stad, als je ooit in Bulgarije bent, ga daar zeker heen! En dan helemaal het gebied The Trap.


Ons hostel daar voelde ook meer aan als een hotelkamer, luxe!


In Plovdiv schijn ik te wonen! Het is serieus nog wel een plek waar ik een hele zomer zou kunnen spenderen, wat een heerlijke stad.


We gingen een zonsondergang bekijken en daar schoot ik dit mooie plaatje


Ik belande totaal onverwacht in Istanbul


Daar ontmoette ik een bizar leuke groep mensen


De voorgaande week had ik geen tijd om mee te doen met de Sofia Graffiti tour, net als afgelopen mei. Daarom besloot ik nog een keer terug te keren naar Sofia. Het had ook iets te maken met mijn verjaardag en de mensen waar ik dat mee wilde vieren.


Ik was dus jarig in Sofia en we gingen weer naar de waterval! Het pad om daar te komen was totaal verwaaid door de storm van de week daarvoor. Heel leuk om het verschil te zien. Het was ook nog eens een verjaardag in korte broek, dat is weer eens iets nieuws!


’s Avonds gingen we een drankje doen en maakte we deze fantastische foto!


De volgende ochtend verliet ik Sofia weer, vanuit de taxi maakte ik deze foto. De reclamezuilen met Be Happy erop waren me al bijgebleven van toen ik afgelopen mei in Bulgarije was. Nu gelukkig vast gelegd op de foto!


Ik maakte een tussenstop in Belgrado om vrienden op te zoeken, hier geheel onherkenbaar voor een beschavingontour foto!


Ik eindigde mijn tripje in Budapest, om iemand van mijn Istanbul groepje op te zoeken. Vervolgens kwam er nog iemand van ons groepje. Budapest was zo een fijne stad om de trip te eindigen. Helaas verloor ik wel in dit badhuis mijn dierbaarste ketting.


Het was tijd om aan te kondigen dat ik weer terug in Utrecht was, ook al was het maar voor korte tijd, het was alsnog tijd voor een fotoshoot met de domtoren als achtergrond.


Oktober is de maand van mijn verjaardag, maar ik zat natuurlijk in Bulgarije toendertijd. Genoeg redenen dus om met heel veel vrienden taart te gaan eten, dit maal, met het Uutfluktboekje bij Klein Berlijn!


Ik eindigde deze maand met een mooi uitzicht om de Domtoren om te vieren dat ik weer in Utrecht ben.

Het was heel fijn om na een paar maanden niet thuis te zijn geweest, weer gewoon mijn eigen plekje te hebben met mijn kat. Rondfietsen door mijn eigen stad. Toch voelde het ook weer heel gek om langer op 1 plek te zijn, daarom besloot ik eigenlijk al binnen een paar dagen om weer te hort op te gaan. Waar ik heen ging, dat zie je volgende week in mijn november maandoverzicht.

Hoe was oktober voor jou?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?3 Reacties

 1. Eva

  Wauw, wat een ontzettend fijne maand volgens mij zeg!! 🙂
  Ik vond Buzludza zo zo gaaf! Ik durfde alleen niet goed naar binnen, je moest je door een gat in de grond laten vallen en dan in het donker op zoek naar de grote ingang, beetje freaky!

  Antwoord
  • Veerlez

   Oktober was ook een heerlijke maand, ik zou zo graag weer terug willen naar die maand. Zo fijn!

   Ik ben Buzludza dus wel in geweest, maar het moment van door het gat klimmen vond ik ook echt doodeng, vooral met mijn nachtblindheid door het donker. Brrr, ik zou het niet snel nog een keer doen. Maar het was het wel dubbel en dwars waard! Zelfs dat ik door de sneeuw op de trap op mn stuitje viel!

   Antwoord
 2. Natasja

  Ziet eruit als een goede maand! Ik vierde vorig jaar voor het eerst mijn verjaardag in het buitenland, maar grotendeels in het vliegtuig naar de VS. Niet per se voor herhaling vatbaar dus :’) En toch maar een keer richting Oost-Europa als ik jouw foto’s zo zie, dat komt er eigenlijk nooit van. Fijne maand nog!

  Antwoord

Laat een reactie achter