November maandoverzicht

door | nov 30, 2015 | Persoonlijk | 7 reacties

november

Het leek mij leuk om een keer een maand overzicht te maken. Een stemmetje in mijn hoofd zegt al maanden dat ik niet genoeg mee maak om een leuk weekoverzicht of maandoverzicht te maken. Maar wat heb ik deze maand toch een heerlijke dingen gedaan, gemaakt en gezien. Hier laat ik zien wat ik deze maand gedaan heb.


Ik startte deze maand een project waardoor ik elke dag aan het schilderen en tekenen ben. Heel erg fijn! Aan het begin van de maand was ik strikjes aan het maken! Ook ben ik begonnen met het maken van stempels. Hier zie je overduidelijk dat ik mijn naam aan het maken was.


Samen met Marlou bezocht ik het Rijksmuseum, speciaal voor de tentoonstelling van Dick Bruna. Ik kan niet wachten tot het Dick Bruna huis in Utrecht weer open gaat. Wat een geweldige illustraties heeft hij toch gemaakt.

Ik maakte ook een fijne kattenstempel, ik word al vrolijk als ik er naar kijk!


Ik ben het tweede weekend van november naar de Efteling geweest met een aantal vrienden. Wat een heerlijke dag was dat. Wat heb ik toch gigantisch hard gelachen! We moeten zeker dit soort dingen vaker doen! Ik vond vooral Joris en de Draak een heerlijke attractie! De Vliegende Hollander ging helaas stuk toen we in de rij stonden!


Ik maakte een gifje toen ik bij de Sint Joris en de Draak stond te wachten op de rest van ons gezelschap! Vuurspuwer!


Soms vergeet ik hoe mooi mijn eigen stad is. Gelukkig wandelde ik laatst een uur door Utrecht met mijn vader. Wat fijn om door mijn eigen stad te lopen en weer nieuwe dingen te horen over mijn eigen familiegeschiedenis. Dat is toch genieten.

Met het voornemen om vaker op mijn racefiets te gaan fietsen, liet ik hem opknappen. Het was tijd voor nieuw stuurlint en er zitten nu ook stadsremmen op. Ik raad iedereen aan om zijn of haar racefiets te laten opknappen bij Kildale Bikes in de stadstuin in Utrecht. Hij heeft nog nooit zo fijn gefietst!


Ik had laatst het behalen van trofeeën op snapchat benoemd als mijn nieuwe levensmissie. Ik heb er sindsdien wel een aantal bij gekregen. Maar het stomme is dat je alleen trofeeën krijgt als je snaps naar personen stuurt. Ik zou willen dat ik ze gewoon in mijn verhaal zou kunnen zetten.

Ik deel dus vanalles via snapchat, voeg je me daar ook toe? Je kan me vinden als veerlez. Ik plaatste 2 weken een foto van toen ik in bad ging. Ik was namelijk een weekend naar Den Bosch en had een bad in mijn hotel kamer. Van mijn zusje had ik een aantal Lush producten voor mijn verjaardag gekregen. Die kon ik nu natuurlijk ideaal uitproberen.


Datzelfde weekend ging ik natuurlijk ook naar het museum. Wij begonnen op zaterdag in het NoordBrabants museum Wat een heerlijk museum is dat! Ik was er nog niet eerder geweest, maar ik was meteen helemaal verkocht. Er was op dat moment onder andere een tentoonstelling van Hugo Tieleman. Ik kon mijzelf totaal verliezen in het werk wat je hier links zit. Helaas is deze tentoonstelling er nu niet meer. Deze was er tot eind november.

Een andere tentoonstelling ging over Van Gogh. Één gedeelte gaf weer hoe Van Gogh nog steeds het hedendaagse leven beinvloed. Erg leuk om te zien. Het andere deel gaat over Van Gogh rondom de pastorie. Hier zijn vooral oudere (en donkere) werken van hem te zien. Dit vond ik toch iets minder interessant. Ik hou juist van zijn kleurrijkere werken die ik zo vaak in het Van Gogh Museum heb gezien. Deze Van Gogh tentoonstellingen zijn nog te bezichtigen tot 20 december!


In Den Bosch ging ik verder met mijn koffie tentjes missie, ik denk dat ik hem moet uitbreiden naar ook verschillende steden. We hebben een middag koffie gedronken bij Creme. Een fijn koffie tentje met een heerlijke sfeer.


Het viel mij op hoeveel geweldige leuke winkeltjes Den Bosch heeft. Zoveel winkels waar leuke ansichtkaarten van kleine ondernemers te vinden zijn! Bijvoorbeeld de Webshops Only. Daar kocht ik een Let’s Get Things Done Today blok van Team Confetti.

We gingen natuurlijk ook nog naar het Stedelijk Museum Den Bosch, waar we de tentoonstelling Erik Andriesse bezochten. Helaas is deze tentoonstelling ook net afgelopen. Maar de tip die ik je wel kan geven is om de audiotour over het museum te nemen als je daar bent. Door deze tour ga je met hele andere ogen naar het museum kijken. Soms kijk je als suppoost en soms als schoonmaker. Ik ben erg benieuwd wat er uiteindelijk uit jou tour komt!


Helaas kan je niet alleen maar leuke dingen doen in een maand. Ik ben deze maand ook nog een keer naar de tandarts geweest, al was dat eigenlijk wel goed. Na een aantal maanden met enorme pijnen te hebben geleefd, is de pijn nu redelijk weg én is er eindelijk besloten dat ik naar de kaakchirurg mag, omdat ik waarschijnlijk een cyste heb.

Ik moest deze maand ook het ziekenhuis, ter controle voor mijn eczeem. Helaas moest ik daarvoor ook bloedprikken, wat natuurlijk weer mis ging. Ik ben geen held met naalden, gelukkig was de prikker dat wel.


Aan het eind van de maand ging ik koffie drinken met een vriend, hij was iets verlaat, waardoor ik lekker in het zonnetje heb zitten wachten. We hadden bij Koffie Leute in Utrecht afgesproken. Wat een heerlijke plek is dat! Want kijk die heerlijke stoel nou óf dat behang! Ik ga hier zeker vaker heen!


Deze maand bewees Daan dat ze ook heel goed is in het spelen van Skip Bo. Het grappige is dat ik 2 jaar geleden een soort gelijke foto maakte, toen was ze heel goed in pokeren. Die foto heb ik ook eerder gedeeld in de Crazy Cat Lady Tag.

Ik ging op bezoek bij mijn oma en realiseerde me dat ik mijn haar vast had, daarmee kan je het stukje, wat ik opgeschoren had, zien. Mijn oma houdt er niet van als ik gekke dingen met mijn haar doe, dus ik doe altijd mijn best om geen kleurtjes erin te doen wanneer ik haar ga bezoeken. Gelukkig is mijn side cut momenteel zo lang dat het haar niet is opgevallen!

Deze maand lijkt wel een beetje in het teken te hebben gestaan van de musea bezoeken en koffie tentjes (vooral omdat ik bij 2 koffietentjes vergat foto’s te maken!). Ik ben benieuwd hoeveel musea en koffie bezoekjes ik de komende maand zal hebben! Het was in ieder geval een maand om van te genieten. Hebben jullie nog leuke dingen gedaan de afgelopen maand?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?7 Reacties

 1. gerhildemaakt

  Ooh, die kattenstempel! En dat gifje is leuk! Ik had eerlijk gezegd nog nooit van stadsremmen gehoord, maar je bent nooit te oud om bij te leren, toch?

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik wist zelf ook niet dat het zo heette, maar toen ik het wist, vond ik het eigenlijk heel logisch. Het zijn remmen waar je makkelijker bij kan op je racefiets zodat je makkelijker kan remmen als je door de stad fietst!

   Antwoord
 2. Daphne

  Ik weet nog altijd niet hoe je een gifje maakt haha! Wat mij betreft een van de grote mysteries van het internet (oftewel: ik ben te lui om het op te zoeken). Wat ziet dat Koffie Leute er trouwens fijn uit! Inderdaad een fijn plekje! Baal er wel van dat ik nu niet meer in Utrecht woon en al die leuke tentjes moet missen. Daar moeten ze in Limburg nog maar iets aan doen 😉

  Antwoord
 3. iliveformydreams.com

  Oh de Efteling, super tof! Daar ben ik echt al járen niet geweest. Misschien in de vakantie eens heen gaan. En geniaal die laatste poezenfoto<3

  Antwoord
 4. Sheila

  Ik ga 2 keer per jaar naar de Efteling; zomer én winter. Volgend weekend ga ik weer voor de winter editie. Ik hoop dat het lekker koud is. Maakt de sfeer voor mij altijd helemaal compleet. En eigen stempels maken van een gum wil ik ook nog eens doen. Staat ook op mijn to do list 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik zou eigenlijk veel vaker naar de efteling willen gaan, het is altijd zo ontzettend leuk om daarheen te gaan! 🙂

   & je moet zeker stempels van gum gaan maken, heel makkelijk en het kost helemaal niet zoveel. Bij de action heb je goedkope gummen en een snijsetje!

   Antwoord
 5. annajirina

  Leuke foto’s! En wat gaaf zeg, die stempels!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. December maandoverzicht - […] november plaatste ik voor het eerst een maandoverzicht en dat vond ik leuk om te doen. Daarom heb ik…
 2. December doelen - […] gaan maken. Lekker door het bos gaan lopen of een heerlijke wandeling door de stad zoals ik afgelopen maand…

Laat een reactie achter