November maandoverzicht

door | dec 3, 2016 | Persoonlijk | 2 reacties

november_maandoverzicht

Net als Oktober stond November in het teken van op vakantie zijn. Ik was deze maand gedeeltelijk in IJsland te vinden en daarmee bevat mijn maandoverzicht eigenlijk alleen maar IJsland foto’s. Nou is IJsland nooit verkeerd om naar te kijken, dus ik zou zeggen; kijk snel mee met mijn november maandoverzicht.


Deze maand begon met dat ik naar IJsland ging, maar voor ik naar IJsland ging, wilde ik wel zeker weten welke schoenen ik dan mee moest nemen. Ik ging dus proeflopen met mijn bergschoenen en mijn werkschoenen (met stalen neuzen). Ik besloot ook meteen om mijn afstandsbediening voor mijn telefoon te testen.

Ik was net een dag in IJsland en we gingen al paardrijden! Een heerlijke rit door de mooie IJslands natuur. Optimaal genieten. Volgende keer zou ik ook wel in galop door de natuur willen rijden.

In Reykjavik wordt er ter ere van het Airwaves festival een route door de stad gemaakt met allerlei mooie graffiti. Daar zal ik binnenkort nog wat meer foto’s van laten zien!

Ik kwam de hele vakantie allerlei bankjes tegen die nogal zielig alleen in het landschap stonden, ik zou er een hele serie van kunnen maken.

Ikzelf stond ook onheilspellend ergens in een ijskoud landschap.

Ik bezocht de Gulfoss, waar het nogal hard regende. Toen ik hier vorig jaar was, was het veel mooier weer én mochten we veel verder lopen. Toen stond ik op de rots rechts van mijn hoofd.

Bij mooi weer zou je bij al die nevel een regenboog zien, bij dit regenachtige weer, zie je vooral regen.

Bij Geysir zag je ook niet heel erg veel verschil tussen de wolken en het spuitende water van Strokkur.

Er stonde wel weer een heel veilig bankje alleen.

Deze kleurrijke bedoeling kwam ik ook tegen bij Geysir

Ik vond het wat duur worden om elke dag een tour te boeken, dus ik vroeg in mijn hostel waar ik het beste met het OV naar toe kon. Het meisje wat aan het werk was, zei dat ik met de bus naar Fjordur kon, daar was een park achtig iets. Ik wist niet precies waar ik naar toe ging of hoe ik er verder moest komen, maar het zou mooi zijn. Dus ik ging daar met mijn goeie gedrag heen en kwam in dit lava gesteende landschap. Dit was de eerste keer dat mijn telefoon uit viel door de kou.

Ik zat in de bus terug vanaf Fjordur en kwam in de buurt van de plek waar ik vorig jaar een Airbnb had, ik wist dat daar een klein strandje zat en precies op dat moment begon de zon te schijnen. Ik rende als een gek de bus uit en naar het strandje toe. Mijn telefoon was weer iets opgewarmd, waardoor ik wat foto’s kon maken op het strandje.

Ik deed op een regenachtige dag (volgens mij heb ik geen ander weer gehad dan regenachtig) ook een tour naar Jökulsárlón. Onderweg waren een paar korte stops om een waterval, vulkaan of de zonsopkomst vast te leggen.

Hier was ik dus bij Jökulsárlón, het was een grauw dag, waardoor het water heel wat grijzer was dan vorig jaar. Maar zelfs met het grauwe water, was het nog een behoorlijk indrukwekkend uitzicht. De tourguide vertelde dat hij nog nooit zoveel ijsschotsen met zoveel verschillende kleuren had zien liggen. En hij kwam er toch twee keer per maand. Dus dit bezoekje was wederom een succes.

Deze foto was een reactie op de foto van vorig jaar. Wel anders, maar hetzelfde beeld. Het is daar zo mooi, ik zou er meteen weer naar toe willen.

Dit keer ben ik ook even naar de zeekant gelopen, daar lagen al deze ijsschotsen die weer aangespoeld waren. Het was zo machtig om daar op die grijze regenachtige dag, op het zwarte strand tussen de ijsblokken te staan.

Dit was het begin van een hele reeks met springfoto’s, ik had tenslotte niet voor niets mijn statief en remote meegenomen.

Op mijn laatste dag in IJsland ging ik mee met de een tour door Snaefellness. We waren met een hele leuke groep (the gang) en zagen zoveel verschillende plekken. Het ene moment sta je langs het water bij de zeehonden en later sta je opeens boven op een enorme krater.

Maar vooral stond ik te springen tussen alle landschappen. De groep noemde mij ook wel ‘the jumping girl in pink’

Dit is toch wel mijn favoriete spring foto!

Alhoewel, deze foto staat ook wel erg hoog in de ranking. Toch jammer dat de focus op de jongen achter me licht.

Op dit strandje werden we gewaarschuwd dat je niet te dicht bij het water moet komen. Om de 5 á 10 golven zit er een hele krachtige golf tussen, die veel verder komt dan de gemiddelde golf. Als deze golf je meesleurt, dan is de stroming te sterk om terug te zwemmen. Het was wel een goede waarschuwing, want die sterke golven kwamen écht stukken verder. De plek waar ik op deze foto sta, was de eerste cm waar je niet met je voeten in het water stond tijdens deze heftige golven.

Helaas komen aan deze mooie tripjes ook een eind. Dit was mijn laatste vlucht van het jaar. Ik vloog om 6 uur ‘s ochtends en had de nacht ervoor doorgehaald, dus op deze foto na, heb ik niet heel veel van de vlucht meegekregen.

 

Terug in Nederland aangekomen, heb ik mijn best gedaan om te ontkennen dat het gewone leven weer verder ging. Ik heb me voornamelijk opgesloten in mijn huis en mijn vakantie foto’s terug gekeken. Ik heb de rest van de maand niet heel veel gedaan en de dingen die ik deed, waren met mensen wiens foto’s ik niet online zet.

Ik heb een zaterdag geholpen met het verhuizen van een vriendinnetje, na het tillen met dingen, kon ik gelukkig een bed in elkaar zetten. Wat blijf ik dat soort bouw pakketten in elkaar zetten toch leuk vinden. Ik lees vaak iets te vluchtig en dan ga ik foutjes maken, ook met dit bed, oeps.


Ik ging ook met Marlou naar het Nijntje museum, het is écht een kindermuseum, waar de jongen ons bij het verkopen van de tickets al voor waarschuwde. Het is meer een groot speelparadijs dan een museum. Ik ben blij dat ik er een keer geweest ben. De volgende keer dat ik ga, zal mijn toekomstige neefje of nichtje toch al even geboren moeten zijn.

Ik bracht veel tijd in mijn huis door. Dit is mijn huisje, ik heb waarschijnlijk nog niet eerder foto’s laten zien. Op de foto staat de bank in het midden van de kamer, wat niet heel praktisch is. Normaal staat hij tegen de verwarming aan, maar nu het wat kouder begint te worden, wil ik de verwarming vrij hebben. Dus het gerommel en het geschuif is begonnen. Ik ben benieuwd wat de indeling van mijn huisje deze winter gaat zijn.

Deze maand wil ik graag afsluiten met een foto met Daan, mijn gekke poezenbeest heeft het duidelijk weer koud en kruipt het liefste dicht tegen mij aan onder de dekens.

 

Veerlez ultimate playlist

Door mijn 32 dingen lijst, heb ik nu ook weer een extra toevoeging in mijn maandoverzicht. Welke 3 liedjes hebben voor mij deze maand gekenmerkt?

John Mayer – Love on the weekend


Ik kwam geheel toevallig in de John Mayer live Facebook post waarin hij met een Q&A zijn nieuwe liedje aankondigde. Ik genoot er van en had hem meteen de rest van de maand op repeat staan! Er is nog geen videoclip bij dit nummer, maar dat hoeft de pret niet te drukken.

Clare Bowen – Falling


Wederom een liedje zonder clip, maar zo een fijn nummer. Het komt uit de serie Nashville, waar ik ondertussen alweer even fan van ben. De liedjes die Clare Bowen zingt, zijn altijd zo mooi, krachtig en gevoelig.

Jonny Diaz – More Beautiful you


Dit nummer is ondertussen alweer 8 jaar oud, maar dat neemt niet weg dat het een geweldig nummer is, elke keer als ik het hoor, dan zit het weer dagen in mijn hoofd.

Dat was november alweer. Wat een heerlijke vakantiemaand was het. Ondertussen is het werkende leven weer helemaal begonnen. Ik werk deze maand weer bij de Post en werk ook weer voor een festival. Maar daar gaan jullie in mijn december maandoverzicht genoeg van zien.

Hoe was november voor jou?

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?
De Beste tips om te Ontspullen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?2 Reacties

 1. Irene (@WijzermetIrene)

  Wauw wat een gave foto,s! Ben stiekem een beetje jaloers op je! Was twee jaar geleden in Zweden en Noorwegen, maar dit ziet er nog spectaculairder uit!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik ben dan wel weer een beetje jaloers op Zweden en Noorwegen, die kant wil ik ook graag op! Maar IJsland blijft toch wel mijn favoriet, daar moet je zeker een keer heen gaan!

   Antwoord

Laat een reactie achter