Muziek in 2014

Muziek Top 10 veerlez

Ik was rustig mijn autobandje 2 playlist aan het luisteren die ontstaan was aan de hand van deze Sundays Finest post, toen ik opeens een reclame van Spotify hoorde over jaaroverzichten en je persoonlijke overzicht. Ik besloot om op de banner te klikken, wat ik normaal eigenlijk niet doe in Spotify. Daar kwam ik eerst op een algemeen overzicht van alle muziekale hoogtepunten van 2014. Met even doorklikken kwam ik op mijn eigen jaarverslag uit.


Bij het zien van dit overzichtje, begonnen bij mij toch even de vraagtekens te komen. Ik weet dat ik Leighton Meester geluisterd heb, maar lang niet het meeste. Dit komt natuurlijk ook doordat Taylor Swift niet meer op Spotify staat, maar het kan gewoon niet zijn dat ik daarna Leighton Meester het meeste heb geluisterd. Ik scrobble al jaren mijn muziek ook op Last.fm. Daarom is het even tijd voor een vergelijking.

Last.fm vs Spotify


Het komt niet helemaal overeen! Want nummers die op Last.fm hoger staan, staan lager bij Spotify. Wat van invloed kan zijn, is dat ik ook een treinreis via Spotify op mijn telefoon heb geluisterd en dat die niet in Last.fm zijn verwerkt. Wat me vooral erg verbaasd is dat Sara Bareilles in mijn Spotify overzicht totaal niet naar voren komt, terwijl ze via Last.fm mijn meest beluisterde artiest is. Maar er zijn meer artiesten die niet naar voren komen in de Spotify lijst, zoals The Band Perry en Matt Anderson. Het zou ook nog mee kunnen spelen dat ik op werk soms via Grooveshark luister en dan wel inlog, dus het wel in Last.fm zichtbaar is.

Uitkomst

Ik verwachtte al dat het niet helemaal zal kloppen, want de liedjes die niet in Spotify staan, maar wel op mijn harde schijf, staan er bij Spotify niet bij, ondanks dat ze wel via spotify geluisterd worden. En via Grooveshark zijn er een aantal artiesten niet doorgekomen bij Spotify. Ik heb het vermoeden dat Last.fm een realistischer beeld geeft van mijn muziek favorieten. Het leuke is dat Spotify nieuwe afspeellijsten heeft gemaakt voor me, aan de hand van mijn luister geschiedenis. Een Top 100 meest geluisterde nummers en een playlist waarvan ze verwachten dat ik het leuk vind. En tot nu toe ben ik enorm fan van die playlist! Het is dus echt een aanrader om even naar het jaaroverzicht van Spotify te gaan! Klik dan op Create your year in music en geniet ervan!

Hier in ieder geval de playlist die Spotify mij aanraad!

Lijkt je dit wat? Ik ben benieuwd wat er uit je overzicht komt!

2 thoughts to “Muziek in 2014”

    1. jaaaaa leuk 🙂 Ik had je van de week al toegevoegd aan mijn bloglovin lijstje, maar ik kan bij jou blog de reactie achterlaat optie niet vinden!

Laat een reactie achter