Mijn jaaroverzicht van 2020

door | dec 31, 2020 | Persoonlijk | 0 Reacties

Mijn jaaroverzicht van 2020

2020 is het gekste jaar denkbaar geweest. Niemand had natuurlijk kunnen verzinnen dat dit zou gaan gebeuren, toch is het bijzonder om te zien hoe flexibel en creatief mensen zijn. Voor mij is 2020 uiteindelijk een fantastisch jaar geworden. Doordat ik opeens in Nederland was, had ik een klein maar verdiept leven. Ik heb me heel erg afgeschermd van alles en iedereen en heb daardoor volledig kunnen focussen op wie ik ben en wat ik wil. Kijk je mee naar mijn jaaroverzicht van 2020?

Jaaroverzicht van 2020 in een notendop

Ik denk dat voor iedereen dit jaar een rollercoaster is geweest. De planning was om een laatste ronde festivals te hebben en daarna me volledig op mijn online Pinterest business te richten. Dat werd liep allemaal net iets anders. Dit jaaroverzicht wil ik weer aan de hand van dagboek fragmenten gaan behandelen. Ik denk dat het eerste fragment dan ook perfect het begin van 2020 samenvat.

Het zijn vreemde tijden, voor iedereen. Mij raakt deze crisis ook. Als een nomade, werkend in de festivals en toerisme, is al mijn werk weg gevallen. Nu komt er geen geld meer binnen en ben ik mijn business aan het omgooien. Ik kan niet meer reizen en heb een lege agenda.  Dat is het perfecte moment om een idee uit te te werken, wat al een tijdje in mijn hoofd spookte. Ik wil mensen gaan coachen. Deels op het water, tijdens het suppen. ” (18 april 2020)

Het werd een jaar vol verdieping. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan en ben een totaal andere richting in gegaan dan ik aan het begin van het jaar had verwacht. Ik ben coach geworden. Als coach begeleid ik vrouwelijke ondernemers om meer vrijheid in hun bedrijf en dagen te krijgen.

2020 Voorspelling

‘Ik denk dat het tijd is om weer actiever bewust te zijn van wat ik zoek, wil en naar verlang. Tijd om de dromen weer op te schrijven en meer weer bewust te zijn van wat ik wil’” (7 januari 2020)

Mijn voorspelling was natuurlijk gericht op dat het een jaar vol reizen zou worden. Dit zou het jaar worden waarin ik mijn festivals gedag zei en me meer zou gaan focussen op mijn Pinterest business. Ik schreef dat het een jaar vol groei en berusting zou worden.

Dat laatste is volledig waar geworden. Ik denk dat de vrijheid die ik voorspeld had er wel geweest is, maar in een andere manier dan ik verwacht had.

Ik denk echt dat 2020 en Gran Canaria ervoor zorgen dat ik lichter ga leven en uit liefde. Dat is mijn thema dit jaar, lichter uit liefde leven.” (21 april 2020)

Gezondheid

Elk jaar schrijf ik een stukje over mijn gezondheid, maar eigenlijk is er dit jaar weinig om over te schrijven. Het gaat allemaal goed. Ik ben eind 2019 gestopt met het eten van tomaat en dat heeft enorm veel verschil gemaakt. Ik heb geen explosief eczeem meer en heb een steady energielevel.

Werk

Mijn werksituatie was voorheen ook al op te delen in festivals en mijn online bedrijf. Dat is dit jaar niet anders geweest. De festivals is eigenlijk maar een klein onderdeel van 2020 geweest.

Werken in 2020

Festivals

Dit zou mijn laatste jaar in de festivals worden, en dat is het geworden. Ik had alleen van te voren verwacht dat het er iets anders uit zal zien. Aan het begin van het jaar was mijn planning dat ik nog één keer zou helpen bij Grasnapolsky, Hoogte80 en Amsterdam Fringe Festival.

Uiteindelijk werd het alleen Grasnapolsky en dat was het beste festivalafscheid wat ik ooit had kunnen wensen. Ik was speciaal vanuit Gran Canaria terug gekomen om bij Grasnapolsky te gaan werken. Ik was er een hele week om als office manager tijdens de voorbereiding en het festival bij te springen. In die week nam ik de beslissing om niet meer voor Fringe te werken. Het is een moeilijke keuze geweest, maar er viel echt een last van mijn schouders.

Ik zie het gewoon niet zitten om nog 9 maanden mijn leven te moeten uitzitten, zonder te genieten.” (12 feb 2020)

Fearless business

Aan het begin van het jaar was mijn bedrijf Veerlez, daarmee was ik evenementenorganisator en blogger. Mijn andere bedrijf was Geld verdienen met Pinnen. In 2020 kwam de beslissing om te stoppen met alle energie focussen op mijn Pinterest business. Ik ben nu vooral verder gegaan met Veerlez, wat ik ook wel Fearless Business ben gaan noemen.

Wat ik met Fearless Business doe, is vrouwelijke ondernemers helpen om meer vrijheid te ervaren. Dat kan op business niveau door te kijken naar hoe je kan ondernemen op jouw eigen manier, maar kan ook op financieel niveau. Ik help vooral vrouwelijke ondernemers met het uitbouwen van verschillende verdienmodellen en een passief inkomen.

Wat voor mij een totale verrassing was, was dat ik in augustus een podcast startte: de Fearless Adventure Podcast. Deze podcast gaat over locatie onafhankelijk leven, wat ik leef als nomade. Ik behandel ook het online ondernemen en het stukje mindset en persoonlijke groei.

In februari schreef ik voor het eerst in mijn dagboek dat ik een cursus wilde starten over het nomadische leven. Dat is in oktober waarheid geworden. Ik lanceerde de Leven als Nomade cursus.

Ik heb veel nieuwe dingen gedaan in mijn bedrijf, beginnend met het online coachen en vervolgens ben ik webinars en masterclasses gaan geven. Dit jaar zijn het Pinterest vragenuurtje ontstaan en de masterclass Geld verdienen met Pinterest.

Buitenland – Gran Canaria

2020 op Gran Canaria

Mijn tijd op Gran Canaria is een rollercoaster geweest. Ik heb in de 8 weken dat ik daar gewerkt heb zoveel geleerd, ik ben mezelf tegengekomen en zo veel mooie mensen ontdekt. Dit was echt hoe ik dacht dat mijn reizende leven voor de rest van het jaar zou worden. Toen ik terug vloog, voelde het nog niet klaar. Ik wilde meteen terug, ik was tickets aan het zoeken om in april/mei voor een weekje die kant op te gaan. De plannen waren ook dat ik in september er weer naar toe zou gaan. 

Het was een mooie leerzame les, ik was heel erg op mijzelf aangewezen. Het was back to basic, met slecht internet en geen faciliteiten zoals ik gewend was van het stadsleven. Een perfecte combinatie, leven in een bergdorpje en de vrije dagen in de stad spenderen op het strand. 

Nog steeds verlang ik elke dag terug naar de mensen, de warmte en de uitzichten. Ik verwacht dan ook weer die kant op te gaan wanneer ik weer genoeg vertrouwen heb om te reizen.

Nomade – Huisoppas

Het idee was dat ik dit jaar volledig als nomade zou leven. Het begon in ieder geval goed. In de eerste week van het jaar was ik naar Gran Canaria vertrokken om daar te gaan werken in een hostel. Het was bijna elke keer heel fijn. Ik hou van het rustige maar chaotische bestaan zonder vaste woonplek. Toch is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het kan ook verdomd pittig zijn.

In de twee maanden dat ik op Gran Canaria zat en dus niet in Nederland was, zijn er twee familieleden overleden. Natuurlijk wist ik van te voren dat dit zou kunnen gebeuren. Toch was ik niet helemaal voorbereid voor een onverwacht verlies. Dit is de eerste keer dat ik echt heb getwijfeld om naar huis te komen. De kosten (€1500+ wat niet vergoed werd door mijn verzekering) en de timing hebben ervoor gezorgd dat ik niet terug gegaan ben. Mijn zusje vloog namelijk de volgende dag naar Gran Canaria.

Huisoppas in 2020

Na mijn tijd bij Grasnapolsky, had ik meteen een huisoppasklus voor de komende maand. Helaas gooide corona ook daar roet in het eten. De huisbewoners kwamen eerder terug en ik vertrok naar mijn ouders. Daar heb ik eigenlijk de hele rest van het jaar gezeten. Het is mijn thuisbasis. Dit jaar heb ik in totaal 5 maanden in andere huizen gezeten als huisoppas. Dit jaar ben ik kritischer geweest op mijn oppasadressen dan vorig jaar. In principe neem ik geen korte oppasklussen meer aan, tenzij ik het huis al ken.

Ik heb de zomer in Rotterdam en Utrecht gespendeerd en heb het najaar in een stacaravan gewoond. Het was een heerlijk jaar met veel verschillende plekken.

Suppen

Vandaag kwam mijn sup board en nu is de droom real. Het is nog geen half jaar geleden dat ik met Alex op het balkon zat en voor het eerst mijn sup droom hard op uit sprak. … Ik zou eigenlijk nu een soort crowdfunding willen opstarten,zodat ik een tweede board heb om meer mensen met deze fantastische hobby te laten kennismaken” (31 maart 2020)

In 2018 was ik compleet gevallen voor het suppen en toen ik oktober 2019 in Kroatië was, kwam daar de beslissing om een supboard te kopen als ik weer voor langere tijd in Nederland zou zijn. Het geld had ik daar op dat moment al voor apart gezet, het was alleen wachten tot het juiste moment om mijn supboard te kopen. Toen ik realiseerde dat ik door de pandemie wel eens voor echt lange tijd in Nederland zou blijven, besloot ik halverwege maart al om mijn supboard te bestellen. Dat board kwam eind maart binnen. Daar stopte mijn droom niet helemaal, ik wilde met mensen gaan suppen. Ik had dus een tweede board nodig en daar had ik door het verlies van werk en toekomstperspectief geen budget meer voor. Ik besloot een crowdfunding op te zetten. Dat overtrof al mijn verwachtingen en al gauw kocht ik mijn tweede supboard.

suppen in 2020

De droom om supcoach te worden heb ik toch vrij snel laten varen. Het was niet geheel praktisch in te plannen, vaak kan je door harde wind of veel regen niet suppen op de dagen die je afspreekt. Voor mij voelde het niet goed om een business te hebben waar teveel op het laatste moment veranderde. Dat neemt niet weg dat ik dit jaar hele mooie suptochten heb mogen doen met mensen. In 2020 ben ik wezen suppen bij Giethoorn, Kinderdijk, de Kromme rijn, de binnenstad van Utrecht & Den Bosch en de Biesbosch. Er staan nog een aantal mooie plekken op mijn wens lijstje van 2021.

suppen bij Kinderdijk
Suppen bij Kinderdijk

Het jaar van balans

Mijn grootste plan voor 2020 was dat het een jaar van groei zou worden en dat is het geweest. Ik heb in dit jaar 52 boeken gelezen en verschillende cursussen gedaan. Ik heb enorm veel geleerd en ben veel dichter bij mijzelf gekomen.

Er zijn twee beslissingen geweest die mijn leven enorm hebben beïnvloed.

  • Bewuster online zijn
  • Meer naar buiten zijn

Bewuster online zijn

Ik schreef het al in mijn dagboek, toen ik net een dag op Gran Canaria was. Het was tijd om bewuster om te gaan met afleiding en dan vooral social media.

Ik wil me meer focussen op groei, minder op afleiding. Social media gebruik ik deels om contact te onderhouden, maar het is ook vaak een afleiding. De meldingen staan al uit, dat helpt al, maar soms als ik me verveel, ga ik scrollen. Dat wil ik ook uit mijn systeem krijgen. Ik ga nu mneteen nog meer meldingen uitzetten.” (7 januari 2020)

Dar heb ik voortgezet in de rest van 2020. Op het eind van het jaar ben ik bewust gaan digital detoxen. Ik nam daar ook een podcast over op. Begin volgend jaar komt daar ook een programma over. De rust die ik daar uit heb gehaald, is bizar, dat wil ik met iedereen delen.

Buiten leven in 2020

Meer naar buiten

Op Gran Canaria speelde mijn leven voornamelijk buiten af. Toen ik terug in Nederland was, kwamen de muren echt op me af. Ik miste de warmte en het feit dat ik de hele dag buiten was. Door te beginnen met suppen had ik een reden om naar buiten te gaan. In 2020 ben ik ook veel gaan wandelen. Op dit moment wandel ik minimaal 3 keer per week en loop ik zo’n 20km in de week. Ik geniet daar zoveel van. Het voordeel van bij mijn ouders wonen op dit moment, is dat ik een bos als achtertuin heb. Dat bos leer ik nu zo goed kennen. Geen één keer loop ik dezelfde route, elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes.

Conclusie

Favorieten

Beste Film gezien in 2020: Five feet apart

Meest verslavende Serie: Undercover

Favoriete Festival: Grasnapolsky

Favoriete Artiest: Taylor Swift / Fia

Liedje van 2020: Marshmello & Chvrches – Here with me

Favoriete Boek: Light is the new black & To love and let go.
Beide boeken ben ik mee begonnen op Gran Canaria en hebben mijn leven behoorlijk beïnvloed.

Meest gedenkwaardige trip: Gran Canaria, sowieso ook mijn enige trip, maar tijdens mijn 2 maanden daar ik denk ik de trip naar Blue Ocean Camp het meest memorabel geweest. We gingen naar GuiGui beach, het verstopte en mooiste strand van GC en dat was een bizar mooie trip.

Favoriete blogpostBeste tips voor roze haar

Populairste blogpostWat kan je doen als je in quarantaine zit?

Beste Aankoop van 2020: Mijn noice cancelling koptelefoon. Ik had een oude koptelefoon en daar was ik al blij mee, maar toen ik die nieuwe op zette was dat echt een wereld van verschil.

Beste routine: 3 keer per week wandelen

Stomste moment van 2020: Toen ik op Gran Canaria hoorde dat er een tweedelijns familielid was overleden. Dat is de eerste keer dat ik getwijfeld heb of ik naar huis wilde komen.

Meest wijze les geleerd: Je moet altijd voor jezelf kiezen. of Slow down om te groeien, je mag zichtbaar zijn (19 juni)

Leukste ontdekking: Notion, de beste app om overzicht te creëren.

Voorspelling 2021

Mijn woord voor 2021 is verbonden.

In 2021 ga ik verder met focussen op mijn bedrijf. In 2021 ga ik met 1000 vrouwen werken aan hun gevoel van vrijheid en ontdekken wat hun authentieke vorm van ondernemen is. Ik zal maximaal 8 vrouwen per keer begeleiden in een 1 op 1 traject. Dit is het jaar waarin ik weer op reis ga en terug ga naar Gran Canaria. Het jaar waarin ik ga beginnen met het afbetalen van mijn studieschuld. Het gaat een jaar vol rust en balans worden.

Meer jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 20142015201620172018 en 2019.

Hoe is jouw jaar geweest? Blik jij altijd terug op je jaar? Heb jij een jaaroverzicht van 2020 gemaakt? Laat het weten in de reacties!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
4 beste Nederlandstalige meditatie apps

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter