Maandoverzicht van september 2022

door | okt 1, 2022 | Persoonlijk | 0 Reacties

Maandoverzicht van september 2022

September was een maand vol poezen. Ik had twee oppasklussen en knuffelde ook aardig wat poezen op straat. Ik ging naar het strand en zwom twee keer in September, ook ging ik een keer suppen in Utrecht. Het was een mooie, actieve maand vol met donkere tv avondjes. Kijk je mee naar mijn maandoverzicht van September?

Maandoverzicht van September

Op de laatste dag van Augustus vloog ik terug van Zweden naar Nederland. Eenmaal thuis bij mijn ouders, bleek daar een pakketje voor mij klaar te liggen. Op de rechterfoto zie je dat het het boek Leven & Werken in het ritme van de seizoenen was. Een fantastisch boek wat ik cadeau heb gekregen van Deborah.

Het begin van de maand zat ik in een heerlijk oppashuis met 3 katten. Ook mijn koffiekop en lepel waren in het teken van katten, zo wil je het toch?

Mijn ouders waren ook een paar dagen weg, waardoor ik elke dag heen en weer ging naar mijn ouderlijk huis. Dat betekende dat ik ook de moestuin van mijn moeder moest bijhouden, geen straf als de gele frambozen net goed zijn. Ik had dus fijne fietstochtjes, frambozen en mooie zonsondergangen. Wat wil een mens nog meer?

Het was vooral een een tijd vol kattenknuffels. Het mooie is dat ik in al mijn tijd als kattenoppas nog nooit een oppaskat heb gehad, die niet wilde knuffelen. Zelfs de katten die normaal niet zo knuffelig zijn, komen me opzoeken om te knuffelen.

Het voordeel van dat mijn ouders op vakantie waren, was dat ik goed gebruik kon maken van de sauna, ook wel bekend als mijn opnamestudio. Het is de beste ruimte in het huis om meditaties op te nemen, omdat ik anders toch last heb van buitengeluiden. Ik heb dus een aantal meditaties opgenomen toen ik daar was. Helaas was er een glitch omdat mijn laptop te vol stond, dus er zitten storingen in deze opnames.

Wil je mijn meditaties luisteren? De Nederlandstalige meditaties zijn te luisteren op InsightTimer en de Engelse meditaties vind je op mijn Youtube kanaal.

Het oppashuis zat ook nog eens om de hoek bij het huis van mijn broer, waardoor ik vaak met mijn nichtje kon spelen en zelfs een avondje oppassen. Ik geloof niet dat ik mijn nichtje ooit zoveel dagen achter elkaar zag. Heerlijk!

Het voordeel van oppashuizen hebben, is dat je soms opeens toegang hebt tot televisie of streaming services die je normaal niet hebt. Zo heb ik alle afleveringen van Flikken Maastricht kunnen kijken die ik gemist had. Tijdens het kijken, kon ik mooi videos maken. Ik had namelijk bedacht dat ik al mijn podcasts ook op YouTube wilde hebben. Er komt komende maanden elke dag een nieuwe aflevering online. Eerst alle afleveringen van de Fearless Adventure Podcast en daarna alle afleveringen van de Reizende Strijdster Podcast.

Toerist in eigen stad

Deze maand heb ik een aantal keer door Utrecht heen gewandeld, doordat ik nu weer langere tijd in NL ben, heb ik ook weer tijd om met mensen af te spreken en om naar de stad te gaan. Op een gegeven moment liep ik door Utrecht langs de watertoren en ik was helemaal vergeten dat deze daar zat, terwijl ik er toch jaren vlakbij heb gewoond. Gek hoe dat soort dingen gaan.

Volgende huisoppas adres

Dit maandoverzicht krijgt echt de award voor de meeste katten in een maand. Op deze foto zie je dat ik onderweg was naar Hilversum om de sleutel van mijn volgende huisoppas klus op te halen. Ik verbleef 2 weken in een huis waar ik al 2 keer eerder had opgepast. Dat kun je zien in de weekoverzichten van maart en september 2020.

Onderweg daarheen kwam ik nog een kat op een scooter tegen.

Helaas heb ik na deze dag ook mijn mooie bloemenjas moeten weggooien, hij was helemaal aan het verpulveren. Ik kocht hem in 2014, dus het was misschien ook wel tijd. Daaraan merk je dat het soms toch wel zonde is om goedkopere producten te kopen. Je kunt er niet vanuit gaan dat ze jaren meegaan.

Er werd ondertussen ook nog gewerkt. Ik heb ondertussen ook op mijn website staan dat ik mijzelf aanbied als Virtual Assistant. Ik merkte al een tijdje dat ik klaar was met altijd alles zelf te moeten bedenken. Soms is het gewoon heerlijk om dingen uit te voeren. Omdat ik al jaren alles zelf doe in mijn bedrijf, ben ik heel handig geworden met planning maken, dingen opmaken in Canva en websites bouwen. Daarom zal ik ook vooral deze diensten gaan aanbieden.

Om niet elke avond achter de tv te zitten, vond ik het wel een leuk idee om iets creatiefs te doen. Vandaar de aankoop van scratch art. Dat is weer iets anders dan diamond painting.

Het was behoorlijk regenachtig, maar omdat een reisvriendinnetje van me in het land was, wilde we toch leuke dingen doen. Vandaar dat we op een regenachtige dag door Utrecht liepen.

Suppen in Utrecht

Als je een reisvriendinnetje hebt, wat ook van suppen houdt, dan moet je natuurlijk ook gaan suppen in Utrecht. Waar het voor mij heel normaal is om door de grachten van utrecht te suppen, is het dat voor haar totaal niet. We supten onder een station door, onder een winkelcentrum (waar de catherijnesingel is doorgetrokken), langs de grachten en eigenlijk gewoon dwars door de stad. Het werd een mooie 12,5k. Het was een zonnige middag waar we geluk hadden met de zon. Het water darentegen zit op dit moment vol met blauwalg, dus we hebben het water niet aangeraakt!

Het was tijd om mijn favoriete plekken van Nederland te laten zien en dat was natuurlijk ook de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Vanaf daar zijn we ook nog even langs het strand gereden. Als het een zonnige dag is, dan moet je toch ook naar het strand.

Zonsondergang op het strand

Na een ietswat frisse duik, was het tijd om de zonsondergang te bekijken. We aten heerlijk bij een strandtent en zagen de zon in de zee zakken. Wat was het koud die avond, maar wat was het fijn om weer op het strand te zijn en een zonsondergang te zien. Dat wil ik wel vaker zien deze herfst.

In totaal zat ik twee weken in het oppashuis met deze knuffelkat. Het was een vrolijk weerzien met een hele hoop knuffels. Ik geniet er zo van als een kat bij je in bed komt slapen. Gezellig tegen je aan of op je. Dat is echt één van de dingen die ik mis, aan geen eigen huis meer hebben. Ik zou zo graag een kat hebben die tegen me aan komt liggen.

Na regen komt zonneschijn

Deze maand had echt een paar hele zonnige dagen, maar ook een heleboel heftige regenval. Het verbaasde me een beetje hoe donker ik daar zelf ook van werd, mijn gedachten zijn al een tijd niet zo donker geweest. Gelukkig komt er na regen ook zonneschijn. Ik registreerde de donkerte en maakte een plan om weer iets meer licht in mijn leven te brengen.

De komende maand ga ik dan ook elke dag naar buiten, voor een wandeling of om te hardlopen. Mezelf weer in de natuur onderdompelen en genieten. Ook begin ik met hardlopen zodat ik mijn conditie weer iets opbou en weer meer gelukstofjes aanmaak. Dat is wel iets wat ik kan gebruiken. Het is tenslotte de eerste herfst die ik ervoor kies om in NL te zien, de eerste keer in 6 jaar.

Na heel veel knuffels van de oppaskat, was Tibbe ook heel erg blij dat ik er weer was. We hebben lekker gekroeld op de bank en zullen dat deze herfst elke dag doen! Genieten.

Deze maand gelezen

Nieuwe Meditaties

Deze maand kwamen er iets minder meditaties beschikbaar op InsightTimer dan ik gewild had. Ik had een glitch met het opnemen van nieuwe meditaties. Hier vind je degene die wel online kwamen.

Op Youtube kwam er vooral meditatie muziek online, maar ook een geleide meditatie, die je hier kunt vinden.
Wil je meer fijne achtergrond muziek zien, dan moet je even naar mijn YouTube kanaal gaan.

Vooruitzicht

Ik liet het al een beetje doorschemeren in het maandoverzicht, ik zit de komende tijd gewoon even op 1 plek. Wat heb ik daar naar verlangt. In de afgelopen 18 maanden heb ik nooit op één plek voor 6 weken gezeten, altijd was ik tussendoor even weg of wist ik dat ik weer ging verhuizen. Ik wist niet dat dat me zo aan het opbreken was, of misschien is dat alleen omdat het herfst aan het worden is.

Oktober zal ik volledig in Nederland zijn, halverwege November zal ik vertrekken naar het zuiden. De plannen worden gesmeden, maar nog niets staat vast. Eerst maar eens mijn verjaardag vieren in NL. Dat is ook weer voor het eerst in lange tijd!

Dit was het maandoverzicht van september 2022. Hopelijk heb je er van genoten. Heb jij deze maand mooie dingen meegemaakt? Ik hoor het graag!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
15x gekke feitjes
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter