Maandoverzicht van oktober 2022

door | nov 1, 2022 | Persoonlijk | 0 Reacties

Maandoverzicht van oktober 2022

Oktober was een gekke maand. Het begon sportief met een hoop hardlopen, maar al gauw werd ik tot een half geroepen door een blessure en een positieve test. Het was ook de maand waarin ik jarig was en mijn vriend daarom even naar Nederland kwam. We gingen voor het eerst naar het Spoorwegmuseum. Ook begon ik In deze maand met TikTok en deed ik mijn eerste live meditatie op InsightTimer.
Kortom, een maand vol dingen die ik voor het eerst deed en een mooi maandoverzicht voor in de boeken. Kijk je mee naar mijn maandoverzicht van oktober 2022?

Prik

Geprikt!

De maand begon met het halen van mijn herhaalprik. Later in dit maandoverzicht van oktober zien we dat het niet zoveel heeft uitgemaakt, omdat ik alsnog ziek werd. Toch geloof ik dat door de vaccinatie, mijn reactie wel milder is geweest.

Hardlopen

Begonnen met hardlopen

In het vorige maandoverzicht schreef ik dat ik iets meer licht in mijn leven wilde brengen. Een deel van mijn plan was, om te gaan hardlopen. Vol frisse moed begon ik met hardlopen, met het programma Start to Run van Evy Gruyaert. Ik heb deze maand 3 keer in de week gelopen en bouwde langzaam op naar meer lopen. Helaas kreeg ik last van mijn scheenbeen, omdat ik op verkeerde schoenen liep. Eerst liep ik op mijn oude hardloopschoenen die niet helemaal lekker zaten bij mijn wreef. Vervolgens liep ik een week op mijn oude gympen, wat natuurlijk vragen om problemen is.

Tegen de tijd dat ik nieuwe hardloopschoenen kocht, kon ik al niet mer hardlopen. Ik hoop het toch komende weken weer op te kunnen pakken.

wandelen door het bos

Het was deze maand eigenlijk verrassend goed weer (behalve 1 dag, namelijk mijn verjaardag) of maak ik de maand nu rooskleuriger? Ik ben veel buiten geweest in het bos. Vooral de dagen dat ik ging hardlopen, maar op dagen dat ik niet ging lopen, probeerde ik toch nog voor een wandelig naar het bos te gaan.

Wat je hier op de linkerfoto ziet, is dat ik rustig op een bankje bij de heide zit, terwijl ik opeens het geluid van een luchtballon hoor. Stilte verstoord. Al is het wel een leuk gezicht.

Tie Dye shirts

tie dye t-shirts maken

Deze maand was ook het project van mijn eigen kleren maken. Aan het begin van de maand probeerde ik het nog met natuurlijke kleurstoffen, maar daarmee kreeg ik toch niet helemaal het effect waar ik op hoopte. Daarna ben ik toch op syntetische kleuren overgestapt en kreeg ik al gauw leukere resutaten.

De laatste maanden kreeg ik van veel mensen complimenten als ik in mijn tie dye kleren liep, daarom leek het me leuk om mijn eigen prints te gaan maken. Deze maand was een heus experiment. Uiteindelijk best wel geslaagd, al zeg ik het zelf.

Opnames

Opnemen met Tibbe

Afgelopen maand schreef ik al dat mijn microfoon problemen gaf. Ik probeerde het nog een keer en het bleek echt einde oefening. Ik vermoed dat het toch een kabelbreuk is. Toch zonde, wat ik had een aantal hele fijne meditaties opgenomen die er nu toch niet zijn gekomen, omdat ik de storende geluiden echt niet eruit ge-edit kreeg.

Het duurde wel even voordat ik mijn opname mojo weer vond. Kortademigheid en hoesten hielp ook niet.

Zelfgemaakte trui

Hier op de foto zie je een trui die ik zelf geverfd heb. Het is echt mijn favoriete trui op dit moment. De kleuren zijn echt precies mij. De trui is eigenlijk lichtgrijs en dat vind ik wel een mooi effect.

Jarig en spoorwegmuseum

naar het spoorwegmuseum

Vanwege mijn verjaardag kwam mijn vriend vanuit Zweden naar Nederland. Hij was er maar een paar dagen en het was vooral gevuld met het ontmoeten van vrienden en familie. Daarom leek het me leuk om één dag iets te doen wat hij ook leuk zou vinden, namelijk naar het spoorwegmuseum. Ondanks dat ik jaren in Utrecht heb gewoond, was ik er nog nooit geweest. Iedereen zei altijd dat het leuk was, maar ik voelde er niet zo heel veel voor. Boy was I wrong. Het is inderdaad hartstikke leuk. Er zijn een heleboel oude treinen te zien, er zijn attracties en er is zoveel te zien. De oude stationswoning van Bilthoven, het seinhuisje van Groningen, noem maar op!

wandelen door het bos met mijn vriend

De vorige keer dat mijn vriend in Nederland was, hadden we geen tijd om door het bos te lopen waar ik altijd kom. Hij vindt het erg leuk om te zien waar ik normaal ben, dus op de ochtend dat hij vertrok, zijn we vroeg op gestaan om nog even door het bos te kunnen lopen. Het was een mooie zonnige ochtend. Via het bos konden we mooi richting het station lopen. Hij nam namelijk de trein naar Zweden, of naja Kopenhagen. Een direct kaartje naar Zweden kopen is niet mogelijk.
Wil je ook met de trein door Europa reizen? Bekijk dan deze site eens.

Trein naar Amsterdam

Naar Amsterdam

Wanneer je mij al langer volgt, heb je ongetwijfeld meer foto’s gezien van mij in deze lift. Het was namelijk weer tijd om een keer naar Amsterdam te gaan. Dit keer had ik afgesproken om met mijn oom te gaan eten. Afgelopen jaren was ik vaak in Amsterdam te vinden, vanwege een festival waar ik voor werkte. Vandaar dat er veel foto’s van mij met deze lift zijn.

Mijn reis naar Amsterdam was iets chaotischer dan verwacht. Dit was op de dag dat mijn vriend in de trein naar Kopenhagen zat en een hoop vertraging had. Ikzelf kwam even vast te staan op Amersfoort, waar er een half uur lang geen treinen vertrokken door een sein storing.

Opleiding

Begonnen met een opleiding

De rest van de maand heb ik erg rustig aan gedaan. Het was tijd om bij te komen van de drukte van mijn verjaardag en het bezoek van mijn vriend. Deze tijd heb ik besteed aan het studeren voor mijn opleiding. Ik ben namelijk deze maand begonnen met een opleiding Aura- en Chakrahealing. Het is een thuisstudie via CIVAS. Ik vind het echt heel leuk om weer in de schoolbanken te zitten en nieuwe dingen te leren. Deze opleiding bestaat uit 9 lessen, ik ben nu halverwege. Ik hoop alle stof in de komende maand af te ronden, zodat ik er écht mee aan de slag kan.

Ik verwacht dan ook dat je de chakras binnenkort echt gaat terguzien in mijn meditaties.

Ademwerk

Breathwork en negatieve test

Mijn oude coach, waar ik in 2020/2021 mee samen werkte, is zich aan het laten omscholen. Ze is nu bezig om haar certificering in Breathwork af te ronden. Hiervoor zocht ze mensen die gratis een breathwork sessie bij haar wilde volgen. Dat wilde ik wel. Ik vond het zo bijzonder om dit van haar te mogen ontvangen. Het was zo fijn. Elke keer na een breathwork sessie zit ik er ongeveer hetzelfde bij, namelijk zoals op de linkerfoto.

Diezelfde dag hadden we de eerste positieve test in ons huishouden. Ik was het (nog) niet)

Positieve test

positieve test

Twee dagen later moest ik er aan toegeven, ook ik was positief. Je ziet het op de foto maar nauwelijks, maar de linkertest geeft echt een klein positief streepje. De eerste twee positieve dagen waren voor mij nog wel te doen, toen had ik een beetje verhoging, maar verder nog niet heel veel klachten. Tibbe vond het heerlijk dat wij zoveel thuis waren en genoot van knuffelen op de bank.

Corona humor

Tijdens deze zieke dagen in huis, konden we ons bezig houden met allerlei dingen. Zo hadden we opeens een uilenfamilie van wcrollen. Het begon met deze twee, maar het liep uiteindelijk de spuilgaten uit (see what I did there?)

Ook was in deze periode de zonsverduistering. Je ziet het niet heel goed op te foto, maar er is echt een hapje uit de zon.

SwiftTok

Taylor Swift op TikTok

In mijn eerste positieve dagen heb ik mij nog bezig gehouden met mijn gezonde hobby als Swiftie. Taylor Swift had deze maand haar nieuwe album Midnights uit. (Ga dat luisteren!) Hierbij kwamen ook twee videoclips uit, waar natuurlijk allemaal easter eggs in zaten.

Taylor Swift laat al jaren hints achter in haar werk. Zo zaten er in het begin hoofdletters in de songteksten, waarmee ze extra hints gaf. Tegenwoordig zitten die hints, ook wel easter eggs genoemd, in social media posts, talk shows, video’s en eigenlijk waar Taylor ook maar opduikt.

In mijn gezonde obsessie voor Taylor Swift, heb ik meegedaan in de zoektocht naar deze versopte hints. Ik heb zelf toen een aantal TikToks gemaakt. Je kunt mijn TikTok profiel hier vinden.

Live Meditaties

Live meditaties op InsightTimer

Ik sloot deze maand af met een live meditatie op InsightTimer. Eerlijk gezegd vond ik het best spannen om op dit medium live te gaan. Eigenlijk was ik vooral zenuwachtig omdat ik niet wist of mijn stem of adem het zal volhouden, maar het ging gelukkig goed. Ik wil dit zeker vaker gaan doen.

Het was een meditatie om de maand op een mooie manier af te sluiten. Hij zal in de komende dagen ook beschikbaar worden als meditatie in de gratis bibliotheek op InsightTimer. Als je dit dus wilt ervaren, kan je even een kijkje nemen op mijn profiel.

Deze maand gelezen

Nieuwe Meditaties

Deze maand heb ik niet een heleboel meditaties opgenomen. Sterker nog, ik geloof dat ik deze maand geen enkele geleide meditatie heb gedeeld. Deels omdat mijn microfoon een kabelbreuk heeft, maar ook omdat mijn stem niet helemaal goed was. Hierdoor moest ik echt even tijd nemen om weer nieuwe dingen op te nemen.

De komende maand zullen er weer een hoop Nederlandse meditaties op InsightTimer komen en ook nieuwe Engelse geleide meditaties op YouTube.

Wil je mijn meditaties luisteren? De Nederlandstalige meditaties zijn te luisteren op InsightTimer en de Engelse meditaties vind je op mijn Youtube kanaal.

Vooruitzicht

In November hoop ik mijn opleiding tot Aura en Chakrahealer af te ronden, maar daarnaast zal ik ook vertrekken naar Portugal. Ik kijk uit naar een weekje vakantie met mijn vriend samen en daarna blijf ik daar achter om daar nog even in mijn eentje te verblijven. Ik kijk uit naar weer in de warmte zijn en mooie strandwandelingen te kunnen maken.

Dit was het maandoverzicht van oktober 2022. Hopelijk heb je er van genoten. Heb jij deze maand mooie dingen meegemaakt? Ik hoor het graag!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter