Maandoverzicht van juli 2022

door | aug 1, 2022 | Persoonlijk | 0 Reacties

Maandoverzicht van juli 2022

In dit maandoverzicht van juli neem ik je mee in mijn leven. In deze maand zie je dat ik een 30km wandel, 85 km fiets en ben gaan kamperen in eigen tuin. Ook heb ik weer een fijne oppasklus en 2 fijne oppaskatten. Het leuke daarvan is dat ik ook dichtbij het strand zit. Ook voor mijn business is het een productieve maand geweest met een twee weken durende podcast marathon.

Event van Deborah de Poorter
Rechter foto gemaakt door Mandy

De maand begon goed, met het event van Deborah de Poorter. Dit event was het perfecte moment om het jaar op te maken. Even terugblikken op wat de afgelopen maanden gebeurd is en goed kijken naar wat je in de toekomst wilt. Het was best een confronterende dag voor me. Daarover nam ik ook deze podcast op.

Maak je eigen feestje

Je moet je eigen feestjes maken van het leven. Mijn ouders zijn in juli getrouwd, dus wij vieren elk jaar hun trouwdag. Dit jaar had ik tompouces gehaald en gingen we met de camper op een mooi stukje staan.

Oppassen

We mochten een aantal keer op mijn nichtjes passen. Heerlijk om die kleine meisjes weer even te zien, dat was toch alweer anderhalve maand geleden. ze worden zo snel groot. Gelukkig vind de oudste het nog steeds heel leuk om met mijn oude barbies te spelen.

Wildlife in Nederland

Deze maand was ik geheel in Nederland, dus ik had ook weer genoeg de tijd om het Nederlandse wild te bekijken. Op de linkerfoto zie je een hertje staan. Dit hert ben ik een aantal keer tegengekomen. Het stond elke keer op nogal vreemde plekken, alsof het een beetje verdwaald was. Het hertje stond vlak langs het pad en vlakbij het gebied waar ook honden mogen komen. Niet de beste plek om te komen als hertje.

Opnemen van podcasts en meditaties

Deze maand ben ik ein-de-lijk verder gegaan met mijn droom om meditaties te gaan opnemen. Ik was hier in januari al mee begonnen, maar had het door allerlei redenen niet verder doorgezet. Nu was het tijd om echt te gaan opnemen. Om zo goed mogelijk geluid te hebben, neem ik de meditaties het liefste op in de sauna. Dan heb ik geen last van overvliegende vliegtuigen of in de tuin werkende buren. Mijn podcasts neem ik gewoon op achter mijn bureau. Daarbij hoeft het geluid niet helemaal zuiver te zijn.

Wil je mijn meditaties luisteren? De Nederlandstalige meditaties zijn te luisteren op InsightTimer en de Engelse meditaties vind je op mijn Youtube kanaal.

Veel gewerkt

Het was een heerlijk productieve maand. Er kwamen zoveel leuke ideeën uit mijn brein. Ik wil deze zomer vooral mensen inspireren en helpen. Dus deze zomer geef ik een heleboel waarde weg. Het begon met in juli een twee weekse podcast marathon. Elke dag een nieuwe aflevering.
Daarnaast besloot ik om ook een masterclass marathon te geven. Van 2 tot 13 augustus geef ik elke dag een gratis masterclass. Je kunt hier kijken voor meer informatie.

Voetstappenpad lopen

Al sinds ik in februari met mijn vader een bordje was tegen gekomen van het voetstappenpad wilde ik het lopen. Het stond aangegeven als een route van circa 25km en dat zou ik toch moeten kunnen lopen. Ik had Tessa meegevraagd om te gaan lopen. Dus we gingen lopen. Het blijk uiteindelijk een wandeling van 28,5 km te zijn. Iets pittiger dan we verwacht hadden. Het is een route die je kunt lopen vanaf station Hollandsche Rading en gaat geheel om Hilversum heen. Zeker een mooie route om te lopen wanneer de heide in bloei staat. Je kunt ook gedeeltes van de route lopen.
Ik had helaas niet nagedacht over dat het over de 25k heen zou gaan, waardoor ik ook naar het station gelopen was. Conclusie: ik heb meer dan 30km gelopen die dag.

Ooievaars spotten

Dit was ook de maand dat ik eindelijk weer mijn fiets uit de stalling kon halen. Het was heerlijk om weer te fietsen op mijn eigen vertrouwde racefiets. Hier was ik naar de Ruigenhoekse polder gereden boven Groenekan. Daar zitten vaak ooievaars en vanaf het bankje kon ik 6 ooievaars zien zitten. Uiteindelijk vlogen ze ook nog een mooi rondje voor de show.

Helpen in moeders moestuin

Deze maand was perfect om mijn moeder te helpen in de moestuin. Ik heb haar geholpen met veel onkruid weghalen. Ook op de warme dagen ben ik nog even heen en weer gereden om alles goed water te geven. Wat ik heerlijk vind om te doen wanneer ik in de tuin aan het werk ben, is om een podcast te luisteren. Wist je dat ik een zowel Nederlandstalige als Engelstalige podcast heb? In deze maand heb ik een aantal pordcast afleveringen opgenomen. Hier vind je een overzicht:

fietstocht naar Haarlem

De laatste week van de maand had ik een huisoppasklus in Haarlem. Ik wilde daar graag mijn eigen fiets hebben en daarom besloot ik naar Haarlem te fietsen. Het beloofde een tocht van 66km te worden, maar helaas sloeg ik 1 nummerbordje over en werd het daardoor een tocht van 85km. Ik was daar toch wel echt uitgeput van dat ik 2 dagen lang spierpijn heb gehad.

aangekomen in Haarlem

Maar ik heb Haaarlem gered en kon daardoor lekker genieten van het gezelschap van mijn oppaskatten.

strand zanvoort

En het voordeel van Haarlem is natuurlijk dat het vlak bij zee is. Dus ik ben lekker vaak naar het strand geweest. De zomermaand is altijd de maand dat ik iets mindet werk dan de rest van het jaar. Ik heb de hele maand bewust de middagen in mijn agenda geblokt, zodat ik lekker de hort op kan en de buurt kan ontdekken. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je in een nieuwe omgeving zit.

Toerist in eigen land

Het was heerlijk om de laatste week van de maand even toerist in eigen land te spelen. Hier was ik naar IJburg in Amsterdam. Zeker een aanrader om naar toe te gaan. Al weet ik niet of wanneer het klaar is, het ook toegankelijk is voor iedereen.

Deze maand gelezen

Deze maand heb ik niet extreem veel gelezen. De boeken die ik heb uitgelezen zijn:

Op de blog verschenen

Nieuwe meditaties

Er zijn een aantal meditaties verschenen op mijn Nederlandse InsightTimer account en op mijn engelstalige YouTube account. Mijn favoriete meditatie zal ik hieronder delen. Het is – in mijn ogen- de perfecte meditatie om bij in slaap te vallen, omdat je focust op wat je wilt bereiken in je leven.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
15x gekke feitjes
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Begin een capsule wardrobe
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter