Maandoverzicht van Februari 2022

door | feb 28, 2022 | Persoonlijk | 0 Reacties

Maandoverzicht van Februari 2022

In dit maandoverzicht lees je over hoe ik voor het eerst in lange tijd weer in 5 landen geweest ben. Deze maand begon ik in quarantaine in Nederland om na een week door te reizen naar Zweden. Ik nam een trein door Duitsland en Denemarken en kwam na 12 uur aan in Zweden. Daar spendeerde ik een week met mijn vriend. Vervolgens bleven we een weekendje in Kopenhagen, waarna ik weer met de trein naar Nederland vertrok. De volgende ochtend stapte ik in het vliegtuig naar Gran Canaria, waar ik een hemelse week had. Lees je mee met mijn maandoverzicht van februari 2022?

Weekje in Nederland

Doordat ik in het vliegtuig vorige maand met iemand in aanraking was geweest die besmet was, moest ik een aantal dagen binnen blijven. Uiteindelijk kreeg ik de uitslag dat ik negatief was en weer naar buiten mocht. Het eerste wat ik deed was natuurlijk naar het bos gaan. Wat had ik het bos bij onsachter gemist. De andere dingen die ik daarna deed, was mijn nichtjes zien. Het voordeel is ook dat ik vanaf daar makkelijk naar het Grasnapolsky kantoor kon. Daar kon ik eindelijk deze toffe trui in ontvangst nemen.

Ik vertrek

Op deze foto s zie je mij vertrekken. Op de rechterfoto fiets ik naar het Grasnapolsky kantoor. Mijn ouders vonden het erg grappig om mij op een echte moeder fiets te zien zitten, daarom moest het vast gelegd worden. Ik geloof dat ze doorhebben dat ze dat beeldvan mij waarschijnlijk niet krijgen. Op de linkerfoto ben ik met mijn spullen onderweg naar het station om de trein naar Zweden te nemen.

Weekje Zweden

De brug tussen Zweden en Denemarken

Na een treinreis van bijna 12 uur, kwam ik aan in Zweden bij mijn vriend. Dit was de eerste keer dat ik hem in Zweden opzicht, waardoor hij me meenem naar allerlei mooie plekjes. De eerste avond gingen we naar de brug, waar ook de serie The Bridge zich afspeelt. We keken naar de zonsondergang, wat wel een beetje koud was.

Nimis

Een andere dag gingen we naar Nimis, een illegaal kunstproject van Lars Vilks. Hij heeft hier jaren gewerkt aan deze doolhof van rest hout. Het ligt goed verstopt in het bos, als je niet weet dat het er is, ga je het ook niet vinden. Het is super impressive en echt een speelplaats voor grote mensen.

Nimis in Zweden

Nimis ligt in het bos, maar ook aan zee. Als je in de buurt bent, zou ik zeker aanraden om er naar toe te gaan. Het is zo imposant om te zien. Niet alleen de houten bouwwerken, maar ook de stenen huisjes langs de kustlijn.

naar het strand

Wat misschien wel het fijnste plekje waar we heen waren, was het strand vlakbij Ystad. Een mooi uitgerekte kustlijn met zandstranden en bos. We maakte een mooie wandeling en genoten van in het zonnetje zitten.

winterzwemmen en cacao

We hadden zo genoten van het strand, dat we de volgende ochtend terug gingen om te gaan winterzwemmen. We namen een zeer frisse duik in het water en gingen daarna gauw naar huis om weer warm te worden. We pakte daarna ook de trein naar Kopenhagen, omdat we daar nog een weekendje verbleven.

Weekendje Kopenhagen

Weekendje Kopenhagen

Tijdens ons weekendje Kopenhagen zijn we natuurlijk naar Christiania gegaan. Ik heb daar niet teveel foto s gemaakt omdat ik er vooral van wilde genieten en de bewonder respecteren. Maar wat een heerlijke plek is dat. Echt een vrijstaat. Hebben we ook zulke plekken in Nederland, laat het me vooral weten, ik ben benieuwd!

We hadden in Kopenhagen een heerlijke Airbnb. Het was net nieuw, we waren de eerste die erin sliepen, alles was nog zo mooi en schoon. Het tapijt wat daar lag, was zo zacht. Ik droom er nu nog steeds over!

copenhagen light festival

Terwijl we naar Christiania liepen, zag ik een poster van het Copenhagen light festival. Daar gingen we in de avond dus nog op de valreep naar toe. En wat was het leuk! Zoveel mooie kunstwerken gezien. Lichtkunst festivals geniet ik altijd zo van. Ook Amsterdam Light Festival is één van mijn favoriete winter festivals.

Weekje Gran Canaria

Ontspannen op Gran Canaria

Na mijn bezoek aan mijn vriend, vloog ik weer terug naar Gran Canaria. Helaas was het maar voor een weekje. Toen ik mijn tickets boekte, zou ik alleen het weekend op Grasnapolsky werken en zou ik langer op Gran Canaria zijn. Terwijl ik terug vloog naar Nederland eind januari, was ik in gesprek met Grasnapolsky om toch weer de vrijwilligerscoordinatie te gaan doen. Dat betekende ook dat ik eerder weer naar Nederland zou gaan. Het weekje dat ik nu in Gran Canaria had, moest ik dus maar extra van genieten, het was de laatste vorm van rust die ik zou krijgen in de komende 2 maanden.

Ik werkte tot halverwege de middag en vertrok dan naar het strand. Op sommige dagen huurde ik een strandbedje om iets meer comfort te hebben en echt tot rust te komen. Het weekend dat ik had, ging ik naar Tasarte. Dat is echt mijn plek om tot rust te komen. Ik geniet van het contact met de dieren daar. De honden daar hebben mij echt van mijn hondenangst afgeholpen.

Mijn favoriete kat

Maar het dier wat ik echt fantastisch vind in Tasarte, is Panterina. Ze voelt echt als mijn kat. Wanneer ze me ziet, komt ze bij me liggen. (vooral als ik aan het eten ben)

Aarden op het strand

Als ik in Tasarte ben, ga ik meestal overdagnaar het strand. Somsga ik zwemmen, maar soms zit ik ook gewoon op de stenen naar de zee te kijken. Deze plek voel ik mijzelf echt weer tot leven komen en totaal genieten.

Thuis

Toen was het alweer tijd om Las Palmas achter te laten. Dit keer wist ik dat ik een maand weg zou zijn en had ik mijn kamer helemaal leeg gemaakt, zodat mijn huisgenoot de kamer ook kon onderverhuren als ze dat wilde.

Eenmaal in Nederland kon ik weer gezellig met mijn nichtjes spelen. In het weekend kwam de jongste bij ons logeren. We hadden een ballon opgeblazen, maar die bleef natuurlijk niet in de lucht, dus liep ik achter haar aan om dat te doen. Genieten was het, zowel voor haar als voor mij.

Meer maandoverzichten van dit jaar?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter