Maandoverzicht van augustus 2022

door | sep 1, 2022 | Persoonlijk | 0 Reacties

Maandoverzicht van augustus 2022

Deze maand begon tijdens een huisoppas klus in Haarlem. Daar spendeerde ik de meeste tijdop het strand en werkend aan de Summer of Masterclasses. Vervolgens ging ik tijdens de hittegolf naar Zweden, waar ik veel hikes liep en zwom. Een fijne vakantie maand terwijl ik gewoon aan het werk was. Kijk je mee naar mijn maandoverzicht van augustus?

kattenoppas in Haarlem

Deze maand begon in Haarlem, waar ik vertoefde als huisoppas. Ik had twee katten die erg van knuffelen hielden. Het was heerlijk om weer met 2 katten te wonen. En ook nog eens op een plek vlakbij het strand. Voor het eerst in jaren had ik het verlangen om een vaste woonplek te hebben en wel in de omgeving van Haarlem. Of dat er echt ooit van gaat komen, wie weet?

Summer of Masterclasses

Het oppashuis in Haarlem was ook een fantastische plek om vandaan te werken. Ik had in de eerste twee weken van Augustus de Summer of Masterclasses reeks, waarin ik elke dag een gratis masterclass deelde. Het was heel leuk om echt te focussen op waarde delen en connecten met mijn publiek. Heb je deze masterclasses gemist? Je kunt ze aanschaffen via deze pagina.

Stranddagen

Strand bezoekjes vanuit Haarlem

Mijn verblijf in Haarlem begon afgelopen maand tijdens een hittegolf en eindigde ook met een hittegolf. Het was dan ook de perfecte tijd om op het strand te zitten. Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven zo vaak naar het strand ben geweest (alhoewel, misschien toen ik in Las Palmas woonde)..

Werk en prive in balans

Zonsondergang

mediteren op het strand

Deze maand heb ik een aantal mooie zonsondergangen gezien. In Nederland merk ik dat ik vaak weg ga bij een zonsondergang voordat de zon onder is, omdat ik niet door het donker wil fietsen. In Zweden heb ik daar minder last van, aangezien mijn vriend dan altijd rijdt. Op de rechterfoto zie je mij bij een zondsondergang in Zweden. We wilden mooie foto’s maken bij de zonsondergang, voor onze YouTube kanalen, Helaas verdween vrijsnel na het nemen van deze foto, de zon achter de wolken en was het geen mooie zonsondergang meer.

Wil je mijn meditaties luisteren? De Nederlandstalige meditaties zijn te luisteren op InsightTimer en de Engelse meditaties vind je op mijn Youtube kanaal.

Zweden

Hiken in Zweden

Ik was nog maar net in Zweden aangekomen en ik realiseerde me dat ik een gat in mijn schoen had. In de inlegzool van mijn schoen was een gat gekomen. Deze heb ik met een stukje van een riem kunnen opvullen en er daarna een goedkoop zooltje over heen gelegd. Niet ideaal, maar wel een goede tijdelijke oplossing. Ik heb tenslotte genoeg schoenen en schoenzooltjes in Nederland. Zonde om meteen een nieuwe schoen te moeten kopen daardoor.

wandelen tussen de koeien

We gingen met mijn nieuwe schoen naar ZuidWest Zweden, ter hoogte van Fortuna liepen wij een mooie wandeling langs de kustlijn. Deze route volgde de kust geheel en zorgde voor mooie uitzichten over hoge kliffen. We konden ook afdalen naar het naaktstrand voor een fijne afkoelende zwemsessie. Het was toch iets warmer deze dag dan gepland, dus we konden bij de auto ook nog even zwemmen, zoals je op de foto in het stukje hierboven kon zien.

Mijn schoenen hebben het tijdens deze 12,5k wandeling prima volgehouden. Het is niet heel fijn om over vlakke ondergrond te lopen, dus volgende hikes zijn liever in een bosrijk gebied waar iets meer ruwe ondergrond is.

Leven met allergieën

eten met allergieën

Al mijn hele leven, leef ik met allergieën. Vanaf kinds af aan was ik allergisch voor koemelk. Later ontwikkelde ik een noten allergie en tomatenallergie. Ondanks dat ik geen tomaat en noten meer eet, zit ik toch nog vaak onder het eczeem. Daarom besloot ik om deze maand weer helemaal koemelk vrij te gaan eten. Dit blijkt soms toch nog best een uitdaging wanneer ik buiten de deur wil eten.

In Nederland is het heel gewoon om vegan te eten, maar het blijkt toch iets lastiger te zijn in het buitenland. Vooral de combinatie van geen kaas en geen tomaat is lastig. Tijdens een wandeling maakten we ergens een pit stop voor een snack. Als het echt ongemogelijk is, dan laat ik de tomatenallergie wel los. Dan ontwijk ik verse tomaat, maar is tomaten saus wel oké. Als je pizza wilt eten, blijkt dat wel nodig. We bestelden een pizza, uiteidelijk kon ik voornamelijk de bodem eten.

Ik gok dat dit mijn leven is tegenwoordig.

Nationaal park in Zweden: Stenshuvud

Afwisselende Hike in ZuidOost Zweden

De mooiste wandeling die ik in Zweden gemaakt heb, is toch wel de wandeling in het National Park Stenshuvud (vertaald, steenhoofd). In dit nationaal park zijn er een aantal wandelingen die je kunt doen, met verschillende afstanden. Wij liepen de gele wandeling, van 4,2 km, met een extra toevoeging langs de Stenshuvud (rode route). De gele route gaat rondom de grote ‘berg’ waar de steenformatie op ligt. Je loopt een deel door het bos en een deel langs het water. We kwamen heidevelden tegen, koeien en een verlaten vuurtoren.

Zwemmen na het hiken

Niets is lekkerder dan een wandeling eindigen met een verkoelende duik. Dat deden we ook na deze wandeling. Dit was de woeste zee die ik tot nu toe in Zweden gezien heb. Vaak zijn de stranden van Zweden wel rustig en moet je bijna een kilometer lopen om een beetje in het water te kunnen komen. Nier hier, hier waren hoge golven en werd gewaarschuwd voor een heftige onderstroom. We hebben dan ook niet écht gezwommen, meer even gedipt. Toen ik naar het water liep om het zand uit mijn zwembroek te halen, werd ik overvallen door een grote golf en was mijn broek natter dan mijn zwembroek.

Podcasts van deze maand

Deze maand gelezen

Nieuwe Meditaties

In de afgelopen maand heb ik een aantal nieuwe meditaties online geplaatst. Op mijn InsightTimer profiel, kan je de volgende Nederlandse geleide meditaties vinden:

Ik heb afgelopen maand heel veel leuke reacties gehad op mijn meditaties. Waar ik vorige maand nog een beetje aan het puzzelen was met welke weg ik hiermee wil inslaan, wist ik deze maand zeker hoe ik verder wilde gaan. Ik weet nu hoe en waar ik wil opnemen en hoe ik daarmee de beste meditaties kan maken.

Komende maand ga ik weer veel nieuwe meditaties opnemen, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Deze maand had ik niet geen toegang tot een stille opnameplek, waardoor ik weinig kon opnemen. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om vooral Meditatie Muziek te delen op mijn YouTube kanaal. Hier deel ik mijn favoriete video. Wil je meer fijne achtergrond muziek zien, dan moet je even naar mijn YouTube kanaal gaan.

Dit was het maandoverzicht van augustus 2022. Hopelijk heb je er van genoten. Heb jij deze maand mooie dingen meegemaakt? Ik hoor het graag!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter