Maandoverzicht van April 2022

door | apr 30, 2022 | Persoonlijk | 0 Reacties

Maandoverzicht van April 2022

In dit Maandoverzicht van April 2022 zie je hoe ik de camino de Santiago de Gran Canaria liep, ik kittens verzorg en naar Guigui beach ging. Kijk je mee naar mijn avonturen in het maandoverzicht van april 2022?

Vakantie

Roadtrip met mijn vriend

De maand begon met dat mijn vriend en ik een auto hadden gehuurd om naar Tasarte te kunnen rijden en de rest van Gran Canaria te kunnen ontdekken. In mijn maanden op het eiland had ik natuurlijk al een hoop gezien, maar ik wilde mijn vriend ook meer van het eiland laten zien. Hij is wel eerder op het eiland geweest, maar heeft toen alles met de bus gedaan. Met de bus kan je op een heleboel plekken niet komen.

Op de foto link zie je dat we in Puerto de Mogán stonden terwijl het vloed was. De golven gingen tekeer en ik vroeg mijn vriend iets langer te blijven staan zodat er een toffe golf op de achtergrond kwam. We hadden niet helemaalverwacht dat het zo een hoge golf zou worden, maar het werd wel een toffe foto.

Watervallenop Gran Canaria

Gran Canaria heeft een heleboel micro klimaten, toch zijn watervallen erg sporadisch op het eiland te vinden. Meestal alleen tijdenshet winterseizoen en wanneer het flink geregend heeft. Op de dag van onze roadtrip kwamen we twee watervallen tegen op Gran Canaria. Heel tof om te zien. De volgende dag reden we weer langs één van de twee en toen was er nauwelijks meer water.

Toffe plekjes op Gran Canaria

Er is een kant van het eiland waar ik eigenlijk nauwelijks kom, de oost zijde. Het is eigenlijk één van de tofste plekken van Gran Canaria. Het heeft een aantal plekken die aanvoelen alsof je door Amerika rijdt.

Terug naar Tasarte

dieren bij Tasarte Guesthouse

Het voordeel van dat mijn vriend en ik een auto hadden gehuurd voor een paar dagen, was dat ik mijn spullen makkelijk naar Tasarte Guesthouse kon verplaatsen. Hierdoor was het een makkelijker verhuizing. De rest van mijn tijd op het eiland ben ik hier gebleven. De honden en de katten zijn een goede reden hiervoor. Dat snap je toch helemaal als je deze foto s ziet?

Rustige dagen in Tasarte

Het begon met een aantal rustige dagen in Tasarte, waarbij ik achter de schermen bezig was met het opnemen van een aantal podcasts. Ondertussen staat de Reizende Strijdster podcast ook online en kan je luisteren naar de afleveringen die ik toen heb opgenomen. Op de foto s zie je de maan en Panterina die over de stenen loopt. Een heerlijk voorbeeld van waar ik op focus tijdens mijn dagen.

Calima op Gran Canaria

Halverwege de maand kregen we te maken met Calima, Sahara zand wat in de lucht blijft hangen. Dit was alweer de 10e Calima van dit jaar, wat veel hoger ligt dan het gemiddelde van 1 per maand. Tijdens de calima gingen we naar het strand wat alleen bereikbaar is tijdens laag water. Je moet wel door het water lopen om er te komen, ik was compleet doorweekt omdat er een grote golf aan kwam. Uiteindelijk hebben we het strand niet gehaald omdat het water toch nog te hoog was.

Camino lopen

Eerste dag van de Camino

Tijdens de laatste dag van de Calima vertrok ik op de Camino de Santiago de Gran Canaria te lopen. Een 70km wandeltocht die het eiland doorkruist. Ik koos ervoor om de tocht in 4 dagen te lopen, omdat ik een rustdag wilde hebben. Deze foto s zijn genomen tijdens mijn eerste echte wandeldag. Ik zal mijn ervaringen in een aparte post delen.

Tweede dag van de Camino

De tweede dag liep ik van San Bartalome naar Tejeda. Zeker mijn favoriete deel van de tocht. Je komt elke keer zulke mooie uitzichten tegen. Geen enkele 10 minuten is hetzelfde op dit eiland.

Aankomst in Tejeda

Ik had besloten om een rustdag in te plannen in Tejeda bij Finca La Isa, het hostel waar ik begin 2020 had gevrijwilligd. Een fantastische plek om tot rust te komen en te ontspannen.

Spa en laatste wandeldag

Op mijn rustdag besloot ik naar het Parador hotel te gaan in Cruz de Tejeda waar je ook naar de spa kan. Het is echt de influencer fotospot van het eiland. Alleen was het toen ik er was lekker bewolkt en heb ik niet het fantastische uitzicht wat mensen normaal hebben.

Op de rechter foto zie je de gloomy start van wandeldag3.

Laatste camino dag

Tijdens mijn laatste wandeldag was het veel kouder dan de voorgaande dagen, aangezien ik ook hoger op het eiland zat. Ik liep een deel in de wolk, waardoor alles veel natter was. Ook was het de langste dag die ik liep, namelijk 25km. Het hielp ook niet dat ik verkeerd was gelopen omdat ik een sign had gemist.

Meteen weer wandelen

De dag na mijn wandeling kon ik worden opgepikt om naar Tasarte te komen, hierdoor kwam ik veel eerder thuisdan ik verwacht had. Eenmaal thuis hadden we een nieuwe gast die een auto bij zich had. Hij wilde gaan wandelen en ik nodigde mijzelf uit. Na 3 wandeldagen wilde ik nog veel meer wandelen. Op de uitzicht foto zie je aan het eind de vallei waarin Tasarte zich bevindt.

Kittens

Bij mijn terugkomst na de Camino tocht, bleek ook dat we kittens hadden gekregen. De moeder keek niet zo om naar deze 2 schatjes en daarom hebben wij dat gedaan. Helaas mocht het niet batenen zijn de kittens uiteindelijk toch overleden.

Roadtrips

Roadtrip

Een nieuwe gast met een auto betekent nieuwe avonturen. Dit keer gingen we op roadtrip naar Roque Nublo en de Duinen van Maspalomas.

Guigui

Aan het eind vande maandhadden we weer een gast met een auto en zij wilde graag naar Guigui lopen. We reden erheen, parkeerde de auto, liepen 2,5u heen, genoten van het strand en liepen weer terug naar de auto. Eenmaal daar gingen we nog naar een bar in de buurt en genoten we van een kampvuur op het strand. Werkelijk de beste afsluiting van eenmaand die ik me kon wensen.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
4 beste Nederlandstalige meditatie apps
Wat is de beste microfoon om meditaties mee op te nemen?
Ik ga de Camino de Santiago lopen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter