Maandoverzicht van Mei 2022

door | mei 31, 2022 | Persoonlijk | 0 Reacties

Maandoverzicht Mei 2022

In dit maandoverzicht van mei 2022 neem ik je mee in mijn laatste 2 weken op Gran Canaria, waar ik nog een meerdaagse wandeltocht loop. Daarna vlieg ik voor 5 dagen naar Nederland, waar ik ga suppen en nog een verjaardag heb. Dan vertrek ik met de camper naar Zweden om daar een maand bij mijn vriend te blijven.

Kijk je mee naar mijn maandoverzicht van mei?

Rustige dagen in Tasarte

De maand begon met een hele fijne zonsondergang op het strand. In totaal heb ik ruim 2 maanden in Tasarte gewoond en heb ik maar 2 keer een zonsondergang op het strand bekeken.

De kat, Panterina, is alvanaf het eerste moment dat ik haar leerde kennen, in Oktober 2021, mijn favoriet. Zij is de reden waarom ik elke keer terugkom (met natuurlijk ook de mensen en de honden, maar zij staat wel bovenaan). Panterina is één van onze sociale katten, ze is altijd in de buurt van mensen en wilt het liefst altijd geknuffeld worden.

Meerdaagse Wandeltocht

Meerdaagse wandeltocht met kamperen

Op 3 mei stond er weer een meerdaagse wandeling op de planning, dit keer ging ik samen met een vriend kamperen. We begonnen in Firgas en liepen daar R2, een route die het water volgde. In Firgas zit één van de waterbronnen op het eiland. We liepen in het begon ook echt langs het water. Op deze smalle muur, waar in het begin nog begroeiing naast zat, maar daarna was er aan beide kanten een grote afgrond te zien. Wie me beter kent weet dat ik niet zo een fan ben van afgronden..

Alex en ik liepen ongeveer een kilometer of 15 voordat we onze tent opzette.We waren op de eerste dag ook laat begonnen, omdat een vriendin van ons meeliep. De eerste overnachting stonden we onder een boom langs een steil bergpad. Door de boom konden we onze tent niet volledig opzetten, waardor het een mooie ingestorte tipi ervaring werd.

Meerdaagse wandeltocht in de bergen

De tweede dag liepen we ongeveer 18km en hebben we een kort stukje afgesneden met de bus. We zijn naar het Tamabada park gelopen en hebben overnacht op ongeveer 1300m op een schuine vlakte in de wolk. Het was zo een koude nacht, dat we allebei daarna zo snel mogelijk naar huis wilde lopen.

Op de derde dag hebben we uiteindelijk 30km gelopen. De planning was dat het ongeveer 25km zou worden. We liepen langs Alta Vista en Mantana Vista. Een mooie route, helaas raakten we ergens de route kwijt. We liepen een route uit het Gran Canaria wandelboek, alleen stond deze route niet zo goed aangegeven en omschreven. We kwamen uit op een afgesloten gravelweg, die hebben we gevolgd tot we bij een grotere weg kwamen. Helaas bleek deze weg afgesloten en moesten we daardoor nog een stuk verder lopen. Gelukkig konden we worden opgepikt en sliepen we die nacht weer gewoon in onze eigen bedden.

Laatste dagen in Tasarte

Laatste dagen in Tasarte

In mijn laatste dagen in Tasarte heb ik enorm genoten van het knuffelen van de honden, katten en het uitzicht. Deze plek staat voor mij echt gelijk aan tot rust komen en verdieping. In deze vallei op Gran Canaria heb je niet tot nauwelijks bereik, waardoor je echt even gedwongen offline bent. Je kunt bij het restaurant en de bar alleen betalen met contanten, het voelt dus alsof je back to basic gaat. Heerlijk.

Werken aan mijn nieuwe aanbod

Ook was het een perfecte periode om weer lekker in een werk ritme te komen. Doordat ik in april ook veel het eiland verkend had, had ik niet echt meer een goede routine. In deze weken heb ik gewerkt aan mijn nieuwe aanbod Explore your Gene Keys. Panterina vond het heerlijk dat ik zo veel aan het werk was, dan was er meer tijd om met haar te knuffelen.

Nog een bezoek aan Guigui

Naar het strand bij Guigui

De laatste zondag dat ik op het eiland was, heb ik de boot taxi genomen naar Guigui beach. Dat is één van de afgelegen stranden op het eiland. Dit staat bekend als de hidden gem van Gran Canaria. Ondertussen is het wel echt stukken drukker geworden dan het een aantal jaar geleden was. Ik was er al eerder in januari 2020, zoals je kunt lezen in Weekoverzicht #67: liften, GuiGui beach en het Almond Festival.

Ik vertrek

De terugreis naar Nederland

Om uit Tasarte te vertrekken bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Ik ben op de hoogte van dat er niet zoveel bussen rijden (1 om 6.45 en 1 rond 14u) maar dat er vervolgens bussen uitvallen, dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Blijkbaar had er een bus pech gekregen, waardoor de bus niet meer de hele route kon rijden.

Het ding is, om vanuit Playa de Tasarte naar de bewoonde wereld te komen, neem je eerst een bus naar het dorp Tasarte, daar stap je over op een bus naar Mogán. Die bus kwam op mijn laatste dag niet opdagen. Hierdoor moest ik 3 uur in de brandende zon wachten op de volgende bus die in het dorp kwam.

Mijn laatste nacht op het eiland sliep ik in Puerto de Mogán, zodat ik nog kon genieten van een laatste duik op een zandstrand.De vlucht ging helemaal prima en ook hoefde ik niet al te lang te wachten op mijn bagage.

Paar dagen in Nederland

Paar dagen in Nederland

Ik was nog geen 24 uur thuis en ik stond alweer op mijn sup-board. Het is niet normaal hoeveel ik het had gemist om op mijn board te staan. Samen met Linda ging ik een stukje suppen bij Amelisweerd en daarna pannenkoeken eten bij Theehuis Rhijnauwen.

Naast mijn sup-boarden had ik ook mijn planten erg gemist. Deze hangplanten begonnen als een leuk project in mei 2020 en zijn in 2 jaar toch wel enorm gegroeid.

Tibbe en een verjaardag

Oké, who am I kidding? Het meeste heb ik onze kat Tibbe gemist. Hij kwam elke keer weer even kijken of ik nog wel echt in de buurt was. Ik denk dat hij me ook een beetje gemist heeft.

De echte reden van mijn komst naar Nederland, is de verjaardag van één van mijn nichtjes. Ik heb mezelf beloofd dat ik dit jaar voor de verjaardagen van mijn nichtjes in het land wil zijn.

Zweden

met de camper naar Zweden

De dag na de verjaardag van mijn nichtje, was het tijd om naar Zweden te gaan, met de camper deze keer. Wat washet heerlijk om vlakbij het strand te staan en een nachtje te slapen.

Eerste dagen in Zweden

De reden van mijn rit naar Zweden, was om mijn vriend op te zoeken, daar zal ik een maand bij verblijven. Op de eerste dag dat ik er was, gingen we al naar het strand. Inhet eerste weekend gingen we een lekker stuk wandelen. De weersvoorspelling was niet al te best.

Fastfood en planten kopen in Zweden

Na een korte wandeling was het tijd om even ergens iets te eten. We gingen naar Max Burgers. Dat is een fastfood keten die zoveel mogelijk lokale producten gebruikt, veel vegan producten heeft en ook goed nadenkt over hun voetprint op de aarde. Een fijne keten om af en toe naar toe te gaan.

Terwijl we terug naar huis reden, kwamen met langs een tuincetrum en gingen we een aantal planten kopen voor in het huis van mijn vriend. Ook een bezoekje aan de IKEA konden we niet overslaan. Ik geloof dat ik nu bijna Zweeds ben, of niet?

Nog meer wandelen

Wandelen in Zweden

De tweede dag van ons weekend samen, gingen we weer wandelen. De weersvoorspellingen waren beter dan dat ze op Zaterdag geweest waren, dus we vertrokken vol goede moed naar de Hallamölla waterval. Helaas begon het tijdens deze tocht wél echt veel te regenen. Op de foto hieronder kan je zien hoe doorweekt ik was aan het eind van de tocht.

Werken in Zweden

Het fijne aan in Zweden zijn, is dat mijn vriend gewoon moet werken. Hierdoor heb ik ook een goed ritme om weer lekker te werken. Daar had ik wel echt naar verlangd na 9 maanden op Gran Canaria. In deze werkdagen heb ik eindelijk mijn nieuwe podcast de Reizende Strijdster podcast gelanceerd. Deze podcast spookte al bijna 2 maanden door mijn hoofd, de afleveringen en intro waren ook al opgenomen. Ik moest alleen nog alle dingen op de achtergrond regelen. Dat is nu gedaan, dus je kunt nu naar de Reizende Strijdster podcast luisteren in je favoriete podcast app.

De komende maand zal ik grotendeels in Zweden doorbrengen. Daarna zal ik weer met de camper naar Nederland trekken. Dan hoop ik weer te kunnen suppen, katten knuffelen en weer wat vrienden te zien.

Hoe was jouw maand Mei?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter