Maandoverzicht april

door | mei 3, 2017 | Persoonlijk | 0 Reacties

April Maandoverzicht

April was een lekkere diverse maand. Ik heb veel mooie plekken opgezocht en veel fijne mensen om me heen gehad. Fijne momenten met familie, maar ook met vrienden en collega’s. Een reisje naar Berlijn en mooie wandelingen door Nederland. Een heerlijke maand. Kijk je mee naar mijn april maandoverzicht?


April begon met een tripje naar Texel. Ik had het helemaal gemist in de familie groepsapp, gelukkig kon ik uiteindelijk alsnog de hele dag vrij maken om mee te gaan naar Texel. Een dagje rondrijden met de camper en de hele familie. We hebben een mooie fotoshoot gehouden, het voelde een beetje als een wie is de mol groepsfoto. Zoals we met zijn allen in de duinen stonden. Ik kon het niet laten om ook nog even een selfie te maken met de vuurtoren. We komen al jaren op Texel en er zijn ook aardig wat vriendschappen ontstaan op Texel.


Door al die dagen, weken, maanden die ik al op Texel heb doorgebracht, heb ik mijn eigen fotoreeks ontwikkeld. Ik kan niet op Texel zijn en geen foto maken bij het waddenveer. Helaas waren we te vroeg in het jaar en was de loopbrug er nog niet. Al geeft dat ook wel een bijzonder effect zo in mijn reeks.


2 april ging ik wandelen in het Amerongse bos, zoals je al hebt kunnen lezen in mijn 32 dingen update. Ik geniet er zo van om mooie wandelingen te maken op plaatsen waar ik nog niet eerder geweest ben. Dan vertrouw ik volledig op mijn richtingsgevoel. Kan jij dat nog? Wandelen in een bos zonder meteen google maps erbij te pakken?


Tijdens het wandelen ben ik non stop aan het kijken of er mooie foto’s inzitten. Ik liep gepaard met mijn statief, mobiel en afstandsbediening door het bos. Ik maak graag springfoto’s en soms vind je daar opeens een ideale spot voor. Ik vind dit toch wel één van mijn tofste springfoto’s. In ieder geval is het mijn favoriete foto van 2017.


We hadden een workshop bij Digiminderen, wat natuurlijk een goede reden was om pizza te bestellen. Al is alles een goede reden om pizza te bestellen..


Ik had een sollicitatiegesprek in Amsterdam, wat perfect te combineren was met een afspraak met Deisy. Wat een heerlijke motiverende middagen zijn dat toch! We gingen wat eten bij Noorderlicht. Ik kende Noorderlicht nog niet en vond het meteen een fantastische plek! Ik werd die middag sowieso een beetje verliefd op Amsterdam Noord.


Deze maand ben ik naar Berlijn gelift, dat had ik nog nooit eerder gedaan, wat een ervaring is dat! We hebben eigenlijk alleen maar leuke liften gehad, veel fijne en leuke gesprekken gehad. Alle mensen die ons meenamen op de heenweg, hadden eigenlijk nog nooit mensen meegenomen. Dan merk je dat het aanspreken van mensen echt helpt, je haalt ze over de streep omdat je het persoonlijk vraagt.


Ik vind het leuk om het liften een keer meegemaakt te hebben. Ik weet wel dat ik het leuker vind om langs de weg te staan met mijn bordje, dan bij het tankstation mensen aan te spreken. Ik vind het toch wat ongemakkelijk, mensen aanspreken omdat je iets van ze nodig hebt.


In Berlijn zijn we natuurlijk naar de Tempelhof geweest, wat een inmense plek is dat! Het lijkt me een fantastische plek om te gaan hard lopen, wellicht is een tripje naar Berlijn plannen wel de stok achter de deur die ik nodig heb om weer te gaan lopen…

The Haus Berlin
We zijn ook naar TheHAUS gegaan, een kantoorpand wat in juni gesloopt gaat worden. Alle ruimtes, muren, toiletten, trappenhuizen, alles maar dan ook alles, is onder handen genomen door artiesten. Er hebben 165 artiesten meegewerkt om al deze ruimtes tot één groot kunstwerk te maken. Het was een intens mooie ervaring. Je moest je telefoon afplakken zodat je geen foto’s kon maken in het gebouw. En man, wilde ik dat ik foto’s kon maken. Wat een fantastische plek! Als je de kans hebt om voor eind mei erheen te gaan, DOEN!!

liften naar utrecht
We zijn weer terug gelift en hadden een record tijd van 8 uur en 40 minuten om terug te komen in Utrecht. We hadden het geluk dat we vanaf Berlijn tot Eindhoven mee konden, in één keer een lift om in Nederland te komen. Gelukkig maar, want de Duitsers waren er niet erg happig op om ons mee te nemen. Ik vermoed dat de taalbarrière daar toch een rol in speelde. In Duitsland spreekt niet elke generatie evengoed Engels, wat het toch net iets lastiger maakt. Je neemt toch liever iemand mee met wie je wel makkelijk kan communiceren, bij voorkeur in je eigen taal.


Het paasweekend bestond uit rustig aan doen, veel thuis zitten en een mooie fietstocht vanaf mijn ouderlijk huis. Op tweede paasdag kwamen we met het hele gezin samen om spelletjes te spelen en heerlijk de lunchen.

ticket to ride

We hebben Ticket To Ride gespeeld, wat is dat toch een heerlijk spel. Ik heb het vrij vaak met 2 personen gespeeld, dus ik genoot er nu extra van om het met 4 personen te spelen, dat maakt het net wat uitdagender en lastiger. Wanneer je met 2 personen speelt, behaal je je route vrij vaak, tenzij iemand je opzettelijk dwarsboomt. Bij 4 spelers is de kans erg groot dat je voor een gedeelte dezelfde route moet afleggen, ook op plekken waar maar 1 route mogelijk is.


Deze maand was het ook tijd om het eerste gedeelte van de opslag van Grasnapolsky te verhuizen. Bij het uitladen van de bakwagen stond ik boven en kon ik alle spullen aanpakken en neerzetten. Ik genoot ervan om alles uitgemeten neer te zetten, om zoveel mogelijk op een klein oppervlakte kwijt te kunnen. Ik zou willen dat ik een foto had gemaakt van het eindresultaat, want alles stond zo mooi strak tegen elkaar! Schouderklopje.


Ook begon ik deze maand met wat uitzendwerk. In februari had ik al een kennismakingsgesprek gehad daarvoor, maar het project was iets uitgesteld. Zo half april was het eindelijk zo ver: De test dagen van de gesloten poortjes op station Utrecht Centraal. Ik vond het heerlijk om weer wat ander werk te doen, om gewoon even braaf een opdracht uit te voeren en mensen te helpen. Ik geniet echt van dat stukje informatie voorziening en mijn liefde voor treinen en bussen komt nu ook wel van pas.

record store day
Het was Record Store Day en toevallig sloot het precies aan bij mijn planning om nog even langs het optreden van Rachel Louise te kijken in de Broese. Ik heb Rachel Louise een aantal jaar geleden best veel zien optreden en het was fijn om haar weer te zien met wat nieuw materiaal. Sindsdien staat haar nieuwe EP ook op repeat.

kartoffel kaasfondue
Na dat optreden konden we mooi een hapje gaan eten bij Kartoffel, wat helaas eind juni gaat sluiten. Mijn favoriete stekkie in Utrecht. Als je van kaasfondue houdt, moet je zeker nog even langs gaan. Nu ik deze foto zie krijg ik meteen weer behoefte om erheen te gaan.

nordic delight festival
Na de Record Store Day en uit eten bij Kartoffel, was het tijd om naar de Melkweg te gaan voor Nordic Delight Festival. Ik had best wel drukke dagen gehad, waardoor ik het niet chill vond om bij een concert te staan, dus ik heb lekker op het balkon zitten kijken naar de bandjes. Dat was genieten! Op de foto staat Vök te spelen.


De zondag daarna was het tijd voor een koffie/bier date met allemaal leuke mensen! We hebben de hele middag bij de Voortuin in Utrecht gezeten. Bonuspunten als je mensen herkent op de foto. (psst: Marlou en Nynke staan erop!)


Na een drukke week met veel sjouwen, veel op je benen staan, concerten, vergaderingen en in drukke koffietentjes zitten, heb je soms geen puf meer om te werken op maandag. Dan is het gewoon tijd om even je aandacht te verzetten en op ontdekkingstocht te gaan. Normaal is dat een wandeling maken maar op sommige dagen ga je dan gewoon het dak op. Even uitwaaien op grote hoogte.

fietstocht de bilt
Aan het begin van de avond van Koningsnacht zat ik op de fiets naar Bilthoven, hier fietste ik langs het KNMI in de Bilt. Ik ontwijk het liefste de drukte rond koningsdag en ben al jaren traditiegetrouw in het ouderlijk huis te vinden.

tibbe
Tibbe lag er als een koning bij tijdens koningsdag.


Ik heb voor het eerst in hele lange tijd weer geschilderd. Het is nog lang niet af, maar het begin is er!


Ik had weer met Deisy afgesproken om te gaan brunchen, ik geniet toch van het #bloggersbelike gehalte van deze foto.


De laatste dag van april ben ik in de trein gestapt en van Sassenheim naar Hillegom gelopen langs de tulpenvelden. Het was een heerlijke wandeling waar ik een mooie blaar aan het over gehouden. Nevertheless een heerlijke dag.

Veerlez ultimate Playlist

Rachel Louise – Big Girls


Na de Record Store Day was het natuurlijk niet echt een verassing dat dit liedje erin zou staan. Ik geniet ervan om weer lekker vaak naar Rachel Louise te luisteren.

Ryan O’Shaughnessy – Fingertips


Dit liedje kwam voorbij in mijn Daily Mix country lijst. Ryan heeft mee gedaan aan Britain’s Got Talent, dat wist ik eigenlijk niet tot ik dit filmpje opzocht. Het is een heerlijk kabbelend liedje met een fijn catchy refreintje.

Sarah Darling – Halley’s Comet


Weer een liedje wat voort komt uit mijn Daily Mix lijsten, een heerlijk klein liedje wat ik niet uit mijn hoofd kan krijgen. Het doet me enorm denken aan een liedje waar ik vroeger heel veel naar luisterde, maar ik kan er mijn vinger nog niet opleggen.

Dat was mijn maandoverzicht voor april alweer. Het was een heerlijke maand vol leuke en mooie dingen.

Hoe was april voor jou?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
4 beste Nederlandstalige meditatie apps

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter