Kickstart mijn droom

door | apr 18, 2020 | Persoonlijk, Suppen | 0 Reacties

Al langere tijd speel ik met het idee om mijn eigen supbord te kopen. In 2018 ging ik voor het eerst met Nasztazia twee keer suppen en ik was verkocht.

Eigenlijk wilde ik op dat moment meteen een eigen bord kopen (net als Nasz deed!) Ik besloot het niet te doen aangezien het reizen op dat moment voorrang had.

Mijn andere droom kwam in werking. Ik zei mijn huis op, vertrok naar Slovenië, trok rond terwijl ik de zon volgde en ik belandde in een hostel op Gran Canaria. Mijn sup bord had ik even uit mijn hoofd gezet. In 2019 heb ik in Slovenië wel nog een keer gesupt en ook daad kwam het idee weer.

Alweer wilde ik een bord kopen, maar dan had ik een bord in Slovenië, dat leek me niet heel handig.

De droom werd geboren

Een tijd later had ik, met een onbekende Australiër in een hostel in Kroatië, een diep gesprek. Deze jongen haalde een hoop in me naar boven. Het was de eerste en enige keer dat we elkaar zagen, maar dat gesprek en onze dag, maakte een hoop in mij los. (Voor degene die hopen dat hier een romance in zit,die kans acht ik erg klein, al hoop ik hem te zien als alle Corona restricties zijn opgeheven)

We spraken over wat we écht wilde en wat niemand wist, iets waar geld geen rol speelde. Het ging over pure dromen.

Bij mij kwam er naar boven dat ik wilde suppen. Ik wilde de vrijheid ervaren die ik voelde wanneer ik op een supbord stond. Sterker nog, ik wilde mensen coachen terwijl we suppen.

Mijn therapeutenhart kruipt toch waar het niet gaan kan.

Mijn ego nam meteen de overhand over deze droom. ‘Dat kan toch helemaal niet, je bent nooit in Nederland‘ of ‘Hoe denk je meerdere borden te gaan betalen met jouw inkomen?’ en zelfs ‘Hoe kan dit je droom zijn, je hebt 3 keer op een supbord gestaan.’

Op dat moment zei ik al tegen Alex dat ik dit idee wilde gaan onderzoeken. Ik maakte het plan om een bord te kopen zodra ik weer langere tijd in Nederland was. Elk jaar heb ik een lijst met dingen die ik wil doen voor het jaar eindigt. Één van de dingen is dat ik voor elk behaald doen, een tientje in een spaarpotje stop. Ik besloot daar dat mijn spaarpotje van 2019 voor mijn supbord zou gaan zorgen.

In maart 2020 zou ik voor 3 maanden in Nederland zijn en dat was het perfecte moment om een eigen bord te kopen en te kijken of ik het écht zo leuk vond.

Het plan was dus bewust om het even uit te stellen en een half jaar later verder te kijken.

In maart 2020 bestelde ik mijn supbord. Toen ik het uitpakte, voelde ik aan alles dat ik een tweede bord moest hebben. Ik stond nog niet eens op het water en ik wist het al.

Ik plaatste deze foto op mijn twitter en instagram en ik kreeg zoveel enthousiaste reacties.

Iedereen was het met me eens, dit is fantastisch. Ik denk dat anderen mijn enthousiasme voelde uit de berichten die ik plaatste. Een enkeling vertelde ik van mijn droom en ook daar werd enthousiast op gereageerd.

Dit is het moment

Eind maart schreef ik de tekst die ik gebruikt heb voor mijn droom pagina, om deze droom waar te maken. Een crowdfunding om een tweede bord te kopen zodat ik mensen kan gaan coachen op het water.

Het duurde even voor ik het online zette. Ergens wist ik dat ik het op 17 april online moest zetten. Mijn halfjaardag, de datum die al sinds mijn jeugd aan mij verbonden is.

Tot de ochtend van 17 april twijfelde ik of ik het moest doen. De tekst had ik geschreven nog voordat ik mijn tochten van de afgelopen weken had gemaakt. Die tochten hadden het alleen maar bevestigd, ik moest dit doen. Ik had op 16 april zelfs al stories opgenomen die ik zou kunnen plaatsen.

Toch bleef mijn ego protesteren. ‘Je gaat toch niet anderen om geld vragen in tijden van crisis?

Toch wist ik dat ik het juist moest doen, juist nu. Ik weet tot in mijn diepste dat ik anderen wil helpen, dat heb ik altijd al gewild. Anderen gaan net tot ik tot op hun oren verliefd worden op het suppen.

De crowdfunding

Ik besloot het gewoon te doen. De tekst lag er tenslotte al, ik hoefde alleen de producten in de webshop te zetten en klaar. Binnen 5 uur bouwde ik de site en webshop.

Met een beetje zenuwen zette ik uiteindelijk de stories online om dit aan te kondigen.

‘Ik heb jullie hulp nodig’

Binnen tien minuten had ik de eerste Tikkie binnen.

De hele dag zat ik met een glimlach van oor tot op oor op mijn gezicht. Dezelfde glimlach als wanneer ik op mijn bord op het water zit. Ik kreeg zoveel leuke reacties van mensen, mensen deelden mijn posts, spraken me aan en doneerde.

Natuurlijk zit ik nog lang niet op mijn streefbedrag, maar dat maakt ook niet uit. Het is nu duidelijk voor mij dat het een mooi proces is.

Het laat mij zien dat de ego soms kan doen om je te blokkeren en hoeveel verder je komt als je wel je intuïtie volgt.

Op het moment van schrijven, zit ik op 25% van het streefbedrag. Dat is 25% dichter bij mijn doel dan wanneer ik naar mijn ego geluisterd had.

De actie blijft online staan tot ik mijn doel bereikt heb. Je kan me nu, of later, steunen door een Pinterest- cursus, een boek of analyse af te nemen. Het is ook mogelijk om wandelingen of SUPtochten te kopen. Wanneer je geen activiteit of cursus wilt kopen, kan je altijd via een Tikkie of Paypal link betalen.

Kijk gerust even rond in de shop

Ik ben in ieder geval enorm dankbaar voor iedereen die me dit avontuur gunt.

Dit maakt in Nederland leven zonder vast inkomen stukken leuker!


Veelgestelde vragen

Welke spullen heb je nodig?

Naast een supbord, heb ik nog meer spullen nodig. Een elektrische pomp, wetsuits in verschillende maten, neopreen schoenen in verschillende maten, extra peddels, waterdichte tassen in verschillende maten en extra hoesjes voor mobiele telefoons.

Afhankelijk van welk bedrag ik bij elkaar haal, koop ik de spullen. Wetsuits zijn niet essentieel, maar op dit moment is het water nog erg koud en is het wel nodig om warm te blijven.

Moet ik een product kopen om je te sponsoren?

Nee, dat hoeft niet. Je kan ook sponsoren zonder tegen prestatie. Je kan dan via Tikkie of Paypal zelf een bedrag bedenken.

Als ik nu geen geld kan missen, kan ik je dan ook op een andere manier helpen?

Tuurlijk, je zou altijd mijn actie op social media kunnen delen en liken. Een andere manier is dat wanneer je een online bestelling doet, je even op deze pagina kijkt of de desbetreffende webshop erbij staat. Wanneer je via mijn link iets koopt, krijg ik een commissie en het kost jou niks extra’s.

Hoelang blijft de crowdfunding open?

Zolang als er nodig is om het bedrag bij elkaar te sparen.

Als ik een activiteit bij je koop, wanneer gaan we die dan uitvoeren?

Wanneer je een 1 op 1 wandeling of SUP tocht bij me koopt, zouden we die ook binnen de anderhalve meter maatschappij kunnen uitvoeren. We kunnen altijd genoeg afstand houden. We hoeven het niet nu uit te voeren, als je dat niet wilt. We kunnen ook wachten tot de samenleving weer iets meer wordt vrij gegeven.

Waarom start je dit nu?

Dit is hét moment om hiermee te beginnen. Door het corona virus zit ik vast in Nederland en heb ik geen vast inkomen. Er is geen beter moment dan nu.

Waarom heb je zelf geen geld?

Doordat ik werkzaam ben in de evenementensector en de reisbranche, heb ik geen zicht op enige vorm van betaald werk in de komende maanden. Het geld wat ik nu heb, gaat op aan mijn vaste lasten en is een gedeelte van mijn pensioen.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
3 IJslandse series op Netflix
Habit Tracker + printable
Geld verdienen met Pinterest
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #78: een supcoach worden - […] 2019 én het eerste kwartaal in, speelde een spelletje online en deed weer wat promotie voor mijn droomproject om…
  2. Wat heb je nodig om te beginnen met suppen? - […] meer over mijn droom om een supcoach te […]

Laat een reactie achter