Mijn jaaroverzicht van 2019

door | jan 1, 2020 | Persoonlijk | 4 reacties

jaaroverzicht van 2019

Het jaar 2019 is een jaar waar veel veranderingen hebben plaats gevonden. Dit is het jaar waar ik eindelijk mijn woonruimte op zei, ik twee maanden in Slovenië woonde en begon met rondreizen. Het was een fantastisch jaar, maar er waren ook een aantal dieptepunten. Kijk je mee naar mijn jaaroverzicht van 2019?

Jaaroverzicht van 2019 in een notendop

2019 is het jaar dat er voor mij een hoop ging veranderen. Ik zei de huur op van mijn appartement in Utrecht, ging twee maanden naar Slovenië en had geen planning voor het einde van het jaar. Er waren een aantal vaste gegevens in mijn planning, zoals de festivals waar ik al ja op had gezegd. En daar omheen maakte ik mijn reisplanning.

Het was een druk en vol jaar, terwijl ik juist op zoek was naar rust en vrijheid. Dat verlangen naar rust en vrijheid is de rode draad door mijn jaar geweest, dat zie ik elke keer als ik mijn dagboek weer open sla.

Dit jaar ga ik mijn jaaroverzicht van 2019 toelichten met dagboek fragmenten.

Mijn voorspelling van 2019

Ik richt mijn leven zo in dat ik geniet van alles wat ik doe. Ik leef zonder vaste woning en ben veel op reis. Ik ontdek de wereld en geniet daarvan. (6 januari 2019)

Dit was de basis van alles wat ik in 2019 wilde doen, genieten.

Gezondheid

Toen 2018 op zijn eind kwam, zat ik er lichamelijk wederom niet goed bij. Ik had precies dezelfde klachten als in 2017 en was bang dat ik wellicht weer een operatie zou moeten hebben. Het eerste wat ik in 2019 deed, was naar het ziekenhuis gaan. Ze konden niks vinden en ik accepteerde mijn lot van weer geen broeken kunnen dragen.

Tijdens Grasnapolsky kreeg ik een fikse griep te pakken en daar ben ik anderhalve week door geveild geweest. In maart krabbelde ik weer op en ging het wel iets beter met mijn gezondheid.

“Vandaag was een gekke dag,deze week is vol en veel, mijn lichaam is het er niet mee eens en verlangt naar rust. Ik heb hoofdpijn, ben trillerig en meer.

Vandaag ben ik de persoon waar mensen om heen moesten lopen, op hun tenen. Ik ontplofte, ik huilde en ik was boos. Ik heb mijn irritatie benoemd zonder te huilen. Een goeie stap, maar het voelde toch onwennig.” (4 april 2019)

In de zomer voelde ik me eigenlijk prima, op wat eczeem klachten na. Toen ik weer in Nederland kwam, raakte ik mijn stem kwijt en had ik tijdens Fringe hetzelfde virus als half Nederland. Mijn bureau in de backoffice was gevuld met gember, honing en pijnstillers.

In de trein raakte ik aan de praat met een vrouw over allergiën. Zij vertelde over haar tomaat allergie. In het najaar besloot ik geen tomaat meer te eten en was ik opeens eczeem vrij. Het lijkt erop dat mijn eczeem écht getriggerd werd door tomaat. Dat blijven we even onderzoeken.

In november had ik last van bronchitis, daar boven op kreeg ik een voedselvergiftiging, keelontsteking en voorhoofdholteontsteking. Ik geloof dat ik kan zeggen dat 2019 niet mijn gezondste jaar was. Toch voelde het alsof het een prima jaar was, geen grote uitschieters in mijn gezondheid, zoals met mijn vleesboom in 2018 of ontsteking in mijn gebit in 2015.

Eind december kwam ik terug in Nederland en begonnen meteen weer de pijnklachten. Ik durf nu te zeggen dat mijn pijnklachten voortkomen uit stress en kou. Ondertussen ben ik grootse voorstander van Team Tuinbroek en geeft dit alleen maar meer motivatie om de winters over te slaan!

Werk

werk in 2019

Ik heb altijd verschillende petten op. Daardoor voel ik vaak dat ik er buiten sta of de vinger er niet op kan leggen wie ik ben. Ik bén Veerle en ik ben een festival organisator, heb een business over geld verdienen met Pinterest, leef als nomade en vertrek binnenkort naar Slovenië” (24 mei 2019)

Mijn festivalwerk is de leidraad geweest in mijn planning. Een het begin van het jaar dacht ik dat dit misschien mijn laatste jaar ging zijn. Terwijl ik alle festivals deed, merkte ik dat ik nog geen afscheid kon nemen. Het zijn mijn kindjes die ik nog niet helemaal kan loslaten.

Mijn inkomen verdien ik nu met:

 • festivals
 • pinterest affiliate marketing
 • affiliate marketing via mijn blog veerlez
 • samenwerkingen op mijn blog veerlez
 • affiliate marketing via Geld verdienen met Pinterest
 • verkoop van boeken en cursussen op Geld verdienen met Pinterest
 • werken in Slovenië
 • het lezen van mijn email

In 2019 was dat teveel. Ik geloof dat ik in september erg dichtbij een burn-out ben geweest en sindsdien ben ik erg bewust bezig met routines en balans.

Slovenië

Mijn eerste dag in Slovenië

“Ik zat vanavond even aan het meer, toen ik me realiseerde het me pas, ik woon nu 2 maanden in Slovenië. Hier ga ik enorm genieten en ontspannen. Ik ben benieuwd hoe het hier gaat zijn” (6 juni 2019)

Mijn tijd in Slovenië voelde als hetgeen waarvoor ik de maanden daarvoor had door gebikkeld. Dit was wat ik wilde. Mijn hele tijd daar, zat er een enorme glimlach op mijn gezicht. Ik had de vrijheid waar ik van genoot, ontmoette nieuwe mensen, maakte vrienden voor het leven en zat midden in de natuur.

“Ik zit in Bled en ik leef de droom. Hier krijg ik betaald om te doen waar ik van geniet en ik heb de vrijheid om te gaan staan waar ik wil!” (14 juni 2019)

Natuurlijk is het soms eenzaam om in een ander land te zitten, wanneer al je familieleden en vrienden doorleven in Nederland. Ik vloog voor een weekend terug, zodat ik bij de diploma-uitreiking van mijn zusje kon zijn. Het was de juiste keuze om erbij te zijn, maar het was ook een bevestiging dat ik niet in Nederland wilde zijn. Ik voelde meteen de druk van de ratrace.

Mijn maanden in Slovenië

Mijn tijd in Slovenië was fantastisch. Ik heb dingen gedaan waarvan ik niet dat ik het kon, zoals Triglav beklommen. Angsten overwonnen door uit een vliegtuig te springen of elke keer te gaan canyonen. Abseilen over een waterval van ruim 45m is best een stap wanneer je een gigantische angst hebt om over randen heen te stappen.

“Ik zit in de trein terug, nog een uurtje vanaf München. Het is zo rot om terug naar Nederland te gaan. Mijn tijd in Slovenië is gewoon nog niet over. Het neemt niet weg dat ik het fijn vind om terug te gaan en mijn geliefden weer in mijn armen te sluiten. Ik zal er van genieten om iedereen weer dichtbij te hebben, maar Slovenië voelt nu meer als een thuis.” (6 augustus 2019)

Ik wilde echt niet weg toen ik begin augustus weer naar Nederland moest. Mijn ticket terug was dan ook alweer geboekt, ik wist dat ik in oktober weer terug zou gaan.

Nomade

Vanaf 1 april 2019 leef ik als nomade. In oktober 2018 maakte ik de keuze dat ik mijn huis écht ging opzeggen. Mensen verklaarde me voor gek toen ze het hoorde. Al kwam dat meer voort uit hun eigen angst,dan dat het om mij ging. Ik keek er alleen maar naar uit.

tassen sjouwen als nomade

In mei wist ik dat ik wel wat aanpassingen moest maken in mijn nomade leven. Het ging te vermoeiend zijn als ik elke keer om de 3 dagen moest verkassen. Ik besloot geen weekendoppas meer te zijn. In Nederland heb ik ook een goede basis aan mijn familieleden waar ik altijd terecht kan. Ik geloof nog steeds heilig dat mijn nomadische levensstijl de juiste levensstijl voor mij is nu.

Vrijheid is waar ik zo enorm naar verlang! Waarom? Omdat ik de laatste maanden en misschien wel jaren, geen échte rust heb gehad. Altijd was er wel een to do lijst in mijn hoofd of rustte er weer een enorme verantwoordelijkheid op mijn schouders. Ik merk vooral dat ik dat nu even niet meer wil. Ik geniet écht van wat ik allemaal doe, werken met alle festival mensen, reizen en online geld verdienen. Maar ik merk dat het allemaal gecombineerd even te veel is.” (28 sept 19)

Reizen

Begin oktober begon eindelijk mijn reis, zonder einddatum. Dit was precies wat ik nodig had. Niks hoeft en alles mag. Ik begon met bijtanken in Slovenië en besloot vanaf daar de zon te volgen. Vanuit Slovenië ging ik naar Oostenrijk, Kroatië, Spanje en de Canarische Eilanden.

Het leven voelde eindelijk weer zoals ik het bedoeld had. Dat ik in november 2 weken ziek in een hostel lag, maakte me eigenlijk niet zo uit. Ik had de rust en vrijheid waar ik naar verlangde. Vooral mijn tijd op Fuerteventura voelde alsof ik eindelijk door had wat ik wilde. Echt weg wilde ik daar dus ook weer niet.


Pizza

De pizzastapels lijken op deze foto’s misschien iets minder groot dan voorgaande jaren, maar ik kan jullie vertellen dat ik nog steeds ook voor grote groepen pizza heb besteld. Het is alleen op reis toch lastiger om voor grote groepen pizza te bestellen. Ik kan verklappen dat ik nog steeds heel veel pizza gegeten heb, vooral in Slovenië.

pizza in 2019

Haar

In 2018 begon ik weer met het verven van mijn haar en sindsdien is mijn haar geen enkele keer dezelfde kleur. Mijn haar heeft verschillende tinten gehad. Naast mijn standaard blonde basis, heeft mijn haar roze, paars, rood en blauw erin gehad. Zowel het rode als het blauwe, is niet heel zichtbaar geweest en snel uitgewassen. Het roze was het duidelijkst en mijn eeuwige favoriet. Er zijn zoveel verschillende roze tinten dat je er alsnog elke keer weer anders uit kan zien. Ik verf altijd mijn eigen haar en ben in 2019 ook begonnen met mijn haar zelf te knippen. Dat resulteerde erin dat ik in oktober mijn haar iets te kort heb geknipt, als een echte kapper betaamt. Mijn voorste plukken waren iets te kort en daarmee viel het ook niet op dat ik mijn linker side-cut aan het uitgroeien ben. Hier zeg ik bewust linker side-cut, want mijn plan is om hem binnenkort aan de rechterkant te doen.

Mijn haar in 2019

Conclusie

2019 is voor mij een fantastisch jaar geweest, ik heb alleen maar leuke dingen gedaan waar ik van geniet. De grootste les die ik heb geleerd is dat teveel leuke dingen ook teveel kunnen zijn. In 2019 werd ik me bewust dat ik soms een tandje lager mag staan en ook mag ontspannen. Het komt allemaal alsnog vanzelf weer goed. 2019 heeft ook een aantal donkere randjes gehad. Die waren er om lessen uit te leren en daar ben ik dan ook nog dagelijks mee bezig.

Vrijheid was mijn focus van het jaar en ik denk dat ik daardoor ook veel groei heb meegemaakt. Ik merk het aan mijn manier van schrijven in mijn dagboek en op dit blog. Elke dag is een mogelijkheid tot groei en berusting en ik kijk er naar uit om dat in 2020 voort te zetten.


Favorieten

Favoriet Museumbezoek: Museum Voorlinden

Beste Film uit 2019: Op de valreep kan ik zeggen dat Frozen 2 mijn favoriete 2019 release film was. Eerlijk heb ik wel een traantje gelaten.

Meest verslavende Serie: You

Favoriete Festival: Hoogte80 Festival

Mooiste Concert: KT Tunstall in Paradiso

Favoriete Artiest: Taylor Swift

Liedje van 2019: Danny Vera – Rollercoaster / Marshmello & Chvrches – Here ith me

Favoriet BoekDigital Nomads – Esther Jacobs

Meest gedenkwaardige trip: Fuerteventura

Favoriete blogpost: Allereerst wil ik zeggen dat ik het benoemenswaardig vind dat ik het hele jaar weekoverzichten heb gemaakt. Daarnaast vond ik mijn artikel over het altijd locatie delen een erg interessante.

Populairste blogpost: De meeste reacties heb ik wel gehad op Wat is mijn 2019 plan? Dit wasde aankondiging van mijn nomadische bestaan.

Wijste les geleerd: Je hoeft niet altijd hard te rennen. Je mag ook voor jezelf kiezen.

Beste mislukking: De aanschaf van een Northface tas. Ik had een 90 liter besteld, ietsje te groot voor mij!

Leukste ontdekking: Asana, een handige tool om projecten te managen. Het fijne is dat je een overzichtelijke to do lijst krijgt én makkelijk terugkerende taken kan maken. Ik gebruik het om dagelijkse routines te creëren en mezelf te herinneren aan het opzeggen van abonnementen etc.

Meer jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 2014201520162017 en 2018.

Hoe is jouw jaar geweest? Blik jij altijd terug op je jaar? Maak je jaaroverzichten? Laat het weten in de reacties!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
15x gekke feitjes
Begin een capsule wardrobe
Hoe gaat dat, ontspullen?
Altijd je locatie delen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. ErikB.

  Hoi Veerle,
  Wat een mooi overzicht van afgelopen jaar heb je gemaakt. En leuk ook dat je Hoogte80 noemt als favoriete festival. Ik vind zelf ook Hoogte80 1 van de leukste dingen die ik gedaan heb afgelopen jaar, en ik hoop dat we elkaar daar ook dit jaar weer gaan tegenkomen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Hoi Erik, dankjewel voor je reactie! Ik vond Hoogte80 het leukste festival van het jaar en ik kijk er weer naar uit! Ik ga je daar zeker weer zien! Je hoort van me zodra de inschrijving weer opent!

   Antwoord
 2. Shirley

  Wat een bijzonder jaar heb je gehad. Hopelijk wordt 2020 een gelukkig en gezond jaar waarin je kunt doen wat goed voelt voor jou.

  Antwoord
 3. iliveformydreams.com

  Wat een bijzonder jaar is het geweest voor je, voor ons ook met de geboorte van Noa. Ik maak altijd terugblikken met veel plezier en lees ze altijd uitgebreid bij andere, zo leuk! Op naar een mooi 2020.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn jaaroverzicht van 2020 - […] Meer jaaroverzichten? Lees ook mijn Best of 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019. […]

Laat een reactie achter