Ik vertrek over 100 dagen

door | feb 26, 2019 | Persoonlijk | 2 reacties

Met nog 100 dagen op de teller voor mijn avontuur naar Slovenië start, begint het nu toch wel spannend te worden. Welke voorbereidingen moet ik treffen? Waar moet je allemaal aan denken als je voor langere tijd naar het buitenland gaat en waar ben ik nu mee bezig om te regelen? Lees je mee met ik vertrek over 100 dagen ?

Nog 100 dagen

Het aftellen is begonnen. Nog 100 dagen op de klok voor ik in het vliegtuig stap, met 1 tasje handbagage om voor 2 maanden in Slovenië te werken.

Wat ik er van vind?

Rete spannend! 

Ik zeg mijn huis op, verlaat het land waar ik thuis ben om 2 maanden te wonen en werken waar ik nog geen twee weken in mijn leven heb gespendeerd.

Wat ga ik nou precies doen?

Je kan het globale plan lezen in mijn 2019 planning. Maar wat ga ik precies over 100 dagen doen? Ik ga naar Bled om te werken bij Altitude Activities. Altitude Activities is een outdoor agency wat buitensport activiteiten aanbiedt. Het bedrijf is in 2016 gestart door twee broers. Zij zijn al vanaf kinds af aan bezig met bergbeklimmen, ijsklimmen en skydiven. Ze hebben wereldkampioenschappen gewonnen en zijn erg bedreven in wat ze doen. Elk jaar groeit de business en dit jaar willen ze ook mij in hun team hebben. Het is de bedoeling dat ik andere reizigers ga overhalen om hun activiteiten te gaan doen. Stiekem deed ik dit al een beetje toen ik in Oktober in Bled was. Ik ben toen in 1 week tijd 2 keer wezen canyonen.

Canyoning in Bled

Wat zijn mijn angsten?

Ga ik het er wel net zo leuk hebben als de vorige keer toen ik daar was? Koppel ik de mensen met wie ik was niet teveel aan die plek? Gaat het niet heel anders zijn wanneer ik daar in hoogseizoen ben? Waren het de mensen waardoor ik het vorige keer zo leuk had? Ga ik me niet heel eenzaam voelen als ik twee maanden op dezelfde plek zit en vrienden maak die non stop weg gaan?

Het scheelt dat ik bij alles denk, als ik het niet leuk vind, dan kan ik gewoon weer naar huis. Zo ver is het niet. Er gaat elke avond een Flixbus naar Berlijn. Meerdere treinen per dag naar München. Als ik me niet goed voel, ben ik zo weer thuis.

Het kan niet snel genoeg zijn

Tijdens mijn trip in oktober 2017 had ik al het plan om mijn huis op te zeggen en meer te gaan reizen. Een jaar geleden werden die plannen verstoord doordat ik geopereerd werd en moest herstellen. Daarnaast was het met mijn festivals en jaarplanning niet haalbaar om lange tijd weg te gaan. Ik was van plan om 2 maanden rond te reizen, maar door werk werd dat weer beperkt naar 1 maand. 

Ik leef hier dus al meer dan een jaar naar toe. Ik heb dan ook het idee gehad in het afgelopen jaar dat ik stil stond. Vanaf oktober weet ik al dat ik in de zomer naar Slovenië zou gaan. Maar alles regelen en uitdenken kost tijd.

Hoe ziet de komende tijd eruit?

Het is zover, op 1 april lever ik de sleutels in van mijn appartement. Nu ben ik dus druk bezig met ontspullen. Al mijn spullen ga ik langs, wat verkoop ik, wat sla ik op? Wat gaat uit logeren bij anderen en wat geef ik weg? Over 5 weken moet mijn hele appartement leeg zijn! Ondertussen zijn er nog allerlei factoren waar ik rekening mee moet houden. Heb ik spullen nodig in de komende maanden voor werk? Wanneer kan ik welke spullen verhuizen ivm een straatopbreking. Ik ben dus echt heerlijk aan het puzzelen wanneer ik wat kan doen.

April

April is de eerste maand dat ik zonder huis in Nederland ben. Mijn ouders grijpen die periode aan om ook even op vakantie te kunnen, omdat ik toch beschikbaar ben als huisoppas. De eerste maand zal ik dus rustig settelen in het huis waar ik ben opgegroeid. Ik kijk er al zo naar uit om elke dag voor de kippen te zorgen en met Tibbe te kroelen.

Mei

In mei heb ik verschillende aanbiedingen van mensen gehad om op hun huis te passen. Waarschijnlijk ben ik twee weken in Amsterdam en de rest van de tijd in Arnhem. Eind mei vindt Hoogte80 festival plaats en dan is het best handig om in die regio te zitten.

Juni en Juli

Deze maanden zit ik in Slovenië.  Ik ben benieuwd hoe mijn werkzaamheden er daadwerkelijk uit gaat zien, maar dat zien we dan wel. Op de heenreis vlieg ik met enkel hangbagage. Ik kan gelukkig ook een extra tasje spullen meegeven aan mensen die me daar komen opzoeken. Ik weet dat ik 2 maanden met alleen handbagage zou kunnen, maar als ik 2 maanden op 1 plek zit, is het toch wel fijn om bepaalde spullen toch te hebben.

Terug ga ik met de trein, 18 uur en 5 overstappen. Het gaat zeker een lange reis zijn en het gaat vermoeiend zijn, maar ik heb er ook wel zin in. Muziekje luisteren en boekjes lezen terwijl ik langs allerlei mooie gebieden reis. Ik kijk er écht al naar uit. 

Augustus en september

In augustus zal ik voornamelijk in Amsterdam te vinden zijn. De voorbereidingen voor Amsterdam Fringe Festival zijn dan in volle gang en dan is het wel handig om op fiets afstand van kantoor te zitten. Ik heb die maanden daarvoor natuurlijk een hoop vergaderingen gemist, dus augustus zal ik volledig op Fringe focussen. Wanneer Fringe is afgelopen vertrek ik richting Utrecht. Vrienden van mij zijn dan op huwelijksreis en dan kan ik precies daar oppassen tot ik weer vertrek.

En dan?

Dan weet ik het nog niet. Kans is groot dat ik dan weer richting Slovenie ga om daar nog een maand laagseizoen te werken, maar dat hangt natuurlijk af van of dat allemaal mogelijk is. Ik denk erover om ook weer naar Montenegro te gaan om daar nog meer te zien van de omgeving. Het staat tot nu toe in ieder geval nog allemaal open. In december ben ik wel van plan om in Nederland te zijn voor de feestdagen, verjaardagen en gezelligheid, maar verder, geen flauw idee.

En de festivals dan?

Heel eerlijk, ik weet het nog niet. Doordat ik heb gezegd dat ik Grasnapolsky niet meer doe, heb ik veel meer ruimte in mijn agenda gekregen. Er is tijd en vrijheid om te reizen. Of dit betekent dat ik Hoogte80 en Amsterdam Fringe in 2020 niet meer zal doen? Ik weet het gewoon echt nog niet. Het zijn festivals die mijn hart hebben gestolen en die ik heel moeilijk ga loslaten.

Pin it

Over 100 dagen begint mijn avontuur van werken in het buitenland en leven als een nomade. Waar hou ik rekening mee door deze leefstijl, wat is mijn plan?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Het verhaal van een vleesboom
6 manieren om nu geld te verdienen
Begin een capsule wardrobe
15x gekke feitjes
Extra geld verdienen via internet

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

    • Veerlez

      Yes, ik heb er ook zoveel zin in! Gaat hoe dan ook leuk worden!

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #19: bloedprikken, katten en Amsterdam - […] Ik vertrek over 100 dagen […]

Laat een reactie achter