Ik vertrek naar Gran Canaria

6 januari is de dag waar ik al weken naar toe leef. Begin december boekte ik deze vlucht, wetende dat ik in de warmte wilde blijven. Waarom ik dat wilde en wat ik precies ga doen, vertel ik je in dit artikel.

Waar ga je naar toe?

De meest gestelde vraag in de afgelopen weken is wel: ‘Waar ga je naar toe?’, meteen gevolgd met ‘wanneer vertrek je?’

Ik ben op dit moment onderweg naar Gran Canaria. 

Op Gran Canaria zal ik in het Finca la Isa hostel werken voor 2 maanden. Als vrijwilliger zal ik in de komende 2 maanden helpen met schoonmaken, bedden wisselen, klussen, het ontbijt en avondeten klaar maken. 

Waarom Gran Canaria?

Veel mensen zijn in de war, wanneer ik vertel dat ik naar Gran Canaria ga. Toen ik terug zou gaan vanaf Fuerteventura, was dat voor mij nogal een big deal. Ik genoot zoveel van mijn tijd daar, dat ik een dag langer bleef. Het zou dan ook logisch zijn dat ik terug zou willen naar Fuerteventura.

Toch ben ik blij dat ik naar Gran Canaria ga, waarom? Mijn tijd op Fuerteventura was verbonden aan de mensen die daar aanwezig waren, de meeste zijn ondertussen alweer vertrokken.

In het hostel waar ik nu heen ga, wist ik dat ik niet terug zou gaan voor de mensen, maar voor de sfeer. Tuurlijk kijk ik er naar uit om de andere vrijwilligers weer terug te zien, maar tijdens mijn 3 dagen in dat hostel, had ik veel meer contact met de andere gasten, dan de medewerkers.

Wat hoop je te vinden op Gran Canaria?

Het gaat een mooie twee maanden back to basic worden. Er is wel wifi, maar voor beperkt gebruik. De kamers zijn niet binnenhuis, dus iedereen moet buitenom wanneer je in de gemeenschappelijke ruimte wilt zitten. Er zijn twee douches en drie wc’s. De dichstbijzijnde winkel is een 20 minuten lopen, maar dan moet je wel met je boodschappen weer bergopwaarts lopen.

Ik hoop op een twee maanden vol bezinning en rust. Mijn plan is om een hoop boeken te lezen, even geen netflix en televisie. Avonden vol haardvuur en spelletjes. 

Wanneer kom je terug?

De planning is om in maart weer terug te zijn, zodat ik op Grasnapolsky kan werken. Ik heb nog geen terugvlucht geboekt, ze kosten rond die tijd allemaal rond de 200/300 euro, dus ik ga even puzzelen of ik iets anders gunstigs zou kunnen boeken.

Wanneer ik terug ben, ben ik terug tot eind Mei aangezien ik Hoogte80 festival organiseer.

Ik stap nu gauw in mijn vliegtuig en ben vanmiddag weer in de warmte. Het is tijd voor ontspanning en rust. Alle meldingen op mijn telefoon heb ik uitgezet, Gran Canaria, here i come!

2 thoughts to “Ik vertrek naar Gran Canaria”

Laat een reactie achter