Ik blijf nog even!

door | dec 13, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Ik blijf nog even!

Vandaag hoort mijn terugreis naar Nederland te beginnen. Ik zou in het vliegtuig naar Londen stappen en daar de nachtbus naar huis nemen. Als alles volgens planning zou lopen, zou ik nu mijn tas aan het inpakken zijn en binnen 24u in Utrecht zijn. Die planning, daar is niks meer van over. Waarom de plannen gewijzigd zijn en wat de plannen nu zijn, lees je hier. Want je leest het goed, ik blijf nog even!

Eigenlijk was ik van plan om een artikel vandaag te delen, wat ik schreef tijdens mijn vertrek van Gran Canaria. Het zou gaan over de cohesie in hostels en hoe je soms een eenzaam gevoel kunt hebben binnen een grote groep. In mijn laatste dagen in Gran Canaria voelde ik me wat eenzaam. Ik was terug gegaan naar een hostel waar de sfeer eigenlijk niet goed was, mijn oude vrienden waren daar niet. De stad Las Palmas deed me denken aan mijn zusje en ik kwam net uit een fantastisch hostel, Finca in Tejeda. Tijdens mijn terugweg richting Las Palmas hebben we zelfs afspraken gemaakt dat ik in januari terug ga om te vrijwilligen.

Het artikel zou gaan over het vertrekken van een fantastische plek en het gevoel wat je dan krijgt. En dat gevoel had ik gisteren ook.

Mijn tijd in Fuerteventura

Laten we even terug spoelen naar de dag dat ik aankwam in Fuerteventura. Ik voelde me slecht omdat ik Gran Canaria eigenlijk niet wilde verlaten, maar keek ook uit naar 10 dagen op dit nieuwe eiland. Toen ik het hostel binnen kwam, hing er een fantastische sfeer. Het bleek een heel klein hostel te zijn met maar 14 bedden, waardoor het heel persoonlijk was. De meiden waren actief gesprekken met me aan het aanknopen en ik had vooral hoofdpijn, doordat ik te weinig water had gedronken.

roadtrip met de meiden

Het duurde dan ook niet snel dat ik de bijnaam Grandma kreeg, omdat ik elke avond vroeg naar bed ging. We hadden een hele leuke club, gingen naar het strand, hadden persoonlijke grapjes en hadden allemaal struggles om met onze knuffel italiaan te communiceren.

Elke avond ging ik rond half 11 slapen, terwijl de anderen dan de stad in gingen. De volgende ochtend zat ik altijd al op de bank te lezen terwijl het ontbijt werd klaargezet.

What changed?

Op woensdag was Martin jarig, ik had beloofd dat ik die avond mee zou doen aan het feest. Wat er natuurlijk in resulteerde dat ik als laatste thuis kwam en de volgende dag behoorlijk brak was. In plaats van een heerlijke laatste dag, was het een koude dag waarop iedereen een beetje brak was.

Het zou betekenen dat ik mijn tas moest inpakken en de volgende ochtend nog voor het ontbijt moest vertrekken, zonder iedereen gedag te zeggen. Ik zou met al mijn spullen naar Londen vliegen en dan nog een nachtbus moeten nemen. Van dat idee alleen al, sprongen de tranen in mijn ogen. Ik begon andere reismogelijkheden te zoeken.

Ik vond een vlucht voor zaterdag. Het plan was sowieso al om op zaterdag thuis te komen, maar op deze manier zou ik niet 24u onderweg zijn, maar 5u. Het was een directe vlucht, waar ik ook bagage op mee kon nemen.

Ik blijf nog even

Ik twijfelde en twijfelde. Al gauw realiseerde ik me dat geld de enige reden was waarom ik het niet zou willen doen. Ik zou niet alleen 38 euro van mijn reeds gekochte ticket weggooien, ik betaalde ook nog eens 134 euro voor een ticket, wat ik eigenlijk niet nodig had. Deze beperkende gedachte had er bijna voor gezorgd dat ik met een verdrietig gevoel in het vliegtuig zou stappen. Dat is geen goede money mindset, gelukkig realiseerde ik dat en besloot ik nog een dag te blijven.

Ik kom nog steeds naar huis, nog steeds op zaterdag. Het duurt alleen een beetje langer en het geeft me anderhalve dag extra!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #60: Geen afscheid willen nemen - […] Deze dag had iedereen een beetje een kater en spendeerde we de dag wederom het meest in het hostel.…
  2. Weer even thuis - […] thuis en het klopt nu. Dit is waar ik op dit moment moet en vooral wíl zijn. Dat gevoel…

Laat een reactie achter