Hoe mijn boyband liefde nog steeds mijn leven beïnvloed?

door | feb 7, 2015 | Persoonlijk | 5 reacties

veerlez_boyband_bsb

Toen ik 11 was, was ik net zoals duizenden anderen, helemaal gek van de Backstreet Boys. Ik ging in 1999 zelfs naar mijn eerste concert en wel van de Backstreet Boys!! Ik snap nog steeds niet dat mijn ouders mij toen op 13jarige leeftijd daar naar toe lieten gaan. Maar goed, ik mocht erheen en ging met een stel vriendinnetjes van de middelbare naar het concert. Als ik kijk naar het groepje met wie ik was, was ik eigenlijk het minste fan van. Ik hoorde voorheen bij het kamp Spice Girls en ik geloof dat al die blikjes Pepsi toch naar mijn hoofd waren geschoten. Hoewel de meiden met wie ik naar het concert was helemaal verliefd waren op Nick en A.J. was ik toch meer van kamp Kevin. Maar hoe heeft bijvoorbeeld mijn voorliefde voor boybands nou mijn leven gemaakt tot wat het nu is?

Film smaak


Toen de clip Everybody Backstreets Back uit kwam, kregen wij net TMF op de televisie. Dat kanaal stond nooit voorgeprogrammeerd op onze televisie en achteraf snap ik die keuze wel van mijn ouders. Ik zat de hele middag achter de televisie te wachten tot er een clip van de Backstreet Boys voorbij kwam. De uren achter mijn cassetterecorder zitten tot ik een nummer van BSB hoorde, zodat ik een bandje vol BSB songs kon maken, waren voorbij. Nu wilde ik een videoband met alle clips. De eerste BSB clip die ik zag, was dus Everybody. Best een enge clip voor een 11-jarige.

In deze clip hebben ze in hun droom allemaal een ander gedaante aangenomen. Brian is een weerwolf, Howie is Dracula, Nick een mummy, A.J. als Erik, the Phantom of the Opera & Kevin als Two-Face: Dr. Jekyll and Mr. Hyde.
Ik vermoed dat mijn voorliefde voor de X-men films, met mutants en andere vreemde gradaties een beetje ontstaan is omdat ik in mijn jongere jaren deze clip zo vaak heb gekeken. Two-Face is ook een van de vijanden van Batman, dus zelfs mijn Batman voorliefde is de verklaren door de Backstreet boys. Wie had dat ooit gedacht.

Smaak in mannen


Dit is natuurlijk wel een beetje voor de hand liggend. Mijn smaak van mannen is ook gebaseerd op mijn boyband likes. Ik denk dat in Kevin van BSB wel een beetje de basis ligt voor mijn smaak. De vorm van Kevin zijn gezicht, zijn kaaklijn en de puntige neus zijn toch wel aspecten waar ik onbewust enorm op val. Kevin heeft die hele mysterieuze vibe over zich heen en dat blijf ik ook altijd wel interessant vinden. Toch, ondanks mijn voorliefde voor Kevin en bijvoorbeeld Duncan uit Blue, val ik niet echt op donkerharige mannen. Bij voorkeur zijn mijn mannen toch blond met een kleine neiging naar roodharig aan. Dus hoezo ik Brian niet interessanter vond?

Beroepskeuze


Als fan krijg je ook wel iets mee van de onderliggende verhoudingen in een groep, of naja, daar heb je wel een voorstelling van. Zo had ik al vrij jong het idee dat A.J. een beetje de baas van de groep was, terwijl Brian misschien toch meer de leider was. Maar goed, in bovenstaande filmpje blijkt maar dat Kevin wel een beetje de oude wijze man in de groep was en het woord mocht doen.
Dat de sfeer niet altijd goed was in de groep, bleek wel toen de trailer van de Backstreet Boys film online kwam. Nick zegt daarin i’m not afraid of you anymore, ik ben benieuwd tegen wie hij het heeft.


Maar goed, ik merkte al gauw dat ik groepsdynamica erg interessant vond, daar heb ik wel wat mee gedaan aangezien dat ook in mijn opleiding terug kwam. Wat ook een dingetje was bij BSB, was verslaving. Dat A.J. een verslaving was, was toendertijd ook wel duidelijk, maar hij was niet de enige. Ook Nick Carter heeft meermaal in een afkickkliniek gezeten en daar zelfs boeken over geschreven. Dat ik dus graag in de verslavingszorg wilde werken, was ook geen verassing als je kijkt naar mijn Backstreet Boys verleden.


Het zijn misschien kleine dingetjes, maar voor mijn gevoel zijn ze wel aan elkaar verbonden. Ik ben benieuwd of jij ook bepaalde elementen kan filteren uit je jeugdliefdes. Ik vond het in ieder geval een heerlijk om weer alle oude BSB cd’s uit de kast te trekken en de clips te kijken! Wat was jou favoriete BSB nummer?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
DIY: Theelichthouders
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?5 Reacties

 1. Sas

  Oh ik hou nog steeds van ze hihi. Echt jeugdsentiment… Ik was vooral helemaal gek van Howie… Nu denk ik: iewwwww waarom haha. Ik vind dit een super toffe blogpost en word er gelijk vrolijk van<3

  Ik luister nog regelmatig hun muziek… <3
  Ben zelfs ooit naar een concert van ze geweest… Al die herinneringen… Ze stonden ook altijd op als we op vakantie gingen, op een cassettebandje… Nostalgie ten top haha!

  Antwoord
  • Veerlez

   haha heerlijk, je enthousiasme! Ik ben ook nog helemaal fan, de documentaire draait binnenkort in de Melkweg, dus daar ga ik dan wel heen! Zoveel zin in! 🙂 Het is inderdaad één en al nostalgie, zo fijn! 🙂

   Antwoord
 2. Wendy

  Ik wilde destijds heel graag naar het millennium concert, maar ik mocht niet van mijn ouders. Te jong vonden ze. En ergens snapte ik dat ook wel. Wat was ik gelukkig toen ik hoorde dat ze laatst weer in Nederland waren en zouden optreden. Ik greep finaal mis bij de verkoop van de kaartjes, maar toen gingen ze nog een extra concert geven en daar lukte het me wel om kaartjes voor te kijken. En ik voelde me echt weer dat jonge tienermeisje. ♥
  Ik was helemaal gek van Brian. Stiekem, want iedereen vond je vreemd als je niet gek was op Nick. Hahaha. Ik had altijd hun liedjes aan. Op cassettebandje, maar later ook op cd. Toen ik een discman had, viel ik regelmatig in slaap, met hun muziek in de oortjes.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik snap ook nog steeds niet dat ik van mijn ouders naar de Millenium tour mocht, dat zou ik nooit hebben toegelaten!
   Het lijkt me heerlijk om nu nog een keer te gaan, maar ik vind het toch te prijzig aangezien ik niet héél erg fan meer ben van ze! Al kan ik nog steeds alles meezingen 😉

   En aawh wat een jeugdsentiment, discman met BSB erin <3 heerlijk!

   Antwoord
 3. Kathleen

  Oh! Oh! Heb je trouwens al gezien dat ze een documentaire hebben? Die is recent verschenen. Een paar weken terug nog maar, geloof ik. Ik stootte per ongeluk op de trailer op YouTube en nu wil ik binnenkort zo graag die documentaire zien. Even terug een paar uurtjes bakvis zijn en meekwelen met hun liedjes. 😀

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. 10 Bloggers in het zonnetje • Reviews & Roses - […] en kan ze heel goed organiseren en geeft hier ook tips over. Daarnaast was ze vroeger ook gek op…
 2. Sundays Finest - […] redenen hoezo ik nog lang geen 30 ben Hoe mijn boyband liefde nog steeds mijn leven beïnvloed! Hergebruik je…
 3. 25 levensvragen ingevuld door veerlez - […] vraag. Mensen zullen denken dat ik voor de Backstreet Boys zal gaan, aangezien ik daar al eens over geschreven…

Laat een reactie achter