Het leven van een brildragende

door | jan 16, 2015 | Persoonlijk | 21 reacties


Toen ik van de zomer nogal vaak in de auto zat omdat we besloten hadden om naar Zuid Frankrijk te rijden, viel het me pas op hoeveel moeite ik eigenlijk had met het lezen van de verkeersborden. Ik betrapte me er keer op keer op dat ik met mijn ogen zat te knijpen en had eigenlijk non stop een zonnebril op. Ik realiseerde me dat al die hoofdpijnen die ik eerder dit jaar had, ook wel eens daar vandaan konden komen en besloot dat ik naar de opticien moest. Ik hield mezelf de afgelopen jaren al voor dat ik een keer naar de opticien moest en dat als ik daar was, ik mijn oren ook maar eens moest laten testen, maar iets weerhield me altijd. Ik had eigenlijk nooit eerder mijn ogen laten opmeten en zag er daardoor wel een beetje tegenop.

Maar nu had ik een aanwijsbare reden waarom ik toch echt naar de opticien moest, of wil ik anders de rest van mijn leven met mijn ogen blijven knijpen? Ik besloot dus om de dag voordat ik naar Parijs ging, nog even gauw de Pearle binnen te lopen. Na even wachten kon de meetpret beginnen. Het resultaat was aan beide ogen -0.75 met een cilinder van 0.25, dat verklaarde wel een beetje. Al gauw ging ik met vriendinnen en zusjes op brillenjacht. Ik geloof dat een week lang al mijn appjes bestonden uit bril foto’s. Tot ik op een donderdagavond met mijn bestie brillen aan het passen was en we bril vonden. We konden nog net mee doen aan een actie, twee brilmonturen gratis. Mijn bestie zocht ook een mooie bril uit en toen moesten we snel afspraken gaan inplannen om die gratis monturen ook eens af te rekenen binnen de actie periode.

We gingen nog eens meten en toen bleek dat ik eigenlijk -0.5 en -0.25 heb, eigenlijk verdomd weinig. Maar toch kan dat kleine beetje een wereld van verschil zijn. Ik vergeet nog steeds 100x per dag waar ik nou weer mn bril heb gelaten, omdat ik hem constant af zet en ik zie zonder mijn bril ook prima, maar het maakt echt heel veel uit.

Voor- en nadelen van het brildragen

Hieronder een lijstje van mijn ervaringen als een brildragende, met de voor- en nadelen zijn van het hebben van een bril. De dingen waar ik tegen aan loop, of juist niet.

 • Beslagen glazen bij het openen van de oven
 • Eindelijk geen vliegjes meer in m’n ogen tijdens het fietsen
 • Regendruppels, niks zo vervelend als regendruppels op je bril
 • Het valt mensen veel minder op als ik geen mascara op heb!
 • Beslagen glazen als je de bus in stapt
 • Iets uit je ogen willen halen en met je vette vingers tegen je brilglazen aankomen
 • Vette vlekken op je glazen achterlaten als je de regendruppels weg wilt halen
 • Je bril ergens neerleggen en vervolgens weer vergeten
 • Als je tijdens de kou uitademt in je sjaal, zie je dat op je bril
 • Je moet je thee iets meer laten afkoelen, anders beslaat je bril weer
 • Heel vaak de gedachte: Weer geen brilpoets doekje bij me..
 • Je 3d bioscoop bril over je gewone bril doen, vet irritant!
 • Het is best moeilijk om je bril op te zetten als je een muts of oorwarmers op hebt!
 • Eindelijk geen dagelijkse hoofdpijn meer
 • Nu krijg ik geen rimpels bij mijn ogen, want ik knijp ze niet meer dicht.
 • Mijn wallen vallen niet meer zo op!
 • Mijn bril valt precies voor mijn wenkbrauwen, hoef ik daar ook niet meer op te letten
 • Mensen kunnen niet meer flauwe geintjes uithalen met vingers in je ogen (Blijkbaar heb ik vrienden die dat doen, Don’t ask
 • Ik heb elke dag een leuk accessoire op mijn neus en als ik mijn bril zat ben, kan ik nog wisselen ook!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Maandoverzicht van oktober 2022
Suppen in de winter
Beste tips voor roze haar
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?21 Reacties

 1. Sylvia Kuijsten

  Ik draag lenzen, maar heb ook een bril en daar kreeg ik in het begin vaak zo’n jeuk van op m’n neus 😛 Het staat je goed!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik moet wel heel erg wennen aan dat die bril op mijn neus staat, die jeuk snap ik dan ook wel! Ik heb de laatste dagen opeens bultjes gehad op de plek waar mijn bril op mijn neus staat, dus ik dit weekend ga ik even brilloos door het leven 🙂

   Antwoord
 2. Anne

  Ik vind dat een bril jou echt supergoed staat! Ik heb er zelf ook een, maar draag ook lenzen omdat ik al-tijd m’n bril kwijtraak of vergeet (zoals nu: ik heb ‘m vorig weekend bij mijn ouders laten liggen, dom dom)..

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankjewel 🙂 Ik had ook zoiets toen ik deze bril op deed, dat ik meteen wist dat dit hem was (dan heb ik het over die met de roze pootjes haha)
   Ik ben blijkbaar echt panisch voor als het op mijn ogen aankomt, zodra er ook maar iets bij mijn ogen in de buurt komt, begin ik te knipperen of hou ik ze gewoon dicht, dus lenzen is niet echt een optie 😉
   Maar ik laat mijn bril ook vaak wel eens liggen, want als ik op werk achter de pc zit dan gooi ik hem vaak af of tijdens het eten kan ik geen bril ophouden, dus dan laat ik hem weer slingeren, vooral bij mijn ouders is de plek waar hij zou kunnen blijven liggen.. 🙂

   Antwoord
 3. Dina

  Staat je goed die bril! Ik heb niet echt een brillengezicht (ik lijk zooooo streng, zelfs als ik zo’n futuristisch knal-groen-geel-paars-rood montuurtje op heb), maar ik moet er eigenlijk ook een.

  Antwoord
  • Veerlez

   Aaah dankjewel, wat lief! En ik dacht ook dat brillen mij niet stonden, het was echt goed zoeken naar de juiste! Ik kwam er ook achter dat mannenmonturen mij beter stonden dan vrouwenmonturen 🙂

   Antwoord
 4. liesbeth

  brillen zijn leuk maar vind zelf het gemak van lenzen groter. Kwijt raak ik hem dan ook niet want als ik mijn bril af zet zie je met -5,25 en -5 niet zo veel 🙂 dus mijn bril heeft 2 vaste plekken: badkamer of nachtkastje

  Antwoord
 5. iliveformydreams.com

  Wat een leuk lijstje heb je gemaakt van de voor en nadelen! Ik heb nooit een bril gehad…

  Antwoord
 6. Wendy

  Ik heb vroeger een bril gehad, maar heb nu alweer jaren lenzen. Een reserve bril heb ik echter niet meer (dat kinderbrilletje kon echt niet meer) en elke keer zeg ik dat ik dat eens moet gaan kopen, maar ik doe het uiteindelijk nooit. Zo stom, want ’s avonds kunnen mijn lenzen best wel eens gaan irriteren en dan zou een bril even heerlijk zijn.

  Antwoord
  • Veerlez

   Hou in de gaten wanneer er fijne acties zijn bij de opticien 😉 Als het geen haast heeft kan je er wel een mooie deal uit slaan lijkt mij zo 😉

   Antwoord
 7. Bente

  Ik moet er ook aan geloven. Ben van plan dit weekend naar de opticiën te gaan. Ik knijp al tijden met mijn ogen maar heb nooit hoofdpijn. Toen ik laatst om te proberen even de bril van een vriend opzette kon ik opeens de titels van de boeken in de boekenkast lezen. Tijd voor een bril dus!

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat klinkt zeker als tijd voor een bril! Dan kan je lekker gaan shoppen tussen de monturen! Ga gezellig met vriendinnen en familie en maak er een leuk uitje van! En vooral, hou alle aanbiedingen van opticiens even in de gaten, dat maakt zoveel uit! 🙂

   Antwoord
 8. Jessica

  Ik heb altijd het gevoel dat ik in hokjes kijk. Daarnaast is de sterkte in mijn bril ook niet meer helemaal correct, dus draag ik hem nog minder. Weet je wat gek is? Eén van mijn ogen is weer beter gaan kijken haha. Beide ogen heb ik nu -1, ook niet zo heel veel.
  Hoe dan ook draag ik liever mijn lenzen!
  De bril staat je overigens wel goed :D.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje! 🙂 En dat van die hokjes snap ik wel, ik heb dat bij mijn nachtbril of speciale computer bril ook, maar bij mijn normale montuur niet echt, ligt er dus ook aan wat voor een montuur je hebt!
   Lenzen lijken me ook fijn, maar ik heb wat spastische ogen, beginnen te knipperen voor de lens uberhaupt in de buurt is 😉 Niet echt een optie nog dus!

   Antwoord
 9. Lisa

  Ik dacht dat ik allang gereageerd had, die bril staat je goed!! 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Je had het me wel al een keer gezegd, dat scheelt misschien! Maar dankjewel 🙂

   Antwoord
 10. Michelle

  Ik heb sinds kort ook een bril. Ik heb ook zo’n kleine sterkte, maar ik heb zoveel minder last van hoofdpijn. Echt een wereld van verschil inderdaad.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik had door de lage sterkte niet verwacht dat het zo een verschil zou maken, maar het is zo fijn!!! 🙂 Het verbaasd me nog dagelijks 🙂

   Antwoord
 11. Ellen

  Leuk artikel! Ik draag zelf een bril en kan me zeker vinden in die voor- en nadelen!

  Antwoord
 12. Sherry

  zo herkenbaar! pffff!

  Antwoord
 13. Jenny - ikreis.net

  Ik heb een bril sinds mijn derde en weet dus niet beter… Toevallig deze week net een nieuwe uitgezocht. Ik zag er tegenop (brillen kopen is niet mijn hobby), maar uiteindelijk liep het behoorlijk soepel en stond ik vrij snel weer buiten.

  Nu is het wachten tot ie klaar is.

  Antwoord

Laat een reactie achter